Reklama

Reklama

Voices from the List

všechny plakáty

Recenze (5)

Véča 

všechny recenze uživatele

Na mě osobně výpovědi lidí,které Oskar Schindler zachránil,zapůsobily mnohem víc než samotný Schindlerův seznam,tento dokument je takový osobnější,a když vidím lidi vyprávět něco co doopravdy zažili,zapůsobí to na mne mnohokrát víc než ,byť skvěle zpracovaný,hraný dokument,jímž Schindlerův seznam podle mého názoru je. Právě tento film mě dokázal rozbrečet,po všech těch filmech plných násilí a vraždění,otupujících moje vnímání takovýchto věcí,je přede mnou tento dokument,kde je vše popsáno až příliš detailně a naturalisticky,takže i moje otrlá povaha musela padnout na kolena před takovou přemírou nesmyslného násilí,páchaného na nevinných. Druhou stránkou věci je osoba Oskara Schindlera,která je popisována zachráněnými jako bůh,jehož dodnes uctívají. Určitě byl úplatkář,měl rád ženy,ke všemu ještě člen NSDAP a katolík,na duhou stranu zachránil mnoho nevinných,takže sem na pochybách jak ohodnotit věrnost Schindlerova popisu zde prezentovaného. Tak jako tak je to jeden z úplně nejlepších a nejlépe zpracovaných dokumentů vůbec. ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Jeden z bonusů k anglickému dvd Schindler's List, který film skvěle podkresluje a dává mu reálné základy. Byl jsem překvapen kolik materiálů z těch dob zbylo a mohlo se objevit v tomto dokumentu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jako dokument mě to teda nebralo. V podstatě nám zopakovali to, co jsme viděli ve filmu. Takže všechno se to točí kolem Krakowa a těch Schindlerovejch přeživších. Možná různorodější osudy i z jiných oblastí holokaustu by to udělaly zajímavější. Spielberg tam byl asi jenom proto, aby se pochlubil, že založil tu nadaci, aspoň tak mi to přišlo. Mají 52000 jinejch rozhovorů, tak možná časem vznikne zajímavější výcuc hnusů z 2. světové... ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Hlasy ze Seznamu je unikátní dokument, který dává divákovi nahlédnout do autentických podkladů a rozhovorů přeživších, které daly vzniknout Schindlerovu seznamu. Dozvídáme se, že prakticky všechno, co vidíme ve filmu má reálný základ, jak posloupnost událostí tak i jednotlivé momenty. Zarážející v porovnání s filmem je fakt, že prakticky vše se takto historicky odehrálo - jména postav, více či méně důležité události, to všechno tak skutečně bylo. Díky tomuto dokumentu divák pozná, že Schindlerův seznam je více než běžným dějem zpracovaný scénářem, který byl tvárněn do filmové podoby. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument pridaný na BRD. Tento dokumentárny film sa S. Spielberg rozhodol natočiť, kôli tomu aby podporil fakt, že film Schindlers List je založený na skutočnosti a nie len fikcia. Dokument má dĺžku 77 min. Celý dokument je založený na výpovediach preživších a ich príbehov. V dokumente sú tiež použité nejaké fotky. Ja osobne tento dokument odporúčam každému kto videl a má rád Schindlers List. Celkové hodnotenie za mňa je tak isto ako film 100%. ()

Reklama

Reklama