Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

tron 

všechny recenze uživatele

„Byť čudný nie je trestný čin.“ Bože prečo. Nezáživné, slabé, hlúpe (!), hysterické, otravné a protivné divadlo na tému „čudné deti“ (ďalej napr. SIROTA, INŠTITÚT GODSEND). Snímka (inak talentovaného, nakrútil PANDORUM) režiséra vyniká neznesiteľnými výkonmi opuchnutej Zellwegerovej a hnusnej Jodelle Ferlandovej, odporne predvídateľným dejom (SPOILER keď postava povie, že má strach zo sršňov, zabijú ju sršne, to je jasné SPOILER) a trápnymi ľakačkami (hrdinka obracia v tichom dome v rukách budík, budík začne nečakane zvoniť... TOHO sa mám báť?). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušný thriller mírně srovnatelný s mrazivým "Orphanem". Zde je sice více nadřpirozena a celkově je film více hororovější (ne strašidelnější) ale podoba by určitě byla. Atmosféra je povedená a pár scén se také povedlo dobře vygradovat ale nepřesvědčivý herci, (Renée potěší v netradiční roli ale existuje řada hereček, které by to zvládly lépe a Jodelle Ferland dokáže být roztomilá ale v žádném případě ne děsivá) celková obyčejnost a přímočarost a řada nedostatků (chybí jákékoliv vysvětlení) z filmu dělají jen slušný průměr. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora jako obvykle lže - zdejší 'zvraty' jsou překvapivé možná tak pro někoho, kdo na včera poprvé přistál na naší planetokouli. Nicméně, i přes absolutní předvídatelnost a neschopnou R. Zellweger s šeredným opuchlým ksichtem je to docela koukatelný film na sice otřepané, leč mnou vcelku oblíbené téma zlé malé holčičky. Škoda jen toho zbytečně natahovaného závěru - SPOILER - kdyby Case 39 končil v momentě, kdy Emily s Lilith po požáru odjíždí autem, zamlouvalo by se mi to více. Zejména bez těch podvodních tanečků bych se obešlo. - SPOILER - ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Lilith Sullivanové ( Sodelle Ferland ) je deset let. Ve škole usíná, nejí, nemluví. Bojí se svých rodičů. Po jednom incidentu, kdy se ocitne bez rodičů, jí adoptuje sociální pracovnice Emily Jenkins ( Renée Zellweger ). Pak se začnou dít divné věci. Líbezná tvář Lilith je nezapomenutelná a po shlédnutí snímku se vám o ní alespoň jednou bude zdát - věřte mi. Napínavá hororová podívaná u které jsem se asi třikrát nefalšovaně lekl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hned v prvních minutách nevyhnutelně padá jedna hvězda dolů za odpudivou a oteklou prasečí hlavu Renée Zellwegerové, která je jednou z nejnesympatičtějších hereček které znám. Role zapšklé a fízlácké sociální pracovnice k jejímu xichtu sedí nadmíru skvěle. Zato ovšem afektovaná malá potvora Lilith (Jodelle Ferland) se mi hodně hodně líbila, typově mi přišla přímo dokonalá, a i její rodiče byli typově vhodně zvolení. Děj filmu je prostý - osamělá žena si vezme do opatrovnictví malou sladkou týranou dívenku - andílka, ze kterého se ovšem brzy počne klubat malý vraždící ďáblík. Kromě vrcholně nesympatické představitelky hlavní ženské role a možná ještě trochu odfláknutého konce nemám k filmu žádné větší výhrady, naopak se mi moc moc líbil, splnil moje očekávání a je určitě srovnatelný s podobně laděným Orphanem. A musím ještě aspoň vyzdvihnout scénu se sršni - ta byla tedy fakt masakrózní. Spokojenost. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Film by natočen ve Vancouveru v roce 2006. (Chatterer)
  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama