Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kanadské komediální drama v režii Jean-Marca Valléeho se odehrává v 70. letech v Montrealu. Rodina Beaulieuových má pět synů a ten, který se narodil přímo o Vánocích, dostal jméno Zachary (Marc-André Grondin). Je jiný než jeho bratři, i když se moc snaží, aby mezi ně zapadl. Má rád svého konzervativního otce a raději mu lže, než by zklamal jeho očekávání. Sexuálně zmatený Zac hledá útěchu v muzice Pink Floyd a Davida Bowieho, jež mu dovoluje snít, ale sám život ho nakonec přiměje k tomu, aby přijal svou přirozenost. A co je ještě důležitější, i jeho otec posléze pochopí, že má svého syna mít rád takového, jaký je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Komediální pohodové drama o hledání sebe sama odehrávající na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Mladík Zachary je jedním z pěti bratrů docela obyčejné rodiny. Avšak podle matky má "Dar od Boha" - schopnost pomáhat bližním pokud na ně myslí a odříká modlitbu. Jenže jak jde čas má náš hrdina pochybnosti o sobě, líbí se mu kluci i holky a hledá svoje místo v životě...Místy úsměvné, místy setsakramentsky vážné a vše doplněné skvělým soundtrackem s písněmi, které mapují onu dobu. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Snílek. Narodil se na Vánoce, býval miláčkem rodiny, později se z něho stala spíše černá ovce. Astmatik s darem od Boha, který nosí velké tmavé brýle, poslouchá Bowieho a neví, jestli má rád kluky nebo holky. Téměř tři dekády dvacátého století. Prostě žít a prožít. Poklidný a tak nějak milý film... Proč tedy nejdu s hodnocením výš? Protože i když mi ještě v půlce mi přišlo, že se dívám na výjimečné dílo, tak se to potom nějak "zvrtlo". Všechno to zůstalo na jednom bodě, vlastně se tam ani nic nedělo.Na konci je vyřešena pouze jedna věc a další motivy zůstanou zapomenuty. Škoda. Snad by to chtělo ještě půl hodiny navíc. I když má film přes dvě hodiny, pořád je moc krátký. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takhle se to jeví jako dost průměrný a nenápadný film, ale jakmile se rozjede, tak nemá chybu. Moc hezký příběh z jedné doby o jednom klukovi a o jeho problémech, které jsou natočeny naprosto nádherným způsobem. Na každou scénu je radost koukat, emoce lítají ze strany na stranu, plus hudba k filmu podtrhuje super filmový zážitek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vcelku zajímavá ale ve výsledku velice zdlouhavá podívaná, která vypráví příběh sedmičlenné rodiny, kde je jediným zástupcem ženského pohlaví matka. Příběh se zaměřuje hlavně na předposledního syna a jeho dospívání a zmatení v sexuální orientaci. Nějakých vtipnějších scén je ve filmu velice málo a celý snímek se nese spíše v dramatickém duchu. Atmosféru režisér vystihuje převážně v hudebním doprovodu, kde mu vypomáhají David Bowie a Pink Floyd. Jsou zde zajímavé momenty a dobří herci ale jako celek to působí trochu nevyváženě a občas i nudně. ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Drama, které naprosto božským způsobem zkoumá život jedné rodiny v průběhu několika let, postavy rostou úplně přirozeně, rivalita mezi bratry je zobrazená vskutku skvěle - nikdy nezapomenu na scénu hádky přes stůl s večeří, tu jsem si okamžitě zamilovala. No a k tomu ještě krásná kanadská sedmdesátá léta, do kterých hraje skvostná hudba náramně podtrhující děj. Atmosféra k pohledání. I herci mě uchvátili, a to hlavně Marc-André Grondin, co si budem povídat... C.R.A.Z.Y. je pro mě legenda. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Scénář je založen na zkušenostech z dospívání Françoise Boulaye, který pomáhal Jean-Marcu Valléemu při jeho psaní. (mi-ib)
  • Napsání scénáře trvalo Jean-Marcu Valléemu deset let. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Reklama

Reklama