Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 080)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Conana jsem se fakt tesil a to mizerny hodnoceni mi docela zkazilo naladu, ale film nastesti neni na 50 %, ne ze by to bylo nejaky veledilo, ale ja se bavil. Nastesti se nejedna o remake prvniho dilu, ale mame tu novej a rek bych na fantasy potazmo Conana standardni pribeh, nicmene takovej ten slusnej standard, nic stupidniho. Libilo se mi, ze je tu videt i dospivani Conana a neni to preskoceny jak v prvnim dile, pricemz ohrana hlaska z fantasy filmu "narodil se v zaru bitvy" tu dostava uplne jinej rozmer. Jinak se film ale pri dvouhodinovy stopazi nikde moc nezdrzuje a akce tak vicemene strida akci a neni moc cas na nejaky zbytecny kecani. Nispel je sice srackar a nezmenil to ani tady, takze nektery sceny nemaj takovou stavu a gradaci, jakou mit mohli, ale nic hroznyho. Obzvlast, kdyz je vse krasne brutalni a na dennim poradku je probodavani, usekavani a rozbijeni vsech moznejch casti tela. Krev je sice misty zbytecne digitalni, ale na to srat. Jinak celkove triky jsou povedeny, prachy jsou na filmu znat a nektery ty epictejsi zabery vypadaj fakt pekne, ale obcas precejen nakej trik zazlobi, ale nic hroznyho. Prvni zavaznejsi problem je hudba, "bohuzel" mam jeste v pameti genialni soundtrack prvniho dilu a tohle je jen takovej standardni fantasy doprovod, proste takova obecna hudba, ktera k podobnejm filmum patri, ale nenabizi zadnou vyrazne originalni nebo chytlavou melodii, ktera by dodala nekterejm scenam potrebnou stavu. Co se tyce hercu, vsechny vedlejsi postavy jsou bez problemu, vcetne fotrika Perlmana a hlavniho zaporaka, jedinej problem jsem mel s Momoou. Ne ze by hral nejak spatne, precejen srovnavat jeho vykon s Arnoldovo neni nic na oskarovy urovni, takze v tomhle ohledu to je v pohode. Problem je spis v tom, ze ackoliv to rozhodne neni nejaky vyzle nebo pupkac, stravit par hodin v posilovne navic by mu neuskodilo, misto obrovskyho barbara se svalama az nad hlavu je tu spis prevazne sympatickej sportovec, kterej kolem sebe rad toci mecem. Celkove ale pro Nispela od Cesty bojovnika precejen pokrok k lepsimu a jak jsem uz psal, ja se zkratka bavil, Conan je moje oblibena postava a takovejchhle fantasy je zoufale malo, takze ty 4* flaknu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jason Momoa kupodivu vůbec nevadí - jeho zlomyslný kukuč (občas vystřídaný tím naštvaným) je bez obtíží snesitelný. Podobně "nezávadný" je i Ron Perlman a Stephen Lang. Nový Conan jinak bohužel podléhá mnoha neřestem soudobých akčních výplachů: při akčních scénách všichni poletují vzduchem a hopsají jako splašení giboni, což jim nebrání v boji a zasazování přesných úderů. Ach jo. Komické je, nakolik byli tvůrci fascinováni rudou tekutinou, krev digitálně cáká při každé příležitosti a ze všeho nejvíce připomíná auta ze starých akčních filmů, která explodovala při sebemenším ťuknutí. Litry krve šplíchají, když tělo narazí na balvan, když hlava potká dlažbu, když meč lehce lízne protivníka. Kamera následný cákanec okázale snímá a snaží se nás přesvědčit, jak je film brutální... NENÍ. Nic na tom nezmění ani několik usekaných hlav a končetin. Conan z osmdesátých let byl surový až na půdu a ani k tomu nepotřeboval krev, pracoval s jednoduchými gesty a minimalismem v každém záběru. Přesto vše si nesl jakousi testosteronovou vznešenost a dokonce i inteligenci. Nový Conan se snaží být drsný a hrubý tím způsobem, že nakonec vypadá jako buran z horní dolní - celou dobu jsem čekal, kdy vytáhne z kapsy gambáče v plechu a masivně si po něm uříhne. Aspoň že stihl zprasit svojí buchtu. Dvorní skladatel Zacka Snydera nás ohromuje svojí nijakostí a po filmu si spolehlivě nevzpomínám na jediný motiv. Triky nejsou úplně tragické, ač diorámata občas připomínají produkci Hallmarku a Nispel se svou bezradnou režií zůstává věrný své pověsti patrně nejhoršího hollywoodského režiséra počátku třetího milénia. Znovu už ne. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Predražený bulharský DVD pluvanec bez filmovej duše, predstavivosti a fantázie. Horší než ktorékoľvek veľmi zlé historické béčko, nie lepší než najhorší diel Mortal Kombatu. Akoby jeho tvorca nenávidel filmy, akoby nenávidel svojich divákov a chcel im to nandať. Jediné emócie, ktoré film sprostredkováva sú nuda, otrávenosť a odpor k samoúčelnému násiliu. A jediná skutocnosť, ktorú (po Pathfinderovi) potrdzuje, že Nispel je momentálne najhorší hollywoodský režisér v kino produkcii. Iba jedno tu mohlo dopadnúť horšie, a to sú masky a kostýmy - za ne jedna hviezdička. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Milí odpadoví a jednohvězdičkoví hodnotitelé, mám na vás několik nechápavých dotázků: co jste vlastně od filmu s názvem "Barbar Conan" očekávali? Muzikálové zpracování, baletní kreace, zadumané shakespearovské projevy, předčítání z Homérových děl a vzletnou recitaci Keatsových básní, protknutou happeningem, ve kterém se hlavní hrdina omotá hajzlpapírem a padouch si pomaže přirození nutelou? Nemyslíte, že by přitom ty postavy z vybájeného dávnověku vypadaly poněkud absurdně? Nedívali jste se náhodou na ten film čistě jen proto, abyste pak na něj mohli pohrdavě naplivat? Tak buďte upřímní, do hajzlu, a prostě místo těch rádoby znaleckých odsuzujících žvástů napište: "Nemám rád/a akční fantasy a na Conana jsem se čuměl/a pouze z toho důvodu, že jsem sebemrskačský kokot se zálibou v dehonestování béček." Takové nepokrytecké vysvětlení bych brala. Možná to někoho překvapí, ale tahle varianta Conana se blíží k literární předloze mnohem víc na dosah, než opěvovaný kousek od Milliuse. Howardovi by se to líbilo - vzhled i projevy hrdiny, magií cinknutí zlouni s megalomanskými sklony na ovládnutí světa, zachráněná roštěnka pro sexuálně romantické chvíle, krásně vypiplané prostředí, připomínka Conanových pirátských eskapád... Byla jsem mile překvapená, jak moc mě tahle filmová verze Conana dokázala vrátit do dob puberty, kdy jsem Howardovy povídky i romány s očima navrch hlavy hltala (byť jsem pravděpodobně neconanovala s verbalovou vehemencí). Povím vám, co mně chybělo k udělení velmi spokojených čtyř hvězdiček: o něco méně debilní závěrečná čtvrtina, zajímavější (a přehlednější) choreografie soubojů, monumentánější hudba (tady byla naprosto nenápadná a nezapamatovatelná, narozdíl od majstrštyku Basila Poledourise), ubrat roštěnce na permanentně dokonalém nalíčení a zdánlivě nepodstatný detail - mít ten cigán modré kontaktní čočky, tak bych mu i odpustila, že se svými negroidními rysy připomíná seveřana asi tolik, jako já Dalajlámu. Můj verdikt: 68% a pokračování v podobném duchu, kdy divák odloží mozek do skleničky a akorát odpočívá u hýbajících se pohádkových obrázků, bych se nijak nebránila. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek R.E.Howarda a Conana literárního, comicsového i filmového. Ano, tenhle film hodnotím nekriticky. A do mého fanouškovství patří všechny filmy s Conanem...přesto říkám, že poslední verze je skvělá. Z kultovní mi chybí jen hudba, James Earl Jones, více sexu a mrazivá úvodní scéna. Kdo má načteno, musí uznat, že tenhle Conan daleko věrohodněji vystihuje ducha Howardových povídek a samotný barbar je mu po všech stranách bližší. Nebudu oplakávat pro tuto roli zrozeného Schwarzeneggera, jelikož je z něj již starý dědek a život jde dál. Veskrze násilný a špinavý film, kde krev stříká proudem a smrt je za každým rohem. Nádherné přírodní scenérie stejně jako strašidelné krajiny a temné paláce vypadly nejspíše přímo z LOTRa. A já tleskám a říkám bravo! LOTR ukázal po stránce vizuální cestu dalším fantasy filmům, nevidím důvod, proč se po ní nevydat jen proto, aby se pak mohlo říkat: je to jiné. Filmy 2001:vesmírná odyssea, StarWars a Vetřelec také ukázaly cestu ( dobře Blade Runner a ještě pár a před tím už Metropolis....ale nechť) a je snad oku fanouška milejší super raketa podle Hvězdných válek než nějaká kocábka s prskavkou u zadku... A kde já viděl tu čarodějku? Že by v Duně D.Lynche? A taky mi to nevadí! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Nová filmová verze fantasy R. E. Howarda se chystala prakticky už od doby, co se v kinech objevil Ničitel Conan (1984). (LEGACY)
  • U jizev na Conanově (Jason Momoa) levém rameni je možné všimnout si mezi jednotlivými záběry změn. (Geriel)
  • Velká část filmu byla natočena v Bulharsku. (Zdroj: HCE) (Krouťák)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama