Reklama

Reklama

Soukromá válka pana Wilsona

  • USA Charlie Wilson's War (více)
Trailer 1

Charlie Wilson je průměrný americký kongresman, který se raději než ve velkých politických otázkách angažuje na bujarých večírcích. Nečeká se od něj nic převratného, přesto se zapíše do historie. Během jedné párty v bublinkové koupeli, s půvabnými děvčaty a kokainem, zahlédne zprávy z Afghánistánu, kde se místní marně brání Rudé armádě. Wilson, "obyčejný chlápek se srdcem na pravém místě", sice neopustí svou láhev výběrové whisky, zato se v něm cosi zlomí. Podaří se mu vyhnat Rudou armádu z Afghánistánu a tím odstartovat rychlý krach komunistické říše. Stačilo dodat špatně ozbrojeným afgánským odbojářům kvalitnější zbraně. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (496)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $66,661,095Tržby Celosvetovo $119,512,771Tržby za predaj DVD v USA $17,618,149 //počet predaných kusov 989,728║ prekvapujúcu šikovne zostavený film, kde upúta téma aj herecké obsadenie, má to nadhľad, svoju ľahkosť, vtip aj určitú seba-satisfakciu /95%/ ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, či tento film režisér Nichols natočil iba s úmyslom vzdania holdu Charlie Wilsonovi alebo mu záležalo aj na aspoň minimálnej účasti diváka. Je fajn, že tento film nie je obalený do typického amerického pozlátka, ale pre mňa je tak príšerne skratkovitý a "nezábavný", že som pri ňom takmer zaspala. Nezaškodila by štipka ironického nadhľadu alebo snaha o vtiahnutie diváka do deja. Tento film si proste Nichols natočil pre seba. Tom Hanks je ale vynikajúci. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný historický film o vojenské podpoře USA vesničanům v Afghánistánu v době války se Sověty. Tom Hanks jako nasraný senátor lobbující za dodávky protiletadlových střel, Julia Roberts jako jeho přítelkyně a Philip Seymour Hoffman coby expert CIA na Afghánistán, takže skvělé je i obsazení. Film má spád a přináší mně dosud neznámé informace o historickém paradoxu, kterak Afghánci vyhnali nejprve Sověty a mimo rámec filmu o pár let později později zase Američany... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FOR $5,000 EVERY TWO YEARS YOU GET TO CALL ME CHARLIE AND FOR 10,000 YOU CAN CALL ME BETTY SUE AND I'LL CLEAN YOUR RAIN GUTTERS." -------- Film môže poskytnúť zaujímavý pohľad zvnútra na Operáciu Cyklón, hlavne však ponúka nevšedný herecký výkon P.S. Hoffmana, ktorému "sekunduje" vynikajúci Tom Hanks. To je ale bohužiaľ všetko, čo od Wilsonovej Vojny nakoniec dostaneš. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kvalitný komediálny pohľad do zákulisia americkej politiky, nielen zahraničnej. I keď je to trochu schématicky spracované, nedá sa filmu uprieť hĺbka a istá miera poctivosti a herecké obsadenie celé dielo pozdvihuje. Vo filme kraľuje prekvapivo skôr Hoffman ako Hanks avšak keďže na Hanksovi stojí celý film, rozhodne nezostáva pozadu a čo sa týka Julie Roberts, tak tá tu prekvapila len novou vizážou a netypickou rolou. Film má pár podarených a vtipných situácií, ale ako celok to tak ohromné nie je a po skončení v divákovi nezanechá nejaký neobyčajný pocit. A koniec trochu zamrazí, keď si človek uvedomí k čomu to všetko smerovalo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Pomocnice Charlieho Wilsona v jeho senátní kanceláři byly samé krásné štíhlé dívky přezdívané "Charlieho andílci". Avšak jeho hlavní asistentka, kterou hrála Amy Adams, byl ve skutečnném životě muž - Charlie Schnabel. (HappySmile)
  • Mezi sestřelenými sovětskými letadly byly i F-4 Phantom a F-16 Fighting Falcon, které jsou americké výroby. (Cheeker)
  • Julia Roberts se rozhodla, že se v rámci přípravy nesetká se skutečnou Joanne Herring: "To není tak, že bych se s ní sejít nechtěla, ale viděla jsem řadu jejích televizních vystoupení a díky tomu jsem měla dostatek materiálu, z nějž jsem mohla vycházet. Navíc jsem měla velmi jasnou představu, jak bych se k té postavě měla přiblížit. Ono by mi ale práci ani neulehčilo, naopak. Hraju tu ženu takovou, jaká byla před dvaceti lety, ale kdybych se s ní setkala tady a teď... vždyť se mezitím mohla stát úplně jiným člověkem. Tak či tak mohl být můj výkon jen interpretací. Stejně mám ale raději, když danou osobnost neznám, zůstávám neovlivněná. Ostatně: s Erin Brockovich jsem se tehdy před natáčením také nesetkala." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama