Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kanadské komediální drama v režii Jean-Marca Valléeho se odehrává v 70. letech v Montrealu. Rodina Beaulieuových má pět synů a ten, který se narodil přímo o Vánocích, dostal jméno Zachary (Marc-André Grondin). Je jiný než jeho bratři, i když se moc snaží, aby mezi ně zapadl. Má rád svého konzervativního otce a raději mu lže, než by zklamal jeho očekávání. Sexuálně zmatený Zac hledá útěchu v muzice Pink Floyd a Davida Bowieho, jež mu dovoluje snít, ale sám život ho nakonec přiměje k tomu, aby přijal svou přirozenost. A co je ještě důležitější, i jeho otec posléze pochopí, že má svého syna mít rád takového, jaký je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Komediální pohodové drama o hledání sebe sama odehrávající na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Mladík Zachary je jedním z pěti bratrů docela obyčejné rodiny. Avšak podle matky má "Dar od Boha" - schopnost pomáhat bližním pokud na ně myslí a odříká modlitbu. Jenže jak jde čas má náš hrdina pochybnosti o sobě, líbí se mu kluci i holky a hledá svoje místo v životě...Místy úsměvné, místy setsakramentsky vážné a vše doplněné skvělým soundtrackem s písněmi, které mapují onu dobu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přestože je film tak vysoko hodnocený, nemohu si pomoct, mě zase až tak moc nenadchnul. Souhlasím určitě s tím, že mladí lidé typu Zaca to mají v dnešní době nejednoduché a obzvlášť pak v takové konzervativní rodině Beaulieuových. Rozhodně mně to nepřišlo jako komediální drama, spíš bych se přiklonila k psychologické sondě do života mladého člověka, hledajícího svou skutečnou identitu Měla jsem však tu smůlu, nebo štěstí, jak se to vezme, že jsem v poslední době viděla dost filmů s podobnou tématikou (kterou já navíc vůbec nemusím), že mohu srovnávat. A také souhlasím s některými uživateli týkající se příliš dlouhé stopáže. Tudíž pro mě zklamání i když ten soundtrack byl super. To je můj ještě horký dojem, možná, že ho ještě změním...... ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Film se vleče "kanadsky", a jestliže mají rodiče víc dětí, tak se až nepřirozeně zabývají jedním hochem. Text distributora je lépe napsán, než scenář k filmu. Nepřipadá mi ani přesvědčivé, že by hoch měl v hlavě jen sex, a jak je orientovaný. Film "nešlape" ani co se týče scén, ani dialogů, a především schází mu - napětí. ...Srovnej třeba s it. filmem "Malena", to je mnohem lépe pojaté. a taky o dospívání. Film je - jako stovky dalších - na youtube. ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Horkosladká melodráma, ktorá sa nezameriava ani tak na zmätok citov hlavného hrdinu, ale skôr na reakcie jeho blízkych. Zvolený prístup je nekonvečný, čo zdôrazňuje i oný aspekt „daru od boha“. Celé to však strieľa doprázdna a klasikou ako My Own Private Idaho (1991) či Mysterioius Skin (2004) sa nikdy nestane. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě drámátko, i když někdy trochu táhlé. Potěšila mě psychodelická pasáž PINK FLOYD. Herci v pohodě. Otec Elvis i matka to určitě neměli jednoduché. A co bylo mazec v té době, a nejen v americe?? No přece to kouření, všude a vždy. Příšerná móda. Kouřilo se v nemocnici, na Vánoce u stolu, prostě všude. I u nás tomu tak bylo. Janžurka a Stellinka Zázvorová s cigárem na obrazovce, i Bouhdalka. A pak nešiřte reklamu a nekažte mládež!!! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Scénář je založen na zkušenostech z dospívání Françoise Boulaye, který pomáhal Jean-Marcu Valléemu při jeho psaní. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Reklama

Reklama