Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (279)

Flego 

všechny recenze uživatele

Scenár postavaný v podstate na dialógoch má svoj spád a vzruch aj pričinením skvelých hercov, ktorí dokázali svojim postavám dať správne fluidum. Angažovanosť Redforda v súčasných politických otázkach je jasná a kritizovať levov, že požierajú ovce zrejmá. A hoci to levy inak ani nevedia, táto jeho výpoveď je potrebná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane sa čudujem, že tento film šiel do kín, ale na strane druhej sa zas čudujem, že celkovo tak prepadol. Každopádne témy, ktoré Redford predhodil divákom si radšej pozriem doma, kde sa mi následne lepšie premýšľa nielen o filme ako produkte ale najmä o téme jeho spracovania. Veľmi sa mi páčilo, že film bol stavaný tak, aby preberaná téma namala váhu a účinnosť len v súčasnej situácii vo svete, ale aby mala dopad na vojenský svet v akomkoľvek uhle pohľadu, nielen dnes ale aj v ďalekej budúcnosti. Film je rýchly, každopádne nie strohý, ale účinný, silné dialógy majú každý svoje miesto a zmysel, ani slovko navyše nieje vypustené len tak do vetra. Záver nikomu nič nevkladá do úst ani do mysle a i keď je nevypovedaný, tak práve tým má pre mňa väčšiu výpovednú razanciu a hodnotu. 80%. ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Nápadité. Mozaika amerického senátora, reportérky, profesora a dvoch vojakov je ozaj pekne vykonštruovaná, avšak v tomto prevedení a zostrihu mi nejak nevonia. Najviac ma bavila debata profesora (Redford) so svojím žiakom- pokladám aj za herecky najlahodnejšiu. Pátos je regulovaný a Redford, neusilujúc o agitáciu, ale o vašu pozornosť a postoj, tomu vtisol takú oduševnenosť, že reči o pátose sú vlastne bezpredmetné... K americkým politickým drámam som všeobecne zdržanlivejšia. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film sa skladá z troch príbehov,ktoré spája hlavne aktuálna téma,a to USA ako krajinu v ktorú ľudia verili a tesne po 11.septembri boli jednotní.Po rokoch trápenia a bezvýchodiskovej situácie v Afganistane a Iraku je verejnosť rozdelená.Práve touto kritickou situáciou sa zaoberá tento film,ktorý kladie zaujímavé otázky a dostávame na ne priame odpovede.Herecky výborne obsadený snímok je naozaj hereckým koncertom, a to doslova, pretože väčšina filmu sa odohráva v miestnosti za stolom, kde sa rozpráva o zaujímavých a aktuálnych veciach. Na akciu tiež trochu dôjde, ale nie je jej veľa. Zaujala ma výborná hudba od M.Ishama, vychutnal som si ju aj v záverečných titulkách.Jediné, čo mi vadilo, bola krátka stopáž,končilo to práve v tom najlepšom. Film pre náročnejšieho diváka, ktorý má aspoň trošku prehľad v súčasnej politike, nič pre teenegerov. Film 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Řeknu Vám o novém plánu, jak řešit situaci v Afghánistánu. O plánu, který povede k vítězství ve válce a opětovném získání srdcí obyčejných lidí .... Jaký je rozdíl mezi politikem, z jehož slov není ,,cítit srdce“ a novinářem, který má zajistit podporu veřejnosti? Nakonec stejně skáče, jak oni pískají ten poslední – voják v poli. Ten, který to jediný zřejmě myslel DOOPRAVDY, který se chtěl pokusit změnit poměry v zemi a šel za ni bojovat. 80 minut politických a intelektuálních debat, prokládaných úryvky z Afghánistánu. Dobře se na to dívá, dobře se to poslouchá, ale když je konec.... jako by mi chybělo ještě 10 minut. Jakoby nebylo řečeno TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ! Jako by.... asi jako politikův projev. Třeba to byl záměr, protože ono vyřčené ,,NEPŘÍTEL NÁM DAL LEKCI, ALE MY SE ZE SVÝCH CHYB POUČÍME“ nemusí nikdy skončit! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se stát prezidentem. 2.) Chci vidět novýho Spidermana. 3.) Rád se účastním debat na téma: Národní hrdost a válka. 4.) Jsem fanda filmů s R.Redfordem, M.Streep nebo T.Cruisem. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Všechny tři dějové roviny filmu se odehrávají během jedné symbolické hodiny a tento symbol vyprchávajícího času je v různých scénách zdůrazňován buď fyzicky, nebo skrze postavy a má kulminovat v pomyslné vyprchání času, kdy si má divák odpovědět na otázky, které mu film předkládá ve finální scéně. (Tarmenel)
  • Podle komentáře Roberta Redforda byly do filmu přidány dvě scény, které se původně nevyskytovaly ve scénáři. První se týká prokládání scén mezi vojáky na zemi a taktickým velením celé akce, kdy části odehrávající se ve stanu nebyly součástí scénáře. Druhým příkladem je scéna, kdy novinářka nastupuje do taxíku a projíždí v něm kolem amerických národních symbolů ve Washingtonu, taktéž tato sekvence se ve scénáři nenacházela. (Tarmenel)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama