Reklama

Reklama

Zastávka

(festivalový název)
  • Rusko Polustanok (více)
Krátkometrážní / Dokumentární
Rusko, 2000, 25 min

Obsahy(1)

Nádražní čekárna plná spících lidí. Jejich nehybné tváře prozrazují pohnuté osudy, letargie stav mysli. Na co a proč čekají v noci, jejíž nekonečnost rozsekává jen občasný zvuk vlaku, který tu nestaví? Alegorický pohled na zemi přebývající v mytologickém bezčasí. (Letní filmová škola)

Recenze (3)

easaque 

všechny recenze uživatele

2* pro tento středometrážní dokument nejsem cílový divák, i když si některé artové kousky dokážu užít. Tento tvoří několik téměř statických záběrů spících lidí v čekárně. Pro mě tato mozaika neměla žádný smysl ani emocnionální náboj, jen mě docela hezky uspala. Pokud chcete taky, tak si ho můžete místo oveček přehrát třeba tady. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 3 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dobrý šlofík príde vhod aj na železničnej stanici. Skôr ako nejaké veľké filozofické dielo vidím Zastávku ako výsledok režisérových zážitkov z Ruska alebo okolitých krajín pri cestovaní vlakom. Ak nemáte nervy na Warholov Spánok, tak si pozrite radšej túto "skrátenú verziu" najpríjemnejšej ľudskej činnosti. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Symfónia spánku. Čiernobiele zábery spiacich na akejsi odľahlej železničnej zastávke kdesi v Rusku. Ukazujú, že možno je všetko úplne inak. Že spánok je skutočnejší, intenzívnejší. Že tváram dodáva oddanejší a zaujatejší výraz než monotónne, profánne bdenie. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama