Reklama

Reklama

Eddie Schneider je úspěšný vedoucí kreativního týmu ve významné newyorské reklamní agentuře a zrovna požádal o ruku Judy, dceru svého zaměstnavatele Russela Birka. Vedle toho ale má ještě milenku, kterou drží striktně v tajnosti. Jeho bezstarostný život v luxusu a absolutním sebevědomí je otřesen, když jeho kolegyni a dlouholetou kamarádku Angelinu Sableovou znásilní sadistický Anthony Birk, Eddieho kolega a nastávající švagr. Anthony rozlícenému Eddiemu přiloží nůž na krk, když ho začne vydírat, že pokud nezmění svou výpověď v případu v jeho prospěch, vyzradí své sestře jeho nevěru. Z této premisy rozvádí vyprávění psychologické drama zkoumající jednak Eddieho morálku, ale v prvé řadě také ožehavou otázku znásilnění a jeho následků pro ženy. Bestiální akty sexuálního násilí na ženách zůstávají velkým tabu civilizované společnosti. Ačkoli snímek téma pojímá s jistou dramatickou licencí, daří se mu na prostoru spletitého morálního dramatu předestřít problém časté beztrestnosti násilníků, ale také potřebu společenské debaty o hrůze a ohavnosti sexuálního násilí. Jen tak totiž mohou oběti dojít zadostiučinění a současně to napomůže, aby k podobným věcem snad nedocházelo. Snímek vznikl v produkci světoznámého německého herce Tila Schweigera, který zde také ztvárnil hlavní roli. Do epizodních partů se tvůrcům podařilo angažovat proslulé americké charakterní herce Erica Robertse či Michaela Clarkea Duncana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš vhodném začátku z úvodu filmu, který se mi do snímku až tak nehodil se začalo klubat pěkné drama, u kterého jsem se rozhodně nenudil. Til v roli Eddieho společně s Lauren Lee Smith v roli znásilňované Angeliny zahráli naprosto přesvědčivě. Ostatní herci mě tolik nenadchli a Michaela Clarka Duncana v roli Generála jsem absolutně nepochopil. Přesto se zde emoce a zápletky míchají tak rychle jak jen můžou a vůbec to není na škodu, jak v jiných filmech. Opravdu slušný snímek, který se vydal dobrým směrem jen škoda těch pár drobností co tu nemusely vůbec kazit dobrou podívanou. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

V poslední době mě německé filmy jen a pouze překvapují. T. Schweiger opět skvělý. Jemu jdou jak komediální tak ty vážné role. Tento film byl hodně pozitivní šok. Jde o hodně kvalitní drama a příběh, který nás může opravdu každýho potkat. Bohužel... L. Smith je úžasná a hraje to famozně, stejně jako další postavy. Film je skvělý a řekl bych, že opravdu ze života. Proto je moje hodnocení takové... ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Čistý priemer. Podobnú tématiku možno nájsť v mnohých filmoch a poznám ďaleko lepšie natočené veci ako bola krutá pomsta. Po úvodných scénach prišlo dlhé ticho , vela hluchým miest minimálna gradácia deja reťazec udalostí bol predvídatelný ako hodiny. Možno by som viac uvítal ak by tvorcovia kládli väčší dôraz na psychológiu postáv. Výsmechom bol Michael Clarke Duncan charakter ktorý dostal mu bol velmi cudzí čo bolo aj cítiť navyše jeho postava mi pripadala ako výplň, bol tam celkom zbytočný. No a Til Schweiger nie je moc presvedčivý herec. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh plný zvratů a nečekaných až šokujících konání hlavních představitelů. Příběh o velké korporaci, nadvládě a moci, o těžkém rozhodování a pomstě. Příběh tak honosný, že více snad už ani být nemohl. Vyprávění je klidové a srozumitelné, aby divák vše pochytil a dokázal se vcítit do dané situace. Německým tvůrcům se podařilo obsadit i několik Hollywoodských hvězd, což snímku velice přidává. Je sice krapet delší, ale určitě to není na závadu. Každé dějství má čas se v klidu rozvinout a dojít do nejmenších podrobností. Nijak napínavé to není, ale přeci jen je divák, který tomu porozuměl, držen ve zvědavosti, jak to celé všechno dopadne. Němci hodně překvapili. Takových snímku mají hodně málo. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Obsah filmu nezní nic moc. A dokonce po shlédnutí upoutávky, která šla v televizi, sem ani neměl moc chuť na to koukat. Ale ještěže jsem to risknul.... Většinou, když se v Obsahu filmu píše, že děj je plný zvratů, žádného pořádného překvapení se nedočkáte. Tady ano. A to i přesto, že jste stále svědky děje a nikdo před vámi nic uměle neskrývá. Herecké výkony také docela překvapení. Interiéry i exteriéry přirozené a věrné. Dále se mi líbila kamera, příjemné neutrální záběry nepoutající pozornost a pak naopak někdy vyloženě krásné záběry, ale zase žádný kýč. Navíc je film doprovázen krásnou hudbou. Jsem spokojen. V podstatě nejlepší německý film, jaký sem viděl...:-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Při scéně, kde Eddieho (Til Schweiger) vyzve manželka, aby se šli proběhnout, hraje píseň kapely Placebo "Song To Say Goodbye". (lskala)

Reklama

Reklama