Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (459)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní thriller, který mírně připomíná Orphan. Zde se hraje spíše na tajemno a nadpřirozenost, Orphan byl "genetický omyl". Renée Zellweger hraje slušně, občas mě rozčiloval její hlásek, který chvílemi připomínal hlas dítěte, s kterým se zrovna bavila. Její pištění při vyhrocených scénách bylo také velmi zvláštní. Příběh nijak originální, ale přesto přinesl kvalitní scény (hmyz v koupelně). Celkově se nedá moc mluvit o hororu, protože skutečně nervy drásající a strašidelné scény jsem moc nezaregistroval, ale jako návod, jak se zbavit neposlušného dítěte, skvělé. 70% 14.03. 2010 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $13,261,851Tržby Celosvetovo $29,302,804Tržby za predaj DVD v USA $4,751,848 //počet predaných kusov 261,754║ Technicky dobre zvládnutý horror, ktorý má slušné napätie, dobre gradujúci dej. /65%/ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Byť čudný nie je trestný čin.“ Bože prečo. Nezáživné, slabé, hlúpe (!), hysterické, otravné a protivné divadlo na tému „čudné deti“ (ďalej napr. SIROTA, INŠTITÚT GODSEND). Snímka (inak talentovaného, nakrútil PANDORUM) režiséra vyniká neznesiteľnými výkonmi opuchnutej Zellwegerovej a hnusnej Jodelle Ferlandovej, odporne predvídateľným dejom (SPOILER keď postava povie, že má strach zo sršňov, zabijú ju sršne, to je jasné SPOILER) a trápnymi ľakačkami (hrdinka obracia v tichom dome v rukách budík, budík začne nečakane zvoniť... TOHO sa mám báť?). ()

castor 

všechny recenze uživatele

O v tomto případě odulé Reneé Zellweger platí to, co o mnohých jiných herečkách, které dostaly Oscara a jaksi zapadly mimo záběr producentů. Pokud si vezmeme její Chicago, Těžkou váhu, Návrat do Cold Mountain nebo Miss Potter, tak už je to takřka dobrých deset let. Tady coby sociální pracovnice dostává znepokojivý případ roztomilé holčičky, ze které se stává méně roztomilá holčička (však to dobře známe) a velmi brzy se okolo ní začnou dít podivné věci v podobě ošklivých nehod některé z vedlejších postav (mrazivá hmyzí sekvence v koupelně naprosto vede). Velmi slušné tři hvězdy!! ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Film si zaslúži o hviezdičku viac, avšak tesne pred projekciou zvlášť inteligentná televízia NOVA CINEMA zaradila kratučký trailer, v ktorom celkom bezostyšne vytrúbila tajomstvo celkom zásadné pre potešenie z daného filmu, takže divákovi nechala akurát "čas na zabitie". Tomu hovorím úcta k divákovi. Moje hodnotenie nie je teda objektívne, je však myslím celkom zrejmé, prečo. Film som samozrejme poctivo dopozeral, no len kvôli tomu, aby som sa dozvedel, čo také porába malý zázrak Jodelle Ferlandová. No čo, ničí si kariéru. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)
  • Rozpočet činil 27 000 000 $. Film se natáčel v Burbanku v Kalifornii a ve Vancouveru a Coquitlamu v Kanadě. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama