Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby někdo, koho dobře znáte a milujete, jednoduše zmizel? Hollywoodské superhvězdy Reese Witherspoonová, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Alan Arkin a Meryl Streepová se již brzy dozvědí odpověď v napínavém thrilleru jihoafrického režiséra Gavina Hooda, zaměřeném na ožehavou tématiku tzv. „mimořádného vydávání podezřelých“ - jedné z kontroverzních součástí americké strategie v boji s potíráním terorismu. Reese Witherspoonová v něm hraje Isabellu, těhotnou manželku inženýra, původem z Egypta, který se během letu z Kapského města do Washingtonu „propadne do země“. A jak se posléze ukáže z dějové linie, v níž hraje prim Jake Gyllenhaal coby analytik CIA Douglas Freeman, nestalo se tak náhodou. Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally), přestože má již dávno americký pas i občanství, byl totiž právě na příkaz CIA jako podezřelý ze spiklenecké činnosti eskortován zpět na černý kontinent. A při pohledu na jeho brutální mučení a vyslýchání jihoafrickou tajnou službou Freeman poprvé začíná pochybovat... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (267)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nepřesvědčivý. U filmu jsem se z většiny dost nudil, protože se tam toho moc neděje a krom Reese jsem si neužil ani ničí herecký výkon. Možná to bylo dáno mdlou režií a nijak úchvatným scénářem? Kamera je slušná. Možná jsem si to dostatečně neužil, protože jsem se přitom věnoval studiu, ale u dobrých filmů si mě vždy najde scéna, která mě od vedlejší činnosti odtrhne a připoutá. Nestalo se a když jsem si náhodou všiml klasického amerického konce..tak bylo jasno. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hviezdne obsadený film s jasným posolstvom, ktorému na malom priestore dominuje M.Streep. R.Witherspoon v úlohe uplakanej manželky nemá veľmi šancu zaujať, zvládli by to aj herečky s menej hviezdnym menom. Opäť téma terorizmus, opäť trochu politiky a menej akcie ako naposledy v Kráľovstve. Kvalitná réžia, no predsa filmu niečo chýbalo aby sa mi viac zaryl do pamäte. Neviem prečo som mal celý čas pocit, že príde nejaký zvrat. Na druhej strane, takých filmov už je viac než dosť, niekedy popletené až tak, že ani sám režisér nevie vysvetliť o čom to je. Takže,prečo si nepozrieť film bez zbytočných mylných odbočiek a zvratov? Slabšie štyri hviezdy. 70% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Hood umí hezky komponovat záběry, vyhraje si i s kamerovými filtry a scény mučení mu jdou od ruky, ale to je vlastně všechno. Kromě těchhle zmíněných věcí je totiž Odvlečen jen jedna velká nuda, v níž se strašně dlouho kecá, aby z toho v závěru vypadla tak otravně neuvěřitelná pointa, že ji nespasí ani překvapivá časová smyčka. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

No, ja neviem, ale mne to pripadalo trochu nedotiahnuté...Vedel by som si predstaviť zaujímavejšie vyústenie príbehu, ale to by scenárista nesmel byť zbabelec. A bolo to zbytočne dlhé. Gyllenhaal celý film len smutne pozeral. A Meryl zase dostala dosť málo priestoru. Najlepší výkon predviedol Yigal Naor - trochu paradoxne v takejto zostave hercov. Ku koncu prišlo aspoň zaujímavé ozvláštnenie, ktoré filmu trochu pomohlo. Ale okrem tohto momentu nie je vo filme vlastne nič originálne, čo by stalo za zmienku - stále som mal pocit, že som to už niekde videl. A čo je najhoršie, film ma nechal chladným... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný a napínavý thriller s jedným prekvapivým okamihom na záver. Síce vás nezarazí tak, ako v Šiestom zmysle, ale filmári si zaň zaslúžia poklonu, pretože to spravili mimoriadne šikovne. Čo sa týka hercov, Jake Gyllenhaal bol dosť nevýrazný, zato Meryl Streep sa opäť raz zaskvela v úlohe chladnej beštie. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film je natočen podle skutečného příběhu Khalida El-Masriho, německého občana, který byl zaměnen za Khalida al-Masriho, který se měl údajně podílet na teroristických útocích z 11. září 2001. V roce 2004 byl El-Masri zatčen a přemístěn na neznámé místo v Afghánistánu, kde byl vyslýchán, mučen a sexuálně zneužíván po dobu pěti měsíců, než ho CIA propustila. Později tajná služba přiznala, že jeho zajetí a mučení bylo velkou chybou. (jezurka42)
  • Scénář k filmu se dostal na černou listinu scénářů pro rok 2006; tato listina zahrnuje „nejoblíbenější“ nevybrané scénáře daného roku. (jezurka42)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama