Reklama

Reklama

Špionážní thriller z prostředí FBI byl natočen na základě skutečných událostí. Mladý agent O´Neill je pověřen sledováním svého nadřízeného Roberta Hanssena, který, jak se ukáže, už léta pracuje pro ruskou stranu…  V květnu 2001 byl zatčen Rober Hanssen, agent amerických tajných služeb a specialista na IT zabezpečení, který byl později usvědčen z patnáctileté spolupráce s ruskými špióny. Šlo o největší informační průlom v dějinách USA.
Americký špionážní thriller vypráví příběh mladého agenta FBI Erica O'Neilla, který je pověřen, aby sledoval svého nadřízeného Roberta Hanssena kvůli podezření ze sexuální úchylky. Eric však zjistí, že je to věřící katolík a věrný manžel, a začne k němu vzhlížet s úctou jako k „prototypu“ vzorného amerického občana. Když však posléze vyjde najevo pravda, musí vedle nepříjemného prozření a manželské krize řešit také dilema, jak nezklamat dobrého přítele a zároveň poctivě plnit pracovní povinnosti...
V hlavních rolích držitel Oscara Chris Cooper a Ryan Phillippe, režii má Billy Ray. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Rami 

všechny recenze uživatele

Strašlivá nuda, která graduje absurdním chováním hlavních protagonistů. To, že jsou agenty FBI, chladnokrevní špioni, či zapálení věřící, by jim neuvěřilo ani malé děcko. Pozor Spoiler: Ty spousty výmluv (proč se agent FBI hrabe ve věcech svého nadřízeného, proč jede jednoznačně pomalejší "zkratkou", proč se zničeho nic chová roztržitě a přehrává), které mu zkušený špión baští jak přemaštěné italské špagety, jsou opravdu na ránu a výsměchem zdravému rozumu (potažmo inteligenci samotné). A proto dávám lepší jednu hvězdičku. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Je to taký ten typ thrilleru, kedy všetko napätie pozostáva viacmenej z konverzácie O'Neilla a Hanssena a inak sú tam snáď len dve alebo tri vyhrotené scény. Kupodivu to aj napriek tej dĺžke akosi drží pokope a určite vás to nebude nudiť(aspoň mňa to nenudilo). Dialógy medzi Hanssenom a O'Neillom sú veľmi zaujímavé. Určite je to aj vďaka charizme Chrisa Coopera, ktorý v tomto filme vôbec nepôsobí ako grázel. Robert Hanssen: [first words on meeting] "Tell me five things about yourself, four of them true." Eric O'Neill: "I'm sorry?" Robert Hanssen: "It's a *game* we used to play, at the subanalytical unit. Keep ourselves sharp. It's lie detection." Eric O'Neill: "Oh." [chuckling slightly] Eric O'Neill: "I don't think I'd be much good at bluffing." Robert Hanssen: [rolling eyes and walking off] "That would've counted as your lie, right there. " ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasický špionážní thriller z prostředí FBI, kde má mladý čekatel na agent odhalit protřelého veterána z vyzvědačství. Jako plus hodnotím ústřední hereckou trojici Philippe-Cooper-Linney, zejména Cooper odvedl vysoký standard. Bohužel převládají mínusy ať už se jedná o napětí, ketré je veskrze žádné nebo, a to zejména, o kolísavé tempo. 60% ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Výborné konverzační špionážní drama přinášející spousty otázek k zamyšlení – jaké pohnutky ho k tomu vedly? Měl přece jenom nějakou tu sexuální úchylku? Kde na to všechno Ryan Phillippe alias Eric vzal nervy? Na DVD doporučuju bonusy – rozhovory s režisérem a scénáristou i se skutečným Ericem / Julianou a Hanssenovými fotkami. V dnešní době je opravdu překvapující, co všechno Hanssen s jeho až primitivními metodami (z dnešního hlediska) „dokázal“. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Formálně vytříbené dílko, s kvalitním scénářem, výraznými hereckými výkony, vyvedené v utlumených syrových barvách. Hanssen je bigotní katolík, který na sebe klade přemrštěné morální nároky a pod jejich tlakem se nakonec ocitá přesně na druhé straně, než měl v úmyslu. Komorní záležitost pro fajnšmekry. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Robert Hanssen si odpykáva doživotný trest vo väznici s maximálnou ostrahou v Colorade, kde trávi denne 23 hodín na samotke. (Smok)

Související novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno