Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (279)

baribal 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda nuda.. ze začátku se to jevilo celkem zajímavě, jenomže Tom Cruise mlel furt samé srajdy a Redford se neustále snažil moralizovat. Nemám tyhle filmy rád, protože mi podsouvají něco s čím nesouhlasím. Od aktuálnosti uběhlo už pět let a Usáma a Hussein jsou pod drnem.. doufam, že se Redford příště bude realizovat lepším matrošem. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Došla mi munice“ Úsporný souboj silných argumentů, nad kterými máte možnost strávit při následné debatě spoustu hodin (a tenhle film jako jeden z mála nečeká, že výsledkem bude jednoznačné stanovisko). Robert Redford to má v hlavě srovnané a já mu za tu možnost děkuji a zároveň mu odpouštím podprahovou sugesci „Ať jdi hrdina, nebo zbabělec, pij kafe ze Starbucks!“. 80% Zajímavé komentáře: Douglas, imf, Nathalie, Faidra, Legas, Jordan, Aiax Lookass, mortak, curfew77, tuxie ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nedúfal som ani v najtajnejšom sne, že tento projekt dopadne tak ako dopadol. Samotná látka ma dosť odpudzovala, ale nakoniec po celkom vysokých hodnoteniach od niektorých užívateľov, som si povedal, že to skúsim aj na sebe. Film je prakticky len o rozhovoroch a okrem nich sa tu toho naozaj nič moc neudeje. Tieto dlhánske dialógy odohrávajúce sa na troch rozličných miestach v identický čas, sú vďaka Redfordovým filmárskym kvalitám a jeho autorskému citu moc zaujímavým predstavením. Všetko je to naviac ešte veľmi dobre nastrihané, takže v adekvátnom čase a dĺžke postupne a striedavo odsledujeme všetky tri najpodstatnejšie miesta rozhovorov. Ku hercom len toľko, že si každý z nich zastal svoju rolu tak, ako som aj predpokladal, nikto neprehráva a tým pádom ani nestrháva výraznejším spôsobom na seba pozornosť, vďaka čomu sa divák môže vyslovene sústrediť len na posolstvá ukryté v stovkách vyslovených viet. 7-8/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hrdinovia a zbabelci sú dosť rozporuplným filmom, kde vystupujú veľmi kvalitní herci. Robert Redford film režíroval a tiež v ňom stvárnil aj hlavnú postavu. Film prekvapivo nie je tak priamočiaro antibushovský, ako sa od Redforda očakáva, ale je viac komplexný a snaží sa diváka prinútiť rozmýšľať nad základnými otázkami ohľadom americkej politiky. Akčné scény z Afganistanu slúžia vyslovene na pretrhnutie súvislého toku konverzácií. Spolu tvoria zaujímavú dejovú líniu v nízko rozpočtovom prevedení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film z roku 2007 o zasadení sa Amerických vojsk na blízkom východe predsa len dnes, v "dobe Islamského štátu" a vojny v Sýrii nemá ten účinok, ako mal pred desiatimi rokmi. Môžeme vyvodzovať paralely medzi týmto neslávnym obdobím hľadania zbraní hromadného ničenia a dnešnou situáciou, lenže Redford nebol jasnovidec a tak komentoval, niekedy veľmi trefne, vtedajší stav. Občas film pôsobí doslovne až didakticky, ale naštastie nikdy nie hlúpo. Len škoda záberov typu Streepová ide v aute a pozerá sa na Biely dom a cintorín padlých vojakov, čo bolo povedané aj nepovedané vo filme chápeme aj bez toho a postava novinárky potom dvojnásobne. Ale potešilo neštandartné mozaikovité rozprávanie, kedy prebiehajú dve dejové línie súčasne a jedna oproti nim v budúcnosti. Alebo dve v minulosti a jedna v prítomnosti, ako chcete. 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Scénář k filmu se dostal na černou listinu scénářů pro rok 2006; tato listina zahrnuje „nejoblíbenější“ nevybrané scénáře daného roku. (jezurka42)
  • Na popud Toma Cruise byla jedna z předpremiér filmu promítaná pro členy scientologické církve, jíž je právě Cruise členem. (Rafik)
  • Všechny tři dějové roviny filmu se odehrávají během jedné symbolické hodiny a tento symbol vyprchávajícího času je v různých scénách zdůrazňován buď fyzicky, nebo skrze postavy a má kulminovat v pomyslné vyprchání času, kdy si má divák odpovědět na otázky, které mu film předkládá ve finální scéně. (Tarmenel)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama