Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako v předchozím Baghbanovi i zde tvoří (Shobhna) Hema Malini a Balraj (Amitabh Bachchan) roztomilý, svérázný a téměř dokonalý pár, jimž dělá radost jejich syn Avinash (Salman Khan). A ten se samořejmě zamiluje do malířky Milli (Rani Mukherjee). Ikdyž kvůli počátečním nedorozumění byl vztah budoucího tchána a snahy na ostří nože, velice brzy se vše urovná a Milli vsupuje do Kapoorovic domu jako nevěsta. Všeho ale dočasu - když Avinash zemře při nehodě, celá rodina a nejvíce právě Milli se utápí v žalu. Balraj se ale rozhodne porušit všechny tradice a svoji snachu, kterou miluje jako vlastní dceru, znovu provdat za jejího kamaráda (John Abraham). To samozřejmě způsobí poprask ve velmi konzervativní rodině, neb dle starobylých tradic vdově není povolen další sňatek. (bolly.cz)

(více)

Recenze (5)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Silná klasika, silno hrajúca na city, čo sa im veľmi podarilo. Tento film vytiahne slzy aj z kusu ľadu, takže pripraviť vreckovky. Klasika, láska, rodina, tradície, vzopretie sa zastaralým zvykom, krásne piesne, Salman, ktorý je tu taaak roztomilý a Rani. John tu na mňa síce výzorom stále pôsobil akoby ho práve prijali do nejakého pouličného gangu, ale mal peknú postavu aj keď svojim stvárnením ma nepresvedčil, mám z neho rozporuplné pocity, dal to trošku príliš sexi. Vo filme všetci hovoria tie správne veci v správny okamih, až na drobné výnimky tu nie je záporná rola, ktorá by sa v závere filmu nepolepšila, ako inak. Hraním na city mi to pripomínalo KHNH alebo KKKG. Ale celkový dojem mám z filmu veľmi dobrý, páčil sami, poplakala som si nad nešťastným Salmanom a Rani a určite si film ešte niekedy pozriem ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Tolik jsem se těšil na klasický Bollwood za účasti mnoha prvotřídních hereckých hvězd a musím konstatovat, že jsem mírně zklamán. Všechny hlavní pilíře byly sice postaveny, ale následně se ve stavění postupovalo přeci jen krapet neobratně. Spojil se tu místy nevýrazný až nudný děj s další, ač jinak určitě potřebnou, osvětovou agitkou. Tentokráte zaměřenou na nelehký život vdov v indické společnosti, držící se stále tradic a předsudků místo zdravého rozumu a lásky. Proti tomu nemohu nic namítat a s tím pozitivním vyzněním plně souhlasím (příklad a postoje hodné následování), ale způsob jakým byl celek z malých částí poskládán mi poměrně silně narušil prožitek z příběhu. Takže i poté co došlo na tolik příznačné srdcebolné scény plné koncentrované emoční smrště, jsem se nemohl do právě viděného ponořit a nechat se unášet v jinak tolik opojném nektaru. Příběh postrádal výraznější spád, nápady, oživení, energii a chemii. Co jinde funguje naprosto přesně a přesvědčivě, se zde nepodařilo rozvinout v něco jedinečného a nezapomenutelného. Prostě prosté vyprávění s výchovným přesahem při současném zachování postupů klasických a ověřených. Nic navíc... O hereckém osazenstvu se netřeba zmiňovat, protože ti, kteří umí, prostě umí stále. Mohou sice hrát ve špatném filmu, ale jejich um tam bude s nimi nadále. Postava otce Balraje (A. Bachchan) vskutku vyzařovala lidskostí a moudrostí, rovněž jeho syn (S. Khan) byl vynikající a spolu s manželkou (R. Mukherjee) tvořili hezký pár. I když musím zmínit, že se mi zdála oproti svému mužskému protějšku po celou dobu hodně nevýrazná. Stejně jako jako její přítel z dětství (J. Abraham). Ty romantické scény mu narozdíl od těch akčních úplně nevěřím, tam je naopak ve svém živlu. Hudebně dozajista příjemné, ale rovněž jsem očekával něco silnějšího a dechberoucího, leč marně. Alespoň se nám zde v několika skladbách předvede sám A. Bachchan jako zdatný zpěvák. V hodnocení to bylo od začátku poměrně jasné a jen jsem čekal, jestli nakonec laťku neposunu ještě výše, ale na to dojít nemohlo, takže přiděluji čtyři hvězdy. Jen jsem si říkal, že když se tolik bojuje vůči všem těm svazujícím tradicím, tak proč nikoho nenapadlo ignorovat i tradici a návaznosti k nimž dochází po odchodu dcery z „otcova“ domu po svatbě, zvláště po tom co bylo ve hře a čeho se museli vzdát? Na nedostatek místa si rozhodně stěžovat nemohli. ()

Reklama

Reklama