Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (279)

baribal 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda nuda.. ze začátku se to jevilo celkem zajímavě, jenomže Tom Cruise mlel furt samé srajdy a Redford se neustále snažil moralizovat. Nemám tyhle filmy rád, protože mi podsouvají něco s čím nesouhlasím. Od aktuálnosti uběhlo už pět let a Usáma a Hussein jsou pod drnem.. doufam, že se Redford příště bude realizovat lepším matrošem. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Bál som sa politickej agitácie a dostal som inteligentný "politický pokec". Redford nerieši, skôr popisuje a glosuje a pozerá sa na vojnu očami viacerých zúčastnených, kde každý má tú trošku pravdy, čo samozrejme v konečnom dôsledku aj tak nič nerieši. Napriek neakčnosti má film spád a vonkoncom nenudí. Herci sú vynikajúci, dokonca aj scientológ zahral na výbornú!:) Prekvapujúco veľmi dobré... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Robert Redfort je chytrý člověk a moc dobře si uvědomuje o čem mluví. Nicméně našlapuje tak opatrně, že pořádně ani není slyšet. Příběh z Afganistánu je technicky nepovedený a bez atmosféry, interview je příliš strojené a konverzace v kabinetu nevěrohodná. Sem tam se Redfordovi povede efektní hák, ale na knockout to v žádném případě není. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vojna je zlá vec nech sa to už americkej vláde páči alebo nie. Moc, vplyv a peniaze je zlé získavať vojnou a zastierať to vlastenectvom, slobodou a demokraciou ohavné. Film však nedáva jasný pohľad a môže pôsobiť skôr opačne, film treba pochopiť, nie je jednoduchý, ale skôr zle stvárnení. Tvrdé prelínanie dvoch dejových línií sa mi nepáčilo, ale pod tým tento film aj identifikujem. Šachová manipulačná partia s ovečkami, skrátka zaujímavé, ale film nemá švih, len ten typický rýchly rozhovor s Tomom Cruiseom, ktorý nemám rád. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Budiž pozdrav! Robert je dříč.. Jako režisér už nám dokázal, že umí.. Smekám před ním, jen škoda, že si vybírá těžká témata, která má potřebu rozpitvat, aniž si přečetl Příručku domácího patologa.. Technicky jsou jeho filmy dokonalé, jako živoucí legenda ukáže na herce, třebaže jinou legendu, ta mu v příběhu sehraje čurdu a ještě poděkuje.. Nicméně pro popcornového diváka evropského typu to bude řekněme těžko stravitelné.. Ještě, že se máme filmově! ;-) Woo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Hrdinové a zbabělci jsou první film, který Tom Cruise produkoval ze své zbrusu nové pozice šéfa kdysi slavného studia United Artists. (Siriuss)
  • Scénář k filmu se dostal na černou listinu scénářů pro rok 2006; tato listina zahrnuje „nejoblíbenější“ nevybrané scénáře daného roku. (jezurka42)
  • Na popud Toma Cruise byla jedna z předpremiér filmu promítaná pro členy scientologické církve, jíž je právě Cruise členem. (Rafik)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama