Reklama

Reklama

Soukromá válka pana Wilsona

  • USA Charlie Wilson's War (více)
Trailer 1

Charlie Wilson je průměrný americký kongresman, který se raději než ve velkých politických otázkách angažuje na bujarých večírcích. Nečeká se od něj nic převratného, přesto se zapíše do historie. Během jedné párty v bublinkové koupeli, s půvabnými děvčaty a kokainem, zahlédne zprávy z Afghánistánu, kde se místní marně brání Rudé armádě. Wilson, "obyčejný chlápek se srdcem na pravém místě", sice neopustí svou láhev výběrové whisky, zato se v něm cosi zlomí. Podaří se mu vyhnat Rudou armádu z Afghánistánu a tím odstartovat rychlý krach komunistické říše. Stačilo dodat špatně ozbrojeným afgánským odbojářům kvalitnější zbraně. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (496)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No o nic extra se nejedna, nicmene splnilo to ucel a 100 minut jsem se slusne bavil. Tenhle film je takovy ani drama, ani komedie a kombinuje to sem tam vtipnou scenku s vaznejma vecma a dojde i na masakrovani v Afghanistanu, ktery je perfektne natoceny. Celkove celej film je velmi pekne natocenej a ma pohodovou atmosferu. To, na cem tenhle film ale stoji, jsou herci. Julie je fajn, nicmene vcelku zbytecna, Hoffman jako sprostej agent je taky v pohode, ale celej film tahne charismatickej Tom Hanks, kterej je tady fakt paradni. Obcas jsem se nudil, obcas bavil, ale 4* to da. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Hanks si našiel Wilsona." Žartujem pri spomienke na jediného Hanksovho spoločníka vo filme Trosečník. Hanksa trošku dlhšie nebolo, preto som sa celkom tešil na tento film. No, určite to nie je film, na ktorý sa pohrnú davy, ale keď prehĺtnete prvých 20-30 min., kde sa film iba rozbieha a nevadí vám trošku politiky, tak máte vysokú šancu, že sa zabavíte a popri tom vám film udelí vzdelávaciu lekciu z nedávnej, neslávnej ruskej invázie v Afganistane. Fakt, až neuveriteľný príbeh tohto výnimočného kongresmana. Výborné herecké výkony a hlavne zaujímavý P.S.Hoffman. 80% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Dosť priemerný príbeh. Na mňa tam proste bolo až moc politiky, avšak na druhú stranu snímok je obohatený výbornými hereckými výkonmi, takže, aspoň v mojom prípade, nebol priestor na nudu. Tom Hanks dokáže každej svojej postave vdýchnuť akési ťažko definovateľné čaro osobnosti, a to je zároveň aj najväčší klad tohto filmu. 65/100 ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Svižnější a satiričtější pohled na minulost jednoho sympatického kongresmana, jak jinak v podání Hankse, než by jste čekali. Inteligentní pojetí a přesné absurdity, střídané hrubým i místy jemným humorem, trefně atakují americkou politiku i pro velkého neznalce, ovšem pro osvíceného je vše ještě o úroveň výše. Chybělo jen dramatičtější završení, nebo alespoň dojemnější, a nějaký zásadnější vrchol. 70% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl kto a ako ťaha za"nitky"USA.Pohľad do zákulisia politických propagand,manévrov zobrazených iróniou a štipkou humoru.Tento snímok určite nikoho neurazí,snaď poteší stretnutie hereckých"veteránov"v príbehu o mužovi,ktorý dokázal vyhrať"sám"tzv.studenú vojnu.Trocha pochvaly,vzápäti opäť kritiky na vládu spojených štátov prostredníctvom réžie prekvapí,avšak v dnešnej dobe nijako neohúry..!Silné 4* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Filmy Toma Hankse a Julie Roberts jen v Americe vydělaly 5,5 miliardy dolarů, tedy zhruba stejně, kolik Charlieho Wilsona stálo vyhnat Rusy z Afghánistánu. (Siriuss)
  • Pomocnice Charlieho Wilsona v jeho senátní kanceláři byly samé krásné štíhlé dívky přezdívané "Charlieho andílci". Avšak jeho hlavní asistentka, kterou hrála Amy Adams, byl ve skutečnném životě muž - Charlie Schnabel. (HappySmile)
  • Julia Roberts hraje ve filmu bývalou královnu krásy. Jako její fotka z dob této slávy byla použita fotka bývalé Miss Texas Mary Nell Hubbard (1958), která za ni nechtěla zaplatit, protože jak řekla: "Kdysi jsem byla na vrcholku, pak mě šoupli do archívu a teď je ze mě artefakt." Její dcera navíc žertovala, že je vlastně body doublerkou Julie Roberts. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama