Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (459)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ľahko zabudnuteľný film, ktorého spracovanie je rovnako rozpačité ako jeho postprodukcia. Nerád porovnávam filmy, ale keď sa v tak krátkom časovom rozpätí objavia dva, ktoré majú takmer identický námet, tak to inak nejde. V porovnaní s filmom 'Orpahn' je tento naozaj len malou opustenou sirotou. Renée Zellweger bol castingový omyl roka, naopak Jodelle Ferland bola ultimátna voľba a práve tá držala film pri živote. Napätie je stupňované len príležitostne, dlhodobo kvalitnú atmosféra vo filme nehľadajte. 55%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bublina splaskla. Původní mé zhodnocení se tady neslo ve formě chvalozpěvů na Alvarta. Při druhé repríze ovšem zjišťuju skuečné "kvality" díla. Nechápu co jsem prvně na téhle báchorce viděl. Snímek vypadá rozhodně lépe na papíře než na plátně. Malá Lillith je otřesná a to stejným oceněním bych nazval i zbytek zdejšího osazenstva. Ano, budování napětí zde docela funguje, jenže s blížícím se koncem se vytrácí logika a tak se dočkáme i například zapálení domu. Zaujalo mě jak postavy dokáží otáčet své názory z minuty na minutu. 40% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela povedený horor stavící spíše na znepokojivé atmosféře, ale v porovnání s parádním Orphan přeci jen vychází jako poražený. Jodelle Ferland už překvapila svou rolí otravného spratka ve Stargate Atlantis a tady to dotahuje do dokonalosti. Renée Zellweger nikterak nemusím a i tady byla dost nevýrazná. Stejně jako samotná pointa, která je ve výsledku nijaká. Druhá polovina už je citelně slabší, začnou se vršit nelogičnosti a tlak na nadpřirozeno psycho teror v konečném důsledku dost zabíjí. Ale zábavné to je rozhodně! ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora jako obvykle lže - zdejší 'zvraty' jsou překvapivé možná tak pro někoho, kdo na včera poprvé přistál na naší planetokouli. Nicméně, i přes absolutní předvídatelnost a neschopnou R. Zellweger s šeredným opuchlým ksichtem je to docela koukatelný film na sice otřepané, leč mnou vcelku oblíbené téma zlé malé holčičky. Škoda jen toho zbytečně natahovaného závěru - SPOILER - kdyby Case 39 končil v momentě, kdy Emily s Lilith po požáru odjíždí autem, zamlouvalo by se mi to více. Zejména bez těch podvodních tanečků bych se obešlo. - SPOILER - ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že je mi Renéé Zelvégrová z nějakého důvodu nepříjemná. To je samozřejmě spíš můj problém než její, jen si pak filmy s ní moc neužívám, resp.  líbí se mi jich jen málo. V tomhle určitě jsou povedené věci (mouchy! mouchy!!!!), ale jako celek tomu trošku chybí drive a taky chování hlavní hrdinky ve druhé půlce filmu nedává místy moc smysl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Scény, kde byla Emily (Renée Zellweger) zachycená u ohně, byly natáčeny v blízkosti skutečného ohně. Jedinou výjimkou je scéna, kde sedí na gauči, zatímco místnost je v plamenech. Tento záběr se natáčel na dvakrát. (beran-ek)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama