Reklama

Reklama

Jak jíst smažené žížaly

  • USA How to Eat Fried Worms (více)
Trailer

Jedenáctiletý Billy Forrester se nedávno přestěhoval s rodiči a malým bratrem Woodym a čeká ho první cesta do nové školy. Matka se ho snaží uklidnit, že si brzy najde nové kamarády. Hned první den se dostane do konfliktu s místním rváčem Joem Guirem a jeho partou. Seberou mu misku s obědem, doplní jeho jídlo o pořádnou porci žížal a červů. Nechce se nechat ponížit, a tak s ním uzavře sázku, že v jediný den sní deset červů a žížal, které mu připraví na různé způsoby: smažené, zapékané nebo vařené. Sotva vejde sázka ve známost, stává se Billy hrdinou školy, protože se jako první postavil Joeovi. Snaží se na úkol důkladně připravit a nečekaného spojence získá v řediteli Burdockovi. Billy zjistí, že nejhorší je sníst první sousto. S každým dalším roste jeho popularita. Někdy mezi čtvrtým a pátým opustí Joeovu partu první dva a stanou se Billyho novými kamarády. Když se Joe pokusí podvádět, opustí ho celá parta. Zdá se, že zůstal sám, avšak v překvapivém finále se Billy projeví jako skutečný charakter. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Pepy 

všechny recenze uživatele

Já vůl, proč jsem dnes ráno zapínal televizi! Zrovna na nově, dávaly tenhle slabý a ubohý film o malých chlapcích, co se rozhodli, že budou jíst smažený žížaly. Nuda bez ničeho, není tam skoro nic pozitivního. Už z hodnocení je nám jasné, že 40% asi úspěšnost není. No jo, malý děti a hned jak by chtěly do showbyznysu. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, praštěné, dětské, odporné. Byla to sranda. Kluk co zvrací snad ze všeho se vsadí, že sní deset žížal. Výborné. Ze začátku má člověk pocit, že se asi pozvrací. A já, jako biolog znající žížalu i z její vnitřní stránky a složení orgánů, jsem se jen bavila. Opět je vidět jak je Amerika skvělá a že i největší rivalové se mohou stát nejlepšími přáteli. ()

Reklama

Šípek 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zábava pro celou rodinu. Příběh si zvlášť asi vychutnají kluci prvního stupně základní školy. Žížalky jsou obzvláště vypečené a děti hrají dost přesvědčivě. Převedení knižní předlohy do filmu považuji za dobrý nápad a protože ve filmu více než o dešťovky samotné jde o hledání svého místa a přátel v novém prostředí, hodnotím tak vysoko, jak hodnotím. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jakmile se z filmu stane pořad o vaření ala deset způsobů, jak připravit žížalů, ztratí se napětí a náboj. Když už spořádá první dvě a všechno je vlastně v pohodě, málokdo bude pochybovat, že mu ostatní dají zabrat. Navíc tvůrcům chybí větší nápaditost v dramaturgii takového klání. Jinak musím zmínit kreslené titulky, které mohly ozvláštnit koncept celého filmu, ale tvůrci jej využijí pouze jednou, a pak jen v titulkách. A já se ptám: PROČ? Marnivé a zbytečné. ()

spiritus odpad!

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem, co je zajímavého na filmu, kde banda teenagerů nutí jiného, požírat smažené, či jinak "lahodně" upravené žížaly. Detailní záběry, jak kroutící se žížali padají na rozpálenou pánev, či jak si ji "hlavní hrdina" dává do pusy až praskne a "sliz" ostříkne všechny, jsou opravdu "úchvatné".Bohužel jsem u filmu snídal a dvakrát mi to apetit nezvedlo. Jestli se tímto druhem zábavy, baví Americká mládež, tak to no nazdar. Teď nemyslím pojídání žížal, ale koukáním se na takovéto sračky. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama