Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na sklonku svého života Ann Lordová rekapituluje svůj život, ve kterém vystává jedna silná vzpomínka, kterou nikdy nikomu neodhalila. Nyní se s ní však rozhodla svěřit svým dcerám – Constance a Nině. Obě bedlivě naslouchají, když jim matka začne vyprávět o muži, kterého milovala víc, než kohokoliv jiného. Kdo je však tento Harris, zajímají se dcery, a v jakém vztahu je k naší matce? Zatímco se Constance a Nina snaží poskládat střípky z matčina a zároveň svého vlastního života, matka cestuje ve své mysli zpět k letnímu víkendu před 50 lety, kdy byla ještě Ann Grantovou…

…mladou ženou pocházející z New York City, která byla hlavní družičkou na svatbě své nejlepší kamarádky z vysoké školy, Lily Wittenbornové. Nastávající nevěsta je nervózní a raději se obrací s žádostí o pomoc na svoji první družičku než na svoji matku. Ann stojí po boku své přítelkyně, avšak je blízko i jejímu nespoutanému bratru Buddymu. V Ann se však probudí neočekávané city, když potká jednoho ze svatebních hostů – Harrise Ardena, dlouholetého a důvěrného přítele Wittenbornových. Láska k Harrisovi změní Ann celý její život a také životy jejích dcer… navždy.

Snímek Ten večer spojuje hvězdné herecké obsazení a příběh založený na oblíbeném románu Susan Minotové, do filmové podoby upravené Susan Minotovou a držitelem Pulitzerovy ceny Michaelem Cunninghamem (Hodiny), pod režisérskou taktovkou Lajose Koltaie (Fateless). Evening je hluboce emocionálním filmem, který zobrazuje nekonečnou lásku, která pojí matku s dcerou – viděnou skrz spektrum matčina života, který vrcholí optimismem, směřuje k bodu zvratu, až postupně klesá ke svému závěru. Dva příběhy skutečných životních matek a dcer – Vanessa Redgraveová a Natasha Richardsonová, Meryl Streepová a Mamie Gummerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Největší devizou snímku Lajose Koltaie je jednoznačně obsazení, které se podobá snu filmového milovníka. Muži (Hugh Dancy a Patrick Wilson) jsou vtipní a šarmantní a ženy (o které tu jde především) - v tomto případě i matky s dcerami, hrající skutečné matky a dcery resp. mladší verze svých postav (jako v případě Meryl a Mamie) jsou okouzlující a předvádějí, proč že mají na svých kontech celou spoustu oscarových nominací a jiných ocenění. Nejsou to Hodiny, hlavně kvůli místy pomalému a únavnému tempu, přesto na vás z tohoto filmu jejich atmosféra trochu dýchne, především zásluhou spoluautora scénaře Michaela Cunninghama. A Time After Time je krásná píseň, tím spíš v podání Claire Danes. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Malý film o velkých věcech. Umírající stará žena vzpomíná na největší chybu svého života. Jak už se to v podobných chvílích stává, realita se mísí se vzpomínkami, které pokračují nereálnými představami. Ale takový je život. A žádné chyby vlastně neexistují. Claire Danes, Toni Collette a Vanessa Redgrave jsou třemi základními kameny lahůdkového hereckého obsazení. A výsledek mě dostal tak, že se tu přiznávám, že se mi líbilo křehké romantické melodrama. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšila už dlouho předem. A hlavním důvodem nebyla jen moje nejoblíbenější herečka Meryl Streep. Těšila jsem se také kvůli samotnému příběhu, který mě zaujal. Jenže pak se objevily pochybné recenze a já začala pochybovat taky. Bohužel se obavy docela potvrdily. Nejenže tu Meryl měla nakonec jen pro mě takovou malou roli, ale také samotný příběh mě docela zklamal. Od romantického dramatu jsem prostě čekala, že ze mě vyždímá emoce. Sice to ubíhalo pěkně a nenudila jsem se, jenže na druhou stranu to bylo dost suché a jako by bez života. Pěkná plejáda dobrých hereček, ale celkově mě ten film bohužel moc nezaujal. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s Hodinami. Zatímco Hodiny byly nesmírně depresivní, z tohoto filmu kouká naděje - naděje, že se dá umřít hezky, v kruhu svých blízkých; naděje, že můžeme prožít plný život, aniž se nám splní všechny naše sny; naděje, že se na konci dočkáme odpuštění od lidí, od kterých bychom to už nečekali...chválím všechny přítomné herečky - až na Mamie Gummer, celou dobu jsem měla pocit, že byla obsazená jen proto, že je neuvěřitelně podobná Meryl Streep (a aby ne, když je to její dcera!), mužské osazenstvo bylo tak nějak bezkrevné, dřevěné...na mě ale film zapůsobil, slzy se koukely :-) ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Su filmy, ktore vidim rada niekolko krat... a potom tie, ktore mozem raz a nikdy viac... tak ako Evening. Drama, v ktorej sa minulost dejovo prelina s pritomnostou zo zivota umierajucej starej zeny a jej dcer… Nepomozem si, ale tento film ma zaujal iba na par minut, kym sa “hlbka”, ktora ma vtiahla do deju kdesi vytratila...Jedine pozitivum bola Claire Danes a nic viac… 4/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Mamie Gummer hraje mladší verzi své skutečné matky Meryl Streep, zatímco Natasha Richardson hraje dceru své skutečné matky Vanessy Redgrave. (jezurka42)

Reklama

Reklama