Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Je libo koupel v cákancích krve? Zaplavat si ňadra ve vydloubnutých očičkách, potápět se ve vyrvaných zubech a sprchovat ve vytrhaných nehtíčcích? Pak směle nastupte do "Půlnočního vlaku" s vlezlým fotografem Leonem a staňte se svědky péče výkonného zaměstnance masokombinátu o pozdní cestující. První dvě třetiny příběhu se nesou ve znamení atmosféry, napětí, odhalování důvodů existence jatečního vlaku, hrátky s kamerou jsou fajn. Závěr už se bohužel pouze utápí v hektolitrech hemoglobinu a pokud vám tou dobou kolem obrazovky projde nezaujatý pozorovatel, nezbytně dojde k závěru, že jste choří úchylové, hnusní zvrhlíci a vůbec bude lepší s vámi přerušit veškeré styky. Určitě potěší nepřítomnost happyendu, ale na výrazné vylepšení dojmů to nestačilo - nechutnosti jsou to poslední, co mě na horrorech zajímá. Nejspíš si budu muset po dlouhé době oživit Barkerovu povídkovou předlohu, nicméně film se jí zřejmě držel jen velmi volně. 55% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Uf, tak tohle mi teda moc nesedlo. Především závěr, který to totálně pohřbil. Byl jsem rozhodnut dát jen 1*, ale nakonec jsem se smiloval a dal nejslabší možné 2*. Vinnie Jones byl určitě jako řezník skvělý. Už jen tím jeho vizuálem. Krvavé to také bylo, ale ne tak, abych se bál či cítil nějakou brutalitu. Příběh není špatný, ale od té doby co V.Jones hlavního herce pořeže se mi role hlavního hrdiny přestala líbit. Začne tu být jedna nelogická scéna za druhou. Finále bylo celkem dobré, ale úplný závěr či pointa? Fakt jsem nepochopil počínání jisté osoby. No nic, to jedno shlédnutí mě nezabilo, jsou horší filmy tohoto žánru, takže tak. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý využíva atmosféru metra v nočných hodinách, stiesnenú, nepokojnú a mrazivú. Podzemné vlaky sú vďačnou obeťou horrorových príbehov, no a pokiaľ ide o mňa, vždy si ich rád pozriem. Príbeh začína hneď poriadne z ostra a behom pár minút sa dočkáme poriadneho nárezu. A je hneď jasné, komu vyhovovať bude a komu nie. Brutálne scény by miestami zaslúžili aj špeciálne označenie R*, pretože podobné zverstvá sa málokedy dočkáme aj od sadistických horroroch od šikmookých, ktorí sa v nich niekedy doslova vyžívajú. Okrem klasických vyvražďovačiek sa postupne dostane k slovu aj thrillerový žáner s náznakom vyšetrovania, veľmi rýchlo nás však Vinnie Jones so svojim kladivom a železným hákom uistí, že dej bude nekompromisný a že sa ešte máme na čo tešiť. Tešiť som sa však prestal v posledných minútach, kedy tvorcovia záver naozaj nezvládli, zaslúžil totiž oveľa lepšiu a možno jednoduchšiu pointu, originalita za každú cenu bola citeľná a a zbytočná. 75%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa horror "Polnočný vlak" (The Midnight Meat Train) snaží byť originálny, nijak zvlášť ma neoslovil. Prostredie podzemnej dráhy v americkom veľkomeste ma vôbec nezaujalo. Nedokázal som sa vcítiť do atmosféry. Scenár sa mi zdal pomerne rozpačitý. A ani konečné rozuzlenie mi nevyrazilo dych. Je pravda, že je tam i niekoľko odvážnych krvavých scén a sadistických výjavov. No ani to nie je pre mňa nič šokujúce. Čo však na mňa najviac zapôsobilo, bol charizmatický mlčanlivý zabiják vo vyžehlenej bielej košeli, s kravatou a drahým oblekom. Brutálny bol i jeho vražedný nástroj - ťažké kovové mäsiarske kladivo, ktorým surovo ubíjal svoje obete. Takže najsilnejšou stránkou tohto snímku je herecký výkon Vinnieho Jonesa. ** ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)
  • Do severoamerických kin byl film nasazen ve 102 kopiích. Ty však nešly do standardní kinodistribuce, ale do kin, jejichž ceny jsou hluboko pod cenami klasických multiplexů. Díky tomu také film příliš nevydělal. (Othello)

Reklama

Reklama