Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

imf 

všechny recenze uživatele

Roztomile barevná disneyovka s naivními texty, která vás vtáhne do svého světa (za ucho a někoho možná i za srdce) a utancuje vás k smrti. Ano, Zac Efron je těžkej model, všichni jsou tu chodící škatulky a přesně víte, co se stane v následujících pěti minutách. No a? K čertu s tím... napůl guilty pleasure, napůl ideální film do deštivého počasí, kdy jste líní přemýšlet a můžete kdykoliv přetočit k další písničce, ve které herci "trapčí"... nutno říct, že velice stylově. Tak... a teď si mě klidně sežerte. :) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V celku příjemná romanticka komedie, která je velice krásně přeslazená a to až moc. K tomuto snímku jsem přišel jak slepej k houslím. Vůbec jsem nevěděl o co jde. Ale jsem docela rád, že jsem to viděl. Našlo se pár vtipných scén. Dobrá hudba a to je divné, že se mi líbila. Takovouto hudbu nemusím, ale tady se mi hodně moc líbila. Scénář je samozřejmně okoukaný a naprosto předvídatelný a vy víte, jak to celé dopadne. Zac Efron a krásná Vanessa Anne Hudgens jsou krásný pár ale jsou neuvěřitělne přeslazení, až se mi z nich zuby kazily. Ovšem, jejich výkony je solidní. Není to nic světoborného ale celých 90 minut jsem se opravdu dobře bavil. ()

Reklama

stub odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu kvalitní muzikál plný krásných písniček zpívaných od srdce. Herecké i pěvecké výkony hlavních představitelů jsou doslova strhující, jejich postavy jsou výjimečně plné a procítěné. Je vidět, že herci nebyli vybíráni podle vzhledu, nýbrž pro své fenomenální herecké a pěvecké schopnosti. Poselství filmu je intenzivní a nadčasové, člověk si jej s sebou ponese možná i celý život (ledaže by bylo přebito poselstvím ještě hodnotnějším, které nepochybně přinesou další díly). Jednoznačným kladem je také originalita snímku - takto původní, jedinečný a přesto hutný děj se nepochybně stane inspirací pro budoucí filmařské generace. Velmi přirozeně sestavený scénář zajišťuje plynulou dynamiku děje a vše je tak zcela uvěřitelné a životné. Je zjevné, že tentokráte nehrál primární roli zisk, ale přínos světové kinematografii, hudbě a tanci; ostatně takového tvůrčího velikána, jakým Ortega je, krátkodobé trendy nikdy nezajímaly. Je vidět, že si většinová veřejnost konečně našla cestu k opravdové kvalitě - a pak, že to jde s lidstvem z kopce... Důležitá poznámka: Snímek splňuje euroamerické rasové kvóty, tudíž jsou všechna etnika zastoupena rovnoměrně a vše je politicky korektní - netřeba se tedy bát morální újmy. ()

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Tento tzv. film obsahuje snad všechny nešvary, které dílo přibližuje k označení kýč a ještě snad s velkým K. Tisickrát provařený námět, teen herci s minimem jakéhokoliv talentu, několikanásobný happy-end, přiblblé písničky... Co více dodat??? Zbytečné plýtvání časem, na druhou stranu, alespoň mají slepice s bravíčkem v ruce o čem žvanit. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zábavná podívaná možná tak pro teenagery a nižší věk. Osobně se dokážu dost pobavit u věcí pro mladší kategorie, ale u High School Musical to tak z nějakého důvodu nefungovalo (Že by se můj věk už hlásil o slovo?). Chtělo by to aspoň chytlavější písničky, z hudebního hlediska to byl dost brak. Přiznám se, že jsem se nudila. ~(1,3)~ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Ashley Tisdale měla hrát Gabriellu Montezovou, ale nakonec byla obsazena do role Sharpay Evans, podle režiséra jí tato role sedí lépe. (Halloween9)
  • Zac Efron se tři hodiny denně učil hrát basketball. (Karlos80)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama