Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Amerika světa HSM je pokrytecká, neboť příslušník jedné studentské vrstvy nemá právo udržovat kontakt s někým z vrstvy jiné. Když už se tak stane, je zatlačen zpátky do davu, aby dodržoval Status Quo. Gabriella s Troyem však boří konvence. A zpívají u toho. Všichni kolem nich tančí. Dokonce i při basketbalu... A na závěr si padnou do náručí i ti největší nepřátelé. *** Ovšem basketbalista se sklony ke kuchařskému umění je skvělý. A nutno uznat plusem to, že šesnáctileté hrají opravdu šestnáctiletí. ()

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Tento tzv. film obsahuje snad všechny nešvary, které dílo přibližuje k označení kýč a ještě snad s velkým K. Tisickrát provařený námět, teen herci s minimem jakéhokoliv talentu, několikanásobný happy-end, přiblblé písničky... Co více dodat??? Zbytečné plýtvání časem, na druhou stranu, alespoň mají slepice s bravíčkem v ruce o čem žvanit. ()

Reklama

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Je to všetko také vysmiate, vyslniečkované, detské..... A práve toto som na tomto filme žral:). Heslá filmu sú priateľstvo, láska, súdržnosť. Nech si hovorí kto čo chce, keby bola realita taká, aká je v tomto filme, tak svet by bol hneď krajší. Piesne sú tu s duchaplnými a inšpirujúcimi textami. Tak Wildcats do toho!:) ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ovšemže je to naprosto o ničem a celá ta jejich střední je zcela odtržená od reality. Ale mě to vždycky hrozně bavilo. Bez mučení přiznám, že jsem to viděl už několikrát, a ačkoli podobné popové popěvky nijak nevyhledávám, tady se mi písničky vždycky líbily. Taneční čísla vypadají pěkně, stejně jako všichni hlavní hrdinové. Ti nijak nehrají, jen odříkávají svoje repliky a dobře u toho vypadají, což tady díkybohu stačí. S výjimkou Ashley Tisdale, u které si nejsem jist, zda jde o její pravé já, či jen velmi dobře zahrála tak protivnou, ale mnou oblíbenou postavu Sharpay. /viděno na DVD: 60% a 3*/ ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Omyl lidstva. Trhák Disneyho. Už když si tento film pouštěla má sestra po 15x, tušil jsem, že se jedná o docela slušný brainstorm. Umí se dostat opravdu do hlavy, ze které ho už nedokážete moc pustit. Ovšem. Jednička je ještě vskutku dobrá, má docela melodický písně a vůbec.. docela sympatické hrdiny. Film jsem viděl asi 8x. A dávám tomu tři hvězdy už jen za tu revoluci, co na televizní scéně způsobil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Zac Efron "zpíval" hlasem Andrewa Seeleyho. (Halloween9)
  • Zac Efron se tři hodiny denně učil hrát basketball. (Karlos80)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama