Reklama

Reklama

Organizm

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Utajované monstrum... se probudilo k životu! Nezničitelné vraždící monstrum chystá PEKLO NA ZEMI... V dobách studené války pracovala armáda na přísně tajném projektu. Podařilo se jí vyvinout nebezpečný živý organismus, který dokáže zničit vše, co mu přijde do cesty. Vraždící monstrum získává energii z pouhého slunečního světla. Lidstvu hrozí katastrofa ve chvíli, kdy se tato dosud utajovaná armádní zbraň dostane na veřejnost a rozpoutá peklo na zemi. Učitel s tajemnou minulostí Frank Sears (Johnathon Schaech) se pokusí spolu s armádní specialistkou Carrie Freebornovou (Erica Leerhsenová) předejít katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Boj se zelenými mozky je horší než s ďábelským organismem. Tajné experimenty, otevření zapovězené komnaty a nebýt páru, co má rozum, tak konec všeho. Spousta chapadel, pro která mám slabost, dobré speciální efekty. Potěšilo mě, že vrtulníky, letadla i vojenská základna nebyly udělány lacinými pixely, jak to bývá v posledních letech u nízkorozpočtových béček, a koneckonců i ty šlahouny vypadaly hlavně zblízka uvěřitelně. Poslední třetina je pěkně napínavá, tedy napínavá je většina filmu, ale k závěru se to stupňuje. Jen jsem si říkal, jestli by konec neměl být jiný. Ale OK. Hodnocení z kdysi dávna ponechávám a jsou to za mě opravdu silné 3*, páč těch laciných šuntů, co tomu nesahají po kotníky, od těch dob notně přibylo. ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Když Vám řeknu, že v nějakym zašpuntovanym formaldehydu je nějaký hnus a že "to" určitě "nemáte" otevírat, co uděláte? Přesně tak, uděláte pravej opak a dostanete zápletku Organizmu. Hlavní plusy: námět měl potenciál, scéna s hysterickou matkou, atmosféra základny. Hlavní mínusy: slabší efekty, děj po základně naprosto mimo. S minimálním očekáváním slabší průměr. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mně se Organizm dost líbil. A rozhodně mi nepřišel tak špatný. Myslím, že alespoň nějakých 40% i více by si zasloužil. Od začátku to pro mě bylo napínavé a díky spádu, napětí a slušné atmosféře jsem udržela pozornost až do konce. Pravda, efekty onoho Organizmu nejsou zrovna omračující, ale celkový námět i zpracování se mi líbilo. Kdyby měl film větší rozpočet, nějaké to "hvězdné" obsazení a chopil se toho třeba Michael Bay, klidně by se mohlo jednat i o "hit roku.":) Ericu Leerhsen si pamatuju pouze z Texaského masakru, ale i zde obstála docela slušně. Dojde i na lehce erotickou scénu "rituálního" potírání krví, v níž jsem nabyla dojmu, že Erica vypadala přesně jako Carrie, kterak se vracela z "nevydařeného" maturitního večírku:) Způsob likvidace nezničitelného subjektu je dost možná pochybný a vypadá to, jako by tvůrci nevěděli, jak by se vlastně dal zničit, a proto přišli s nápadem genové odolnosti hlavního hrdiny, jejíž původ sahá až k vědci, který tento Organizmus vytvořil. Líbilo se mi to, a minimálně alespoň jako možnost biologické zbraně je to velmi efektivní. ()

schindler 

všechny recenze uživatele

Organism je prvním filmem z nějaké hororové edice, která bude k dostání v trafikách, bohužel soudě podle výše zmiňovaného snímku, kvality nevelké. Takže asi takhle, film začíná jako typické béčko, časem se přidají doslova příšerné vizuální efekty a z béčka se stane céčko a když se ta vojanda se zvláštním výrazem ve tváři nechá namazat krví máme tady déčko. Pak už je naštěstí konec. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Třetí podzemí, podlažní krypta č.12. Já to vydržel asi padesát minut a pak mě to přestalo bavit. Skousnu skoro všechny druhy organizmů, ale toto je moc i na mě. Nudné, hudebně slabé, žádná akce ani napětí. Neměl jsem komu fandit, leda tomu organizmu, ale ten je graficky tak odfláknutej až to bolí. Film obsahuje i lehkou erotickou scénu, při které by Frank musel zákonitě vykrvácet - tím myslím krev, ne sperma. Ubohé trikové efekty vzbuzují lehký úsměv a děj snímku vás pak donutí se zamyslet, proč na tu blbost vůbec koukám. No, nic, počkám až do konce, snad se alespoň pořádně zasměju. Dvojroli ve filmu si zahrál Jonathon Schaech a to jako Frank Sears a Dr. Yevgeni Tarasov. CITÁT - Chemický poplach, chemický poplach !!!!!!!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v USA ve městech Belen a Santa Fe va státě Nové Mexiko. (Terva)
  • Film byl za 4 500 000 amerických dolarů natočen za 29 dní. (Terva)

Reklama

Reklama