Reklama

Reklama

Blue

  • USA Blue
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2003, 23 min

Obsahy(1)

Čtyřiadvacetiminutová etuda režiséra Christophera Mullinse je výtvarně i tematicky inspirována Hvězdnými válkami. Na oběžné dráze jakési planety se vznáší opuštěná vesmírná stanice. Je zcela liduprázdná a není zřejmé, kdo a proč ji vybudoval. Porucha elektronického zařízení probudí k činnosti malého robota, který se ihned vydá na průzkum. S dětskou zvídavostí a nevinností mačká různá tlačítka a páčky, aniž si uvědomuje důsledky svého konání. Nakonec se v chodbě střetne s velkým bojovým robotem, který zde hlídá bezpečnost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Matty 

všechny recenze uživatele

Série akčních příhod jednoho – k životu neplánovaně probuzeného robota, kterou zkazí až pointa, který kdyby bývala nebyla, bylo by bývalo dobře. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +grafika, sci-fi prostředí -slabá akce i hudbní stránka/// Ještě slabší než předešlej animák. Tady forma vítězí nad obsahem, který tu prostě není. Raději vymyslet nějaký konstruktivní nebo zajímavý příběh a do "nečeho" ho zabalit, než tvořit takovéto grafické orgie, které po 5 minutách začnou nudit./// Celkem 43%/// ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Sice to je o ničem, ale ústřední hrdina je vraždeně roztomilý a jeho protivník opravdu úžasně strašidelný ("zlý robot" sice je souborem vizuálních citací z kdečeho, od SW až po Vetřelce, ale na působivosti mu to neubírá). Nic hlubokého, je to spíš dílo nadšeného (a šikovného) hračičky, než dílo vypravěče, ale mně osobně se to líbilo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hravý filmeček o jednom robůtkovi, který „se probere“ na palubě liduprosté kosmické stanice. Přišlo mi to trochu retro, místy i dětinské, ale konec všechno vysvětlil (70%). ()

Skip odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který je úplně o ničem. Těch 23 minut bylo vražedně dlouhých. Ten robůtek s modrýma kukadlama mi vyloženě lezl na nervy a robot-zabiják byl spíš trapný než nebezpečný. A ta pointa? Vskutku "originální", jen co je pravda. ()

Railman 

všechny recenze uživatele

Slabota. Děj o ničem, animace o ničem. Ze začátku to vypadá lákavě, hudba jak z Aliena, ale pak se tam objeví ten robot a zábava končí. Nesledovat, ztráta času. ()

Reklama

Reklama