Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (459)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $13,261,851Tržby Celosvetovo $29,302,804Tržby za predaj DVD v USA $4,751,848 //počet predaných kusov 261,754║ Technicky dobre zvládnutý horror, ktorý má slušné napätie, dobre gradujúci dej. /65%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Případ číslo 39 vypadá na první pohled hrozně hezky a stylově. Jenže jakmile se trapná Renée objeví na plátně, je celý tajuplný příběh na půl zabitý. Já prostě nedokážu zapomenout na její hvězdný manýry, který tenkrát předvedla na festivale v Karlových Varech. Její průměrná herecká kariéra zde ztvrdila, že je to fiflena na eNtou. Pravda, v Cold Mountain překvapila, koho mohla. Ale já jí to chování, jednání a hlavně hraní prostě vůbec nežeru. A v tomhle filmu už určitě ne. Odsírá to ale i příběh samotný. Nejdřív to totiž vypadá hrozně dobře a zajímavě. Poté se začnou dít nelogické věci (pro Renée a její mozek možná naprosto postačující) a celý ten příběh jde do háje i s nápadem. A konec samotný to jen k mé radosti naplno dovrší. Dva roky se čekalo až film dorazí k nám, divákům. Byl bych radši, kdyby tam zůstal a ani se neukazoval. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Další v řadě strašidelných filmů a tentokrát s Jodelle Ferland, která už s tím má zkušenosti a není žádnej nováček. Tentokrát se to maličko maskuje o co okolo téhle holčičky jde, ale každopádně to má ze začátku velmi napínavou atmosféru, která ale bohužel je využitá právě jen v té asi první třetině filmu, když ještě není úplně jasné o co jde. Potom už to začne slábnout a sice to tak úplně nenudí, ale mohli z toho vytáhnout víc. Co filmu taky škodí je to, že Jodelle Ferland není tak úplně přesvědčivá ve chvílích, kdy je potřeba i trošku zahrát a taky ne zrovna uspokojivý závěr filmu. Na druhou stranu je ale taky potřeba dodat, že Christian Alvart znovu slušně využil "šetřiče rozpočtu", se kterýma operoval už v Pandoru a tady to funguje taky docela dobře, ikdyž ušetřené peníze mohl nalít třeba do trochu obsáhlejšího scénáře :). Zas až taková hloupost, že by to muselo jít níž než *** to ale naštěstí nebyla, takže tak :). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná. Case 39 bude určitě často porovnáván s Orphanem. Oproti němu je hororovější, béčkovější a celkově slabší. Problém je hlavně ten, že v Orphanovi byla sympatická Vera Farmiga a démonický objev Isabelle Fuhrman, zde je střídavě sympatická (a to jako fakt, moje sympatie k hrdince se měnily co pět minut) Renée Zellweger a vyloženě nepřesvědčivá Jodelle Ferland. U samotného Alvarta je cítit talent, ale ještě má co zlepšovat. Z filmu mám takové smíšené pocity - z poctivého hororového zážitku jsem byl často vyrušován různými rozpačitými momenty, které se s železnou pravidelností a vytrvalostí objevují od začátku až do konce. Celkem by mě zajímalo, co se s filmem po ty tři roky, které uběhly od jeho natočení, dělo, protože v traileru je docela dost zajímavých záběrů, které v samotném filmu neuvidíme, a také asi dva záběry, které se mi do něj (vzhledem k ději) vůbec nehodí. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Film si zaslúži o hviezdičku viac, avšak tesne pred projekciou zvlášť inteligentná televízia NOVA CINEMA zaradila kratučký trailer, v ktorom celkom bezostyšne vytrúbila tajomstvo celkom zásadné pre potešenie z daného filmu, takže divákovi nechala akurát "čas na zabitie". Tomu hovorím úcta k divákovi. Moje hodnotenie nie je teda objektívne, je však myslím celkom zrejmé, prečo. Film som samozrejme poctivo dopozeral, no len kvôli tomu, aby som sa dozvedel, čo také porába malý zázrak Jodelle Ferlandová. No čo, ničí si kariéru. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama