Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (459)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bublina splaskla. Původní mé zhodnocení se tady neslo ve formě chvalozpěvů na Alvarta. Při druhé repríze ovšem zjišťuju skuečné "kvality" díla. Nechápu co jsem prvně na téhle báchorce viděl. Snímek vypadá rozhodně lépe na papíře než na plátně. Malá Lillith je otřesná a to stejným oceněním bych nazval i zbytek zdejšího osazenstva. Ano, budování napětí zde docela funguje, jenže s blížícím se koncem se vytrácí logika a tak se dočkáme i například zapálení domu. Zaujalo mě jak postavy dokáží otáčet své názory z minuty na minutu. 40% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, nečetl jsem žádný obsah a neviděl ani trailer, tudíž jsem o filmu nevěděl vůbec nic. Velice podobný film jako Orphan, ale to mi nějak obzvlášť nevadí. Atmosféra vynikající, lekačky dobře udělané. Celkově dojem je dobrý. René Zellweger jsem si v hororu nedokázal představit, ale docela mi do něj sedla a nevadila mi. Jodelle Ferland jako mála holčička působí roztomile a když jde do tuhých scén tak zní leze opravdu mráz po zádech. Case 39 mohu doporučit, velice solidní horor.. 8/10 = 80% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film ve kterým se dospělí bojej jednoho fagana, což už je dneska zcela běžná situace, učitelé by mohli vyprávět. Na ně může kdejakej harant klidně střílet z bouchačky a jediný co učitel může udělat, že haranta slušně požádé, zda-li by na něj mohl přestat střílet a neodrecitoval by básničku od Karla Hynka Máchy, aby neporušil faganova práva, ale já říkám hovno s touhle připosraností a jestli mě ty smrade ještě jednou narušíš výuku, tak se s tvojí palicí bude hrát finále ligy mistrů ! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bol toto dosť zaujímavý film od začiatku do konca. Renée Zellweger tú predviedla naozaj skvelý výkon, na to, že skôr hrá v komédiách a tak ju má veľa ľudí aj zapísanú. A rovnako skvelú rolu zahrala aj malá Jodelle. Jeden z mála filmov o deťoch posadnutých démonom, ktorý ma fakt nenudil. Perfektne prepracovaný a napínavý horor, ktorý vás pekne udrží po celý film. Nápad je výborný, herečky ešte lepšie a koniec je zaujímavý. Odporúčam všetkým milovníkom hororov a mysterióznych filmov. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné 3 hvězdy (chcete-li 4 slabé *) , protože si je tenhle film zaslouží. Malá představitelka byla skvělá. Její hlásek mi šel na nervy, zvláště s její charakteristikou. Renée byla fajn. Tady mě nijak nezklamala. Příběh je poměrně dobře vyvážen a je dobře napínavý. Pár linií by se mohlo upravit. Například závěr, ten mě totiž zklamal. Mohl být lepší, ale stále je to dobrý film. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama