Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Nuala 

všechny recenze uživatele

Ano, je to velice trapný muzikál s hloupoučkými texty, tak průhledným dějem, že vidíte až do Austrálie, a postavami vytvořenými podle pravítka. Ale řekněme si upřímně, kdo občas nemá chuť trochu vypnout, zablbnout si, nepřemýšlet a jen tak si ponořit se do největšího klišé posledních let? :) Tak hurá do toho! (varování: možná budete přeci jen litovat :)) ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než "prázdninový" druhý díl. Zac Efron sice působí jako Ken, přesto je trochu přesvědčivější a přirozenější. Všichni zpívají a tancují pěkně, ale radši bych se nezmiňovala o podprůměrných textech písní :). Jednou to stačilo - kdybych byla nedejbože donucena dívat se na to znovu, musela bych asi snížit hodnocení... ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Amerika světa HSM je pokrytecká, neboť příslušník jedné studentské vrstvy nemá právo udržovat kontakt s někým z vrstvy jiné. Když už se tak stane, je zatlačen zpátky do davu, aby dodržoval Status Quo. Gabriella s Troyem však boří konvence. A zpívají u toho. Všichni kolem nich tančí. Dokonce i při basketbalu... A na závěr si padnou do náručí i ti největší nepřátelé. *** Ovšem basketbalista se sklony ke kuchařskému umění je skvělý. A nutno uznat plusem to, že šesnáctileté hrají opravdu šestnáctiletí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Lawrence: 1. Start of Something New ,2. Get'cha Head in the Game ,3. What I've Been Looking For ,4. What I've Been Looking For ,5. Stick to the Status Quo ,6. When There Was Me and You ,7. Bop to the Top ,8. Breaking Free ,9. We're All In This Together ,10. I Can't Take My Eyes Off of You ,11. Get'cha Head in the Game - B5 ,12. Start of Something New ,13. Breaking Free , ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Tak trochu pohádka, naivní, sladký film pro děti, ale proč ne? Není to určeno dospělým nebo náročným divákům. Svou funkci to splňuje dokonale. Ač mám v hudbě trochu odlišný vkus, tak z obou dílů se mi tři čtyři písničky docela líbily a byly chytlavé. Co se týče písniček dvou hlavních představitelů, nechytla mě ani jedna z nich, ale zato dvojice sourozenců hrála vysokou hru, kdy jsem se nad jejich kreacemi docela dobře bavila. Rozhodně mi ten film přišel vkusnější, než takové Prcičky nebo obdobné komedie, které se pro mladší moc nehodí. Pro děti super a pro děti to je taky určené, na to nezapomínejme. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Zac Efron "zpíval" hlasem Andrewa Seeleyho. (Halloween9)
  • Ryan Evans ve filmu vyzkoušel 9 čapek. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama