Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kanadské komediální drama v režii Jean-Marca Valléeho se odehrává v 70. letech v Montrealu. Rodina Beaulieuových má pět synů a ten, který se narodil přímo o Vánocích, dostal jméno Zachary (Marc-André Grondin). Je jiný než jeho bratři, i když se moc snaží, aby mezi ně zapadl. Má rád svého konzervativního otce a raději mu lže, než by zklamal jeho očekávání. Sexuálně zmatený Zac hledá útěchu v muzice Pink Floyd a Davida Bowieho, jež mu dovoluje snít, ale sám život ho nakonec přiměje k tomu, aby přijal svou přirozenost. A co je ještě důležitější, i jeho otec posléze pochopí, že má svého syna mít rád takového, jaký je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vcelku zajímavá ale ve výsledku velice zdlouhavá podívaná, která vypráví příběh sedmičlenné rodiny, kde je jediným zástupcem ženského pohlaví matka. Příběh se zaměřuje hlavně na předposledního syna a jeho dospívání a zmatení v sexuální orientaci. Nějakých vtipnějších scén je ve filmu velice málo a celý snímek se nese spíše v dramatickém duchu. Atmosféru režisér vystihuje převážně v hudebním doprovodu, kde mu vypomáhají David Bowie a Pink Floyd. Jsou zde zajímavé momenty a dobří herci ale jako celek to působí trochu nevyváženě a občas i nudně. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z neznámych, "malých" a nenápadných klubových filmov, ktoré chytia za srdce, jemne rozvibrujú mozgové závity a zároveň pobavia. C.R.A.Z.Y. je filmom rovnako inteligentným ako kreatívnym, veľmi citlivo napísaným a prevedeným, s geniálne zakomponovanou hudbou. Pre mňa jeden z filmov, na ktoré sa nezabúda... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

Citlivý životopisný snímek o mladíkovi, který vyrůstá v konzervativní rodině, která mu vlastně nedovolí smířit se svou orientací - aspoň takto jsem film pochopil já. Toto kanadské dílko se dost odlišuje od běžné gay produkce a dokonale ukazuje anti-comming-out. Je skvěle zahraný i vystylovaný k prezentovaným dobám a pro mě rozhodně přesvědčivý. Jen bych tady zrušil zařazení k žánru komedie nebo ho dal aspoň do uvozovek, protože je spíš vážný s občasnou vtipnou narážkou. Měl jsem občas problém se silnějším křesťanským podtextem, ale uvědomuju si, že tam měl smysl a ještě víc zdůrazňoval vliv při dospívání ..... Lepší 4* si vysloužil. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem asi moc nepochopil - hlavne jsem, po vzoru ceskeho nazvu, cekal porad nejaky dar, ale nic neprichazelo. Film me docela nudil, herecke vykony spis zklamaly a celkove mi nejak unikl smysl tohoto celeho dila. Postradal jsem nejakou vetsi zapletku/napeti/drama - vychazi z toho jen slatanina, jak si rodina zije svuj zivot, ale divat se na to dve hodiny zase nemusim. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přestože je film tak vysoko hodnocený, nemohu si pomoct, mě zase až tak moc nenadchnul. Souhlasím určitě s tím, že mladí lidé typu Zaca to mají v dnešní době nejednoduché a obzvlášť pak v takové konzervativní rodině Beaulieuových. Rozhodně mně to nepřišlo jako komediální drama, spíš bych se přiklonila k psychologické sondě do života mladého člověka, hledajícího svou skutečnou identitu Měla jsem však tu smůlu, nebo štěstí, jak se to vezme, že jsem v poslední době viděla dost filmů s podobnou tématikou (kterou já navíc vůbec nemusím), že mohu srovnávat. A také souhlasím s některými uživateli týkající se příliš dlouhé stopáže. Tudíž pro mě zklamání i když ten soundtrack byl super. To je můj ještě horký dojem, možná, že ho ještě změním...... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • I když jsou filmové dialogy ve francouzštině, ve Francii byly do filmu přidány francouzské titulky pro diváky, kteří nerozumí québecké francouzštině. (mi-ib)
  • Částka 600 000 dolarů zaplacená na získání práv ke skladbám použitých ve filmu tvořila nakonec velkou část celkových nákladů. Jean-Marc Vallée musel dokonce omezit výši svého vlastního platu. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Reklama

Reklama