Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Cringe muzikal od Disneyho, ktery nam cechum pripada obycejny - az odporny, ale komercne se jednalo o uspech, na ktery navazaly dalsi dva cringe muzikaly. Ja jsem to videl z donuceni, ale dalo se to prezit. Postavy jsou povrchni a vsechno do sebe zapada hladseji nez ozubena kola.. no zkratka Disney / cringe. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední - nejoblíbenější a nejvýdělečnější teenagerovský snímek. Alespoň tak o něm vypovídají fakta co se týče sledovanosti v kinech, nelegálních kopií a já nevím co všechno ještě. Já osobně si myslím, že jde o průměrnou zábavu s některými vydařenými songy a docela zdařilou muzikálovou choreografií. Jinak děj nebo scénář nestojí za řeč. Takže sečteno podtrženo 3 hvězdičky. ()

Reklama

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, kde začátek je jako vystřižený ze začátku Pomády a hlavní dějová linka je v podstatě Oz a Heather z prvních "Prciček", bude taková píčovina. Snažil jsem se to brát s humorem (za to dávám 0,25 hvězdy, čili žádná, v podstatě scénáristi vybrali všechny žánrový klišé a sešili je horkou jehlou a tohle pak vzniklo), ale ke konci filmu už se to prostě nedalo vydržet. Chci tu hodinu a půl svýho života zpět. ()

ReneeS odpad!

všechny recenze uživatele

Když má někdo 13 letou pubertální sestru, občas se některým věcem nevyhne. Sledování tohoto "úžasného" muzikálu, je jedna z nich ... podruhé už takovou chybu neudělám! Film plný mlaďoučkých, hezoučkých studentíků dokazujících , že nejsou jen velmi nadanými sportovci, či budoucími vědci, ale i "velmi talentovaní" zpěváci. Třpytivý, barevný, předvídavý, naivní svět, který všechny tyhle "třináctky" prostě musí milovat. Ale jejich celému okolí se z toho zvedá žaludek! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Amerika světa HSM je pokrytecká, neboť příslušník jedné studentské vrstvy nemá právo udržovat kontakt s někým z vrstvy jiné. Když už se tak stane, je zatlačen zpátky do davu, aby dodržoval Status Quo. Gabriella s Troyem však boří konvence. A zpívají u toho. Všichni kolem nich tančí. Dokonce i při basketbalu... A na závěr si padnou do náručí i ti největší nepřátelé. *** Ovšem basketbalista se sklony ke kuchařskému umění je skvělý. A nutno uznat plusem to, že šesnáctileté hrají opravdu šestnáctiletí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Ryan Evans ve filmu vyzkoušel 9 čapek. (Halloween9)
  • Původně Troye měl hrát Matthew Underwood známý ze seriálu Zoey 101, ale byl přeplacen kontraktem z Nickelodeonu, proto musel roli odmítnout. (Halloween9)
  • Melodie telefonu, který zazvonil v hodině, byla písnička "Start of Something New". (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama