Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

hippyman 

všechny recenze uživatele

hmmm... velmi pěkné pokoukáníčko... nakřáplý hlas Terezy Voříškové fakt začínam docela žrát, těším se na Bobule, kde si zahraje taky... jinak k filmu: nejvíc mě asi zaujal pan Brzobohatý, to je prostě Pan Herec, Epsteinův scénář je velmi zajímavý, kamera působivá, mňo... jedinečná podívaná na nedělní večer... akorát bych to možná nenazval čistě komedií... nenásilné, příjemné, milé... Jirka umí! ;-) 80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo pro mě docela slušným překvapením. Dobré herecké výkony (nejlepší byl asi pan Brzobohatý), pěkný příběh (ikdyž občas docela hořký) a svým způsobem dobrý konec. On the other hand, možná tam Pavel Liška v roli anděla ani být nemusel (mohl prostě přijít jen anonymní obálka s lékem, který ani nemusel pomoci, mohlo to být jen něco, co vsugerovávalo ostatním jeho účinky; btw u člověka po mrtvici by mohlo nastat tzv. BrainStorm, alespoň chvilkové). Za toho anděla, který mi zde vadil (ale jinak Pavla Lišku opravdu můžu!) hodnotím 4*. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný a nijak přehnaně hloupý film, který si klade za cíl diváka trochu poučit o důležitosti vztahů s našimi nejbližšími a tedy i pohladit na duši. Tento rozměr mě trošku otravoval, raději bych, aby se dobře rozjetá cynická postava Trojana neubrala tak předvídatelným a "klišoidním" směrem. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zoufalá rodinka, která se ale vždy tak nějak dokáže nadechnout pro lepší příští. Soukromý psycholog, který velmi pozvolna rekonstruuje dům, ze školy vyhozená pubertální dcera, bývalá manželka, která ráda zvyšuje hlas, mladá přítelkyně, stařeckou demencí postižený otec. A jeden lék se zázračnými účinky. Možná je to celé prvoplánové a poměrně jednoduché, ale Marek Epstein tehdy při psaní disponoval nespornou lehkostí a bystrostí, nabízel sympatické hrdiny i ze života solidně odpozorované situace. A tím, jak jeho hvězda stoupala (režiséra Jiřího Stracha pochopitelně také), dokázal k sobě přivábit i velmi schopné herce. Brzobohatého a Trojana obzvlášť. Ostatně spojení Epstein+Trojan dokonale funguje (televizní Osmy, Ve stínu, Václav), jen tak dál!! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slušné, i když vzhledem k obsazení jsem čekal více. 1) 35letý Jiří Strach (režie), 33letý Marek Epstein (scénář), 44letý Ivan Trojan (terapeut Jakub), 76letý Radoslav Brzobohatý (Jakubův otec), 45letá Ivana Chýlková (Jakubova žena) a další známá jména se podílela na filmu. 2) Pointa se mi líbí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Keď povie doktor (Pavel Kříž), aby sa dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) prešiel po izbe bez podpory palice, ten si následne oprie palicu o plece a začne tancovať a potom spievať. Dedo spieval skladbu "Hey! Ba-Ba-Re-Bop". Je to pieseň z roku 1946 od Lionela Hamptona a jeho orchestra. (Raccoon.city)
  • Dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) pri príchode z letiska pozerá na videoklip od skupiny Chinaski, ktorí hrajú skladbu "Zadarmo". Keď sa preberá po užití prvej tabletky BrainStorm, beží v televízii hokejový zápas Liberec vs. Třinec. (Raccoon.city)
  • Pani Jeklová (Klára Melíšková) sa stážuje počas psychologického sedenia, že je rada, že jej manžel herec má úspech ale ako začal aj prednášať na DAMU, naňho žiarli. V reálnom živote má Klára Melíšková skutočne za manžela herca, ktorý absolvoval odbor herectva na pražskej DAMU a v súčasnej dobe tu pôsobí ako pedagóg. Je to herec Lukáš Hlavica. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama