Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (459)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Případ číslo 39 je velmi milý horůrek se zajímavým příběhem a solidní gradací. Jodelle Ferland je ve své roli *spoiler ďáblíka konec spoileru* skvělá. Renée Zellweger moc nemusím, protože je ošklivá, ale zde mi to příliš nevadilo. Já ty 3* budu muset skutečně dát, protože filmu, jako hororu, skutečně nemám moc co vytknout. Ke konci jsem si sice trošku pospal, ale vem to čert, nebo bych měl snad napsat vem to ďábel? Jeden z povedenějších hororů. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Další v řadě strašidelných filmů a tentokrát s Jodelle Ferland, která už s tím má zkušenosti a není žádnej nováček. Tentokrát se to maličko maskuje o co okolo téhle holčičky jde, ale každopádně to má ze začátku velmi napínavou atmosféru, která ale bohužel je využitá právě jen v té asi první třetině filmu, když ještě není úplně jasné o co jde. Potom už to začne slábnout a sice to tak úplně nenudí, ale mohli z toho vytáhnout víc. Co filmu taky škodí je to, že Jodelle Ferland není tak úplně přesvědčivá ve chvílích, kdy je potřeba i trošku zahrát a taky ne zrovna uspokojivý závěr filmu. Na druhou stranu je ale taky potřeba dodat, že Christian Alvart znovu slušně využil "šetřiče rozpočtu", se kterýma operoval už v Pandoru a tady to funguje taky docela dobře, ikdyž ušetřené peníze mohl nalít třeba do trochu obsáhlejšího scénáře :). Zas až taková hloupost, že by to muselo jít níž než *** to ale naštěstí nebyla, takže tak :). ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné 3 hvězdy (chcete-li 4 slabé *) , protože si je tenhle film zaslouží. Malá představitelka byla skvělá. Její hlásek mi šel na nervy, zvláště s její charakteristikou. Renée byla fajn. Tady mě nijak nezklamala. Příběh je poměrně dobře vyvážen a je dobře napínavý. Pár linií by se mohlo upravit. Například závěr, ten mě totiž zklamal. Mohl být lepší, ale stále je to dobrý film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svieži vánok do vôd soft hororu. A zároveň veľmi poučný film. Radšej si to dobre premyslite, než zoberiete niekoho cudzieho k sebe do baráku :) Dejová linka bola zaujímavá, aj keď už od začiatku predvídateľná. Našťastie to vyvažovala perfektná atmosféra a všadeprítomný pocit beznádeje. R. Zellweger to odohrala uspokojivo, ale na jej mieste by som si vedel predstaviť aj inú herečku. Zato herecký výkon hlavnej záporáčky nemal chybu, niečo perfektné. Často som nevedel, či ju mám ľutovať, neznášať alebo sa jej báť. Dej sa uzavrel asi jediným možným spôsobom aby sa naplnilo príslovie: "Vlk sa nažral a ovca ostala celá". :) Ale som spokojný. 80/100 ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkal, jak budu psát komentář plný vtipů na odulý a krajně nesympatický ksicht Renée Zellweger, ale nakonec se ukázalo, že ona není v Case 39 tím nejhorším. Herecky ji jistě trumfuje představitelka dětské záporačky, které nevěříte ani mrknutí oka, v ostatních ohledek pak film zachází na smrad neoriginality a extrémní nudy. Zbytečné digitální efekty to pak jen pohřbívají. Ten jeden bodík je za povedené úvodní scény s původními rodiči. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)
  • Film by natočen ve Vancouveru v roce 2006. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama