Reklama

Reklama

Válka rozumu a cti

  • Česko Souboj stratégů (více)

Obsahy(1)

370 let př. Kristem byla Čína rozdělena na sedm národů a několik dalších malých kmenů. Jeden z nich sídlí ve městě Liang. Velitel Xiang Yangzhong se svojí 100 tisícovou armádou má za úkol zahájit útok na Liang, který stojí v cestě do Jenu, a zabrat ho. Město by tomuto mohutnému útoku zcela jistě podlehlo a tak je jejich jedinou nadějí válečník Ge Li z Mo-Tsu kmenu jehož členové jsou proslulí obranými schopnostmi. Město, za pomoci Ge Liho odolává postupně jednomu útoku za druhým. Král města se však brzy začne obávat o své postavení a velitel Xiang ještě neřekl poslední slovo... (Siriuss)

(více)

Recenze (116)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte nějaké šermovačky, nebo kug-fu, budete velmi zklamaní. Válka rozumu a cti pojednává o dobývání města Liang, resp. o chlapíkovi, který využívá svých strategických dovedností, aby město ubránil. Tím vším pak prostupují rádobyfilozofické úvahy o míru, ale taky něco málo o cti/necti některých lidí. Ano, ty válečné pasáže jsou v tom samém hromadně a realisticky působícím vizuálu, jak jsme u čínských velkofilmů zvyklí, přesto mě to místy trochu nudilo. Tvůrci se rozhodli zahrát i na city, takže je tam lehounce načrtnuté lovestory, ale i přes ten relativně hutnější konec, mě tento film nevtáhnul jak by mohl. Tak nějak mi to příjde utlumené, bez drajvu. Možná chybělo lépe vykreslit postavu Li a jeho vztahu s ostatními. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dvou a půl hodinové dobývání města v ne-až-tak eye candy akci jak by se slušelo, to bude prostě utahané ať už to ozdobíte jakýmikoli zajímavostmi ze středověké taktiky, takže na rozdíl od většiny lidí tady kolem jsem radostí příliš nevýskal. Postavy a minimalistický příběh působí spíš jako laciná a nekonzistentní agitka než něco živelného a uvěřitelného, navíc vlivem vskutku zoufale nezvládnuté režie je to celé časem i dost zmatené... a ubíjející. Vynikají výprava tak nemá moc co zachraňovat, měl to být film, ne cvičení v komandování armád komparzistů. 6/10 ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

..miesto dorazu na hand-to-hand kombatov, resp. tanecnych subojov so zbranami mame pred sebou naozaj boj umu, resp. uvazovania, v ktorom ten, kto prezije boj, nemusi byt nutne vitazom.. a do toho zena, ktora ako voda narusi zasady filozofie a zasad Mozi, ktorymi sa riadi Go Li, strateg a ochranca / obranca miest so snom nastolit mier v celej čine v case, kedy bola krajina rozdrobena na sedem vacsich a niekolko mensich uzemno-spravnych jednotiek, aby asi 500 rokov neskor mohla bojovat za nastolenie troch kralovstiev.. /a ano, a little faster breath for Andy Lau/ .. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Do čínskych historických veľkofilmov som sa jednoducho zamiloval. No, ak sa Číňanom niekto hrabe do ich histórie v rámci koprodukcie nevznikne z toho dokonalý film, ako to bol Chi bi (Krvavé pobrežie). Muk gong má tak isto obrovskú a precízne prepracovanú výpravu, ktorú mali určite na starosti Číňania. Naneštastie si tu však museli dopomáhať aj počítačovými trikmi, ktoré sú zvládnuté na podpriemernej úrovni, dokonca fušerstva. Celý film sa mi zdá nejak neucelene zostrihaný a nevyžaruje z neho taká majestátnosť, ako u ostatných čínskych veľkofilmov. Toto všetko mu uberá na hodnotení. Bojových scén priamo z bojiska, či dobývania mesta je pomenej, ale viac sa tu dáva dôraz na stratégiu a plánovanie. Bolo by nespravodlivé voči Chin bi udeliť mu plný počet, i keď je nádherný zážitok sledovať aj tento snímok. Neostáva mi nič iné len mu pár percent z dokonalosti ubrať. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Někomu možná nebude po chuti, že Battle of Wits se svalnatým Andy Lauem v hlavní roli je spíš o taktice a podstatě boje, než o zpomalených masakrech a soutěži o to, kdo zapíchne víc šípů do nepřátelských lebek, ale po dvou hodinách budete vědět, že válka byla, je a bude svinstvo, které připravuje poražené o těla a vítězům a přeživším bere duši. Protiválečný čínský epos z doby kdy Ježíš ještě ani netahal kačera, si budete díky bezchybnému provedení a palčivému poselství ještě setsakra dlouho pamatovat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Podkladem pro vznik filmového snímku se nestala jen velmi populární japonská historická novela 'Bokukō' ('Mohist Attack') japonského spisovatele a novelisty Ken'ichi Sakemi, ale rovněž úspěšná eponymní manga série, původně vycházející v době od roku 1992 do roku 1996, jejímž autorem je japonský manga spisovatel Hideki Mori ('Umizuru', 'Aozora Shot'). (Conspi)
  • Ge Li (Andy Lau) a velitelka jezdectva Yi Yue (Fan Bingbing) jsou přistiženi při pozorování nepřátelského vojska v noci, ale hned v dalším záběru před vojáky utíkají za jasně slunečného dne. (JoranProvenzano)
  • Snímek se skládá z 1531 záběrů, průměrná délka záběru je 5 sekund, nejkratší záběr trvá 0,3 sekundy a nejdelší pak 124,5 sekund. (Wisborg)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama