Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (459)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné 3 hvězdy (chcete-li 4 slabé *) , protože si je tenhle film zaslouží. Malá představitelka byla skvělá. Její hlásek mi šel na nervy, zvláště s její charakteristikou. Renée byla fajn. Tady mě nijak nezklamala. Příběh je poměrně dobře vyvážen a je dobře napínavý. Pár linií by se mohlo upravit. Například závěr, ten mě totiž zklamal. Mohl být lepší, ale stále je to dobrý film. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť sa mi potvrdilo pravidlo, že to čo na prvý pohľad nevyhľadávam nakoniec milo poteší... na Renée Zellweger som čiastočne alergický a väčšinou ju nemusím, avšak v tomto snímku hmm... bojím sa to povedať, potešila... S počiatku som vôbec nevedel o čom to bude, nečítal som obsah ani žiadnu recenziu, takže som bol pomerne zmetený... vďaka bohu za pomerne rýchly spád, ktorý ma nenechal dlho čakať a ukázal mi celý "problém" veci. Taktiež Renée tomu prišla na koreň a začala to riešiť ako správna sociálna pracovníčka, ktorá bojuje za dobro veci... aj napriek mnohým okolnostiam 7/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná. Case 39 bude určitě často porovnáván s Orphanem. Oproti němu je hororovější, béčkovější a celkově slabší. Problém je hlavně ten, že v Orphanovi byla sympatická Vera Farmiga a démonický objev Isabelle Fuhrman, zde je střídavě sympatická (a to jako fakt, moje sympatie k hrdince se měnily co pět minut) Renée Zellweger a vyloženě nepřesvědčivá Jodelle Ferland. U samotného Alvarta je cítit talent, ale ještě má co zlepšovat. Z filmu mám takové smíšené pocity - z poctivého hororového zážitku jsem byl často vyrušován různými rozpačitými momenty, které se s železnou pravidelností a vytrvalostí objevují od začátku až do konce. Celkem by mě zajímalo, co se s filmem po ty tři roky, které uběhly od jeho natočení, dělo, protože v traileru je docela dost zajímavých záběrů, které v samotném filmu neuvidíme, a také asi dva záběry, které se mi do něj (vzhledem k ději) vůbec nehodí. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkal, jak budu psát komentář plný vtipů na odulý a krajně nesympatický ksicht Renée Zellweger, ale nakonec se ukázalo, že ona není v Case 39 tím nejhorším. Herecky ji jistě trumfuje představitelka dětské záporačky, které nevěříte ani mrknutí oka, v ostatních ohledek pak film zachází na smrad neoriginality a extrémní nudy. Zbytečné digitální efekty to pak jen pohřbívají. Ten jeden bodík je za povedené úvodní scény s původními rodiči. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Smíchal jsem si Kruh a přidal esenci ze Silent Hillu (ne proto, že tam svini hraje stejná holčina) a dostal Případ 39. Kruh však disponuje skvělou atmosférou a Silent hill zase dynamičností. Zde na mě atmosféra vůbec nefungovala (Možná jsem viděl moc filmů jako je tenhle a prostě věděl co čekat. Možná je ale fakt mizerná) a dynamika na mě doléhala jenom v jednom momentě (bušení na zabarikádované dveře). Na druhou stranu ale musim povznést herecký výkony hlavních představitelek. U Renée se to ale tak nějak předpokládá, zatim co u Jodelle Ferland zase tolik ne. Slušná byla i kamera a hudba v několika momentech je taky docela dobrá (nevim kdo jí dělal, připomínala mi Silent Hill). Tak nějak si ale myslim, že Alvart vyšších cílů nedosáhne (zkrátka neni tak dobrej a nevypadá, že by bejt chtěl). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Film by natočen ve Vancouveru v roce 2006. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama