Reklama

Reklama

The Fourth World War

všechny plakáty

Obsahy(1)

Třetí válka byla studená, je zde však stále sílící a pořádně horká válka všech proti všem. Film natáčený po dva roky na pěti kontinentech, v předních liniích konfliktů v Mexiku, Argentině, Jižní Africe, Palestině, Korei, a na severu. Ze Seattlu do Genovy, ve "válce proti teroru" v New Yorku, Afghánistánu i Iráku. Dokument Čtvrtá světová válka je příběhem mužů a žen, kteří se vzpírají být zlikvidováni v této válce a dělají pro vidinu vlastní svobody často nemyslitelné. Příběhem, jehož konec se nachází zatím v nedohlednu. Film vznikl za přispění aktivistických skupin, které vás jeho prostřednictvím přenesou obrazem i výpravným komentářem přímo do centra vypjatých situací produkovaných stále sílícím globálním kapitalismem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tohle nebude komentář k dokumentu, spíše takové povzdechnutí. Uživatelé Just.m3 a hlošík totiž pravděpodobně vůbec nepochopili smysl tohoto dokumentu. Ano, je to jednostranné, protože oficiální propagandy je v médiích dost. Naopak, ještě jsem neviděl, že by v oficiálních médiích dostalo svobodný a nijak neupravovaný prostor antiglobalizační hnutí. Ještě poslední věc, protože věta "Když mi někdo natočí demonstrující aktivisty, kteří jsou napadeni policisty, mám si okamžitě myslet, že mají pravdu?" mne prostě nemůže nechat chladným: Ne, opravdu si nemusíš okamžitě myslet, že mají pravdu, ale třeba si můžeš říct, že je něco asi hodně špatně, když jsou za svůj odlišný názor policií napadeni. A na základě toho si sehnat víc informací. Třeba jestli to napadení policií vůbec bylo v oficiálních médiích zmíněno. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

4. světová válka ? Docela dost zavádějící název, dokument je hlavně o nedávné historii, krachu Argentiny, povstání v Mexiku, demonstrace proti rasové segregaci v jižní Africe. Měl jsem místy pocit, že tento dokument má probudit v každém kdo ho sleduje snad revoluční myšlenky. Dokument je tak poutavý asi jako televizní zprávy. ()

Reklama

Reklama