Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 080)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Conana jsem se fakt tesil a to mizerny hodnoceni mi docela zkazilo naladu, ale film nastesti neni na 50 %, ne ze by to bylo nejaky veledilo, ale ja se bavil. Nastesti se nejedna o remake prvniho dilu, ale mame tu novej a rek bych na fantasy potazmo Conana standardni pribeh, nicmene takovej ten slusnej standard, nic stupidniho. Libilo se mi, ze je tu videt i dospivani Conana a neni to preskoceny jak v prvnim dile, pricemz ohrana hlaska z fantasy filmu "narodil se v zaru bitvy" tu dostava uplne jinej rozmer. Jinak se film ale pri dvouhodinovy stopazi nikde moc nezdrzuje a akce tak vicemene strida akci a neni moc cas na nejaky zbytecny kecani. Nispel je sice srackar a nezmenil to ani tady, takze nektery sceny nemaj takovou stavu a gradaci, jakou mit mohli, ale nic hroznyho. Obzvlast, kdyz je vse krasne brutalni a na dennim poradku je probodavani, usekavani a rozbijeni vsech moznejch casti tela. Krev je sice misty zbytecne digitalni, ale na to srat. Jinak celkove triky jsou povedeny, prachy jsou na filmu znat a nektery ty epictejsi zabery vypadaj fakt pekne, ale obcas precejen nakej trik zazlobi, ale nic hroznyho. Prvni zavaznejsi problem je hudba, "bohuzel" mam jeste v pameti genialni soundtrack prvniho dilu a tohle je jen takovej standardni fantasy doprovod, proste takova obecna hudba, ktera k podobnejm filmum patri, ale nenabizi zadnou vyrazne originalni nebo chytlavou melodii, ktera by dodala nekterejm scenam potrebnou stavu. Co se tyce hercu, vsechny vedlejsi postavy jsou bez problemu, vcetne fotrika Perlmana a hlavniho zaporaka, jedinej problem jsem mel s Momoou. Ne ze by hral nejak spatne, precejen srovnavat jeho vykon s Arnoldovo neni nic na oskarovy urovni, takze v tomhle ohledu to je v pohode. Problem je spis v tom, ze ackoliv to rozhodne neni nejaky vyzle nebo pupkac, stravit par hodin v posilovne navic by mu neuskodilo, misto obrovskyho barbara se svalama az nad hlavu je tu spis prevazne sympatickej sportovec, kterej kolem sebe rad toci mecem. Celkove ale pro Nispela od Cesty bojovnika precejen pokrok k lepsimu a jak jsem uz psal, ja se zkratka bavil, Conan je moje oblibena postava a takovejchhle fantasy je zoufale malo, takze ty 4* flaknu. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dalsi naprosto tupy zbytecny a absolutne bezpohlavni remake od mistra kokota s chorym mozkem jmenem Nispel na co tenhle traged sahne to pohrbi hluboko v zemi a uz po pravde zacinam mit strach jakou klasiku se rozhodne zprznit priste nezbyva nez doufat ze se jeste vrati Arnie a zachrani co se da cokoliv dalsiho k tomu psat je ztrata casu FUCK THIS PRODUCT!!!!! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fantasy jako řemen, anebo urážka legendy? Tahle akční slátanina je stejně dvojsečná, jako Conanův čerstvě zkutý meč. Někdy je to celkem fajn, kulervoucí, a má to říz a spád, většinou ale převažují suverénně nejokatější nelogičnosti roku spolu s nepřehlednou, ZBYTEČNOU akcí (šermuje se cca 50 minut čistého času) a umělým Momoou, který Arnoldovi nesahá ani po paty. A přitom mu to ve Hře o trůny tak sedlo! Inu, barbar je pro letošek za kamerou jenom jeden, a je to Khal Drogo. Nezbývá, než se v polovině tohoto "snímku" - výraz "akční koláž" by to asi vystihl lépe - přeladit na veselejší, komediálnější, a takovou tu šílenější notu, a tropit si z Nispela po zbytek stopáže raději legraci. Jinak by to totiž byl čistokrevný odpad!. P.S. Režisér si usmyslel, že když ve filmu vyplácá tisíce flakónků s krví, bude to cool. Není. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na srovnávání není a ani by nemělo být místo. Nový Conan je v novém balení sice někde úplně jinde, prosťounký je samozřejmě stejně jako Arnieho opus z roku 1982, ale určitě není v úplných sračkách. Hned úvodních patnáct dvacet minut má totiž neskutečnou kvalitu (když samozřejmě pomineme Conanovo narození – je bleskurychlé, maximálně úsměvné a malý Cimmeřan je navíc ve vteřině bez pupeční šňůry), akční scény jsou nápadité, krvavé, svižně natočené (hlavně malý Conan versus čtyři nájezdníci). Toliko začátek, s přibývajícími minutami se ale jeho kroky začnou trochu zajídat. Nejde ani tak o logiku děje nebo nesmyslné konání postav. S tím člověk počítá, nicméně během akce už režisér Marcus Nispel, který dle mého s Conanem uspěl, docela selhává a nudí. Akčním sekvencím s postupem času už navíc škodí onen prosluněný vizuál, který scény usekaných rukou nebo nosů trochu sráží na kolena. Určitě ale Conan dopadl lépe než třeba bezzubý Princ z Persie nebo nový Souboj titánů, nepřístupnost v podobě hektolitrů (někde zbytečně digitální) krve a několika odhalených bradavek je jen a jen ku prospěchu věci (mohlo být všeho samozřejmě ještě víc, ale třeba ubytí kněze hlavním záporákem se povedlo). Nedokážu moc posoudit, zda bylo dobrým tahem obsadit do hlavní role havajského herce Jasona Momoa, špatný není, ale pod kůži se mně ani přes poměrně krutý smysl pro humor nedostal. Slušní jsou nicméně i překvapivě obsazená Rose McGowan, Ron Perlman nebo Stephen Lang, Rachel Nichols naopak zaostává. Ještě dodatek: posledních protahovaných asi dvacet minut už bylo docela útrpných.. fantasy prvky mi vadily už u původního Conana.. a ještě mi dovolte: původní hudba Basila Poledourise je jen jedna.. a těžko ji něco/někdo nahradí!! Jinak ale spokojenost.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Možno som jediný, no Conan z Jasonom Momoamom sa mi páčil omnoho viac ako starý Conan z Arnoldom. Nebudem to do kosti porovnávať, ale audio-vizualizácia a obľúbenosť hercov bude u mňa vždy viac. Aj napriek takmer dvojhodinovej stopáži mi film prišiel nejaký krátky, ale vôbec sa tomu nedivím keďže som sa vôbec nenudil. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Rozpočet činil 90 milionů amerických dolarů. (Čiban)
  • Odkaz na kuse látky, ktorú poslal Conan v ústach katapultovaného zlosyna, je napísaný v runovom písme. (Danny88)
  • Podľa Rose McGowan, ktorá si vo filme zahrala zlú čarodejnicu Marique, trvalo denne šesť hodín, kým ju zamaskovali. Začínali preto už od 2:30 ráno. (Steny94)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama