Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři víly, Týna, Mína a Vesna přivádějí na královský ples své dvě mladé schovanky, Isabelu a Felicii (L. Krobotová), kterou si král (D. Švehlík) vybere za nevěstu. Ta druhá, Isabela (H. Vagnerová), přísahá pomstu. Kletbu, kterou vyřkne nad kolébkou malé princezny Růženky, naštěstí zmírní moudrá víla Vesna (S. Postlerová). Zrušit ji ale nedokáže. A tak celé království žije v obavách před blížícím se dnem šestnáctých narozenin princezny Růženky (M. Šoposká). Přes všechna důmyslná opatření Isabela svého cíle dosáhne a celé království upadne do hlubokého spánku. Naštěstí existuje kouzlo mocnější než všechna ostatní – láska. Probudit Růženku se vydají dva zachránci: zahradník Janek (D. Volný) a princ Matyáš (M. Slaný)… Filmové a veršované zpracování klasické pohádky vzniklo na zámku Žleby podle scénáře básníka Jiřího Žáčka. (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Moderní verze Šípkové Růženky dopadla naprosto tragicky. Zcela nevýrazní herci, hlavní hrdinové jsou spíše až nesympatičtí, zcela zprzněný původní námět klasické pohádky, digitální růže, nesmyslná kouzla kouzelných tetiček, ... no hrůza, děs, hnus, bída, katastrofa. Dokonce ani hudbu neskládal žádný skladatel. Nikdy více. Hudební režie: Václav Fiala ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Kéž by to nebylo rýmované. Občas to vyznělo spíš komicky. Navíc někteří herci to opravdu přednášeli jako básničku (Krobotová s jejích Ach!) Kdežto Růženka byla opravdová sympaťačka. Kdyby tam ty rýmy nebyly, vytáhla by to Růženka i o dvě hvězdy výš. Moc hezká výprava, sympatičtí herci, jen stupidní rýmu typy Ach! Jen žádný strach a zmiňovaný Schod! Jde ti o život :)) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

"Pomoz mi vybrat ženu, Bože, ať se mnou sdílí trůn i lože." A takových básnických perel najde divák víc. Herecké výkony také zrovna nezaujmou (zahradník je naprosto tragický). Za tuhle pohádku by se měl Zelenka, režisér parádní "Nesmrtelné tety" (jejíž hudbu tento film neskutečně vykrádá), pořádně stydět. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem to sem hodit ve verších, ale nebudu zbytečně machrovat. Veršovaná Růženka s krásnou Růženkou, poměrně pohledným zahradníkem, zatraceně sexy králem (incest bych chápala, ale pak už by to nebyla pohádka) a královnou která nepohoršuje (jsem se hodně snažila říct o ní něco pozitivního). Verše někdy malinko tahají za uši, ale pohádka je roztomilá, inovovaná větší aktivitou postav, které se obvykle jen mihnou a vyjedí královskému páru spižírnu (sudičky se prostě normálně vyskytují jen na oslavách, vyžíračky obecné) a tak člověk odpustí i ty triky, které se v pohádkách Zdeňka Zelenky poněkud notoricky opakují. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Pohádka byla to milá, libezná, kdo prince od lháře rozezná? Verše plynuly v růžovém opojení, Růženku hlídali strážní ozbrojení. Kletba zlá uspala princeznu na mnoho dní, ve spánku na lůžku snad o lásce sní. Kdo se jí zastane, až její čas nastane, kdo ji osvobodí, kdo kletbu přemůže? Tetičky víly pomohly, zlou Isabel kouzlem přemohly. Láska a statečnost pak dílo dokonná. Svatba pak všechno zlé veselím překoná. Nejsem přes pohádky docent, nicméně dávám 65 procent. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Když zahradník Janek kouká klíčovou dírkou, vidí ležet princeznu Růženku v posteli, po otevření dveří ale leží Růženka za dveřmi, takže by ji nemohl vidět. (M.B)
  • Pohádka byla natočena na zámku Žleby. (rakovnik)

Reklama

Reklama