Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pri dopravnej nehode sa na slobodu dostanú špeciálne vyšľachtené laboratórne vrany. Rýchlo sa z nich stane postrach Berlína, ale iba tehotná veterinárka Alexandra rozpozná, že vrany predstavujú smrteľné nebezpečenstvo a pokúsi sa zabrániť katastrofe. Najskôr si všimne čudné správanie populácie vrán. Bez milosti útočia na korisť, zabijú dokonca teľa. No nikto jej varovania neberie vážne. Vrany sa postupne organizujú do „armád“, dôjde dokonca aj k útokom na ľudí. Alexandra postupne odhaľuje tajomstvo - pôvodných 40 laboratórnych vrán sa použilo na testovanie „viagry pre mozog“. A teraz sa snažia svoju inteligenciu odovzdať čo najväčšiemu počtu potomkov. Úrady sa rozhodnú populáciu vrán vyhubiť, ale vtedy sa spustí ten najhorší scenár katastrofy, aký Alexandra predpokladala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

pe3czech odpad!

všechny recenze uživatele

Tak abychom si to shrnuli: útočí mravenci, admirál Bublina, Mars a jiné UFO, nemluvě o radiaci, jež v útocích doplňuje žralok, žralok, žraloci a žralok. Pokud pomineme Jacka-Jacka, pravěk a klony z Hvězdných válek, útočí snad již jen tyhle vrány. Jistěže, z části za tuhle fraškovitost mohou překladatelé názvů filmů, poněvadž v originálních jménech snímků se zdaleka tak často o útocích nemluví, leč bereme-li v úvahu kvalitu všech zmíněných děl, jednotnost českých názvů je téměř všeříkající. Vrány útočí bych ohodnotil více hvězdičkami snad jen pokud by se jednalo o film režiséra studenta, větší hloubku komentáře ode mně nečekejte, je vysoká jen tak, jako hloubka filmu. Už se těším na "Sluneční brýle útočí" nebo "Sklenice od nakládaných okurek útočí". Jestli je nikdy nikdo nenatočí, slavnostně slibuji, že vytáhnu to důležité ze všech světových filmových útoků a ataky slunečních brýlí natočím osobně. Jo, a ještě jsem si teď vzpomněl - ten závěrečný závěr, to nemysleli autoři vážně, že ne? Že se jen jednalo o chybný střih? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

S těmi vrány je něco podivného. Co se děje? Jejich chování je velmi neobvyklé. Aby ne, zase si nějaký vědec hrál s jejich geny. Nejdříve útočí několik desítek jedinců. Později jich je plné noční pole. Tisíce a tisíce kusů. Televizní tvůrci se pustili do mnohokrát provařeného tématu, ze kterého se již nepodařilo vyždímat už vůbec nic. Nic, co by nějak nadchlo. Těhotná, se svoji rodinou na venkov nově přistěhovaná veterinářka, s vervou sobě vlastní se i přes nevůli svého manžela pustí do pátrání, co je tak agresivního chování vran příčinou. Německé vesnické prostředí je nám Čechům velmi blízké. Velké pozitivum na celém filmu. Jakoby se to odehrálo někde u nás. Scénář je plynulí a zcela bez napětí. Příběh a vůbec celé vyznění snímku je zaměřeno na ženské publikum. Mužské, to neustálé tlachání o těhotenství a jistá ženská naivita, tak leda dosti podráždí. Je to nekrvavé, neagresivní, umírněné, šablonovité a značně televizní. Na druhou stranu se musí uznat, že je to pořád lepší, než podobné hrůzy produkující americký Asylum. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po předčtení oficiálního textu distributora jsem si i já hned vzpomněl na Alfreda Hitchcocka a jeho Ptáky. Byl jsem docela zvědavý, jak se s tímto tématem Němci popasovali a neodradila mě od jeho puštění ani poznámka, že jde o televizní film. Tu a tam se mezi nimi občas objeví docela zajímavé filmy, ale tento mezi ně rozhodně nepatří. Spíš bych řekl, že onen (text) je působivější mnohem více, nežli nám film vůbec byl schopný nabídnout a šlo jen o další marketingovou lež k nalákání diváků. Viděl jsem už několik filmů (hororů) ve kterých útočili různí ptáci, vrány, havrani, ale tento patří mezi vůbec ty nejhorší. Zvláště proto, že se u něj divák nudí od začátku až po samotný konec. Někteří přirovnávají film k německým telenovelám a já s nimi musím sakra souhlasit. Tohle že měl být thriller (potažmo horor)? Spíše tu celou dobu musíme snášet rodinné drama manželského páru, jejich výčitky a neustálé tlachání o těhotenství. Dobrá když to musí být, tak se o tom párkrát zmíním, ale aby se to s námi táhlo napříč celou zápletkou – to už bylo moc i na mou maličkost. Já chtěl vidět ony útoky vran, které nám byly slibovány, ale místo toho se dočkáme jen jedné mrtvoly, kupy nudných keců a nedotažených myšlenek. Jediným opravdu zajímavým momentem byly ty nahrané pásky o testování vran, jenže místo pořádného finále přišel nezáživný a trapný happyend. Takže jsem vlastně pěkně „ostrouhal“. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

To byla zase neskutečná ptákovina (teda vránovina). Chtěla jsem vědět, co může dávat Nova v pondělí dopoledne za thriller (už to značilo, že to bude krása). No a byl to thriller alá Rosamund Pilcher (nebo jak se ta paní jmenuje). Kdybyste to náhodou nevěděli, tak vrány umí světelnou morseovku, tak ne abyste někomu posílali tajné vzkazy! Navíc mám takovej pocit, že někdo už něco o útočících ptácích natočil…kdo to jenom byl? Asi nějak neznámej režisér, když někdo měl potřebu toto téma znovu oživit! No, Němci, no. To se dalo čekat. A kdyby na vás někdy nějaký vrány zaútočily, vězte, že za to mohou němečtí filmaři, protože jedno krákající stvoření zapomněli chytit (asi neumějí počítat nebo co). A já se jdu podívat radši na pořádný Ptáky! (myslím tím samozřejmě ty od Hitchcocka, vy sprosťáci :-)) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Veterinářka Alexandra Wernerová si po odstěhování na venkov se svým mužem začíná všímat nezvyklého chování vran v blízkém okolí. Ty se nejenže člověka vůbec nebojí, ale využívají jisté společné inteligence k jeho oblafnutí, a tím si přijít na něco dobrého na zub. Všichni v okolí její pozorování a paranoiu přičítají vysokému stupni těhotenství, ale Alexandra ví své. A brzy si všichni na její slova vzpomenou ... Tak za prvé - na tento film jsem se podíval hlavně ze zvědavosti, jaký to "horror" může dát Nova v sobotu odpoledne místo obvyklé Rosamundy Pilcherové a podobných. Za druhé - z obsahu filmu vyplývala jistá inspirace Hitchcockovými Ptáky, a to by taky nemuselo dopadnout zle (i když, Němci dokážou leccos). Ale výsledek je opravdu žalostný - námět je ještě docela akceptovatelný, ale ten zbytek - bída. Hlavní hrdinka musí být pro jistotu těhotná, dneska by asi pohled na obyčejnou ženskou v hororu nikoho neuspokojil. Zpracování je na úrovní německých telenovel (takže tady se Nova se zařazením opravdu nesekla) a herecké výkony taktéž. Ještě že už je Hitchcock mrtvý, předpokládám, že kdyby toto viděl, tak by své původní dílo radši nikdy nenatočil.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama