Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V království lidí panuje král Jaroslav (J. Dvořák) s královnou Annou (Z. Vejvodová). Na první pohled je patrné, že se nevyvyšují nad jiné. Jejich děti si hrají běžně s ostatními a dobré jsou i vztahy královských manželů k rodině štolby Petra (P. Motloch). Místem, v němž platí zákony, které není radno překročit, je sousední Lesní země. Jeho panovnice (K. Brtníková) zůstává tajemně v pozadí a lidé mohou potkat pouze správce země Pavučince (J. Vondráček). Král Jaroslav je potrestán za překročení léta tradovaného zákazu a svoji svobodu musí vyvážit darem pro Pavučince. Jakmile zjistí, že by se musel vzdát svého syna, snaží se jej zachránit. Ale něco za něco – Pavučinec si přece jen svou oběť vybere. (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

-marti- 

všechny recenze uživatele

Tak to je psycho. Omlouvám se svým dětem, že jsem jim tuhle slátaninu omylem pustila. Celý štáb očividně svištěl na houbičkách od začátku do konce. Protože scénárista ani režisér nevěděli, jak se točí film, obsadili vypravěče, aby divákům vysvětlil, kam a proč právě postavy jedou, co si myslí a podobně. Pointu s jantarovou hůlkou nepochopil nikdo z naší rodiny. A když producentovi došly prachy (nebo trpělivost), místo velkolepého závěru míří dvě postavičky k opuštěnému zámku za komentáře: "Za chvíli vyběhnou ze zámku král s královnou, oběma princi a se vším služebnictvem, ale to my neuvidíme, protože..." (ne, nebudu spoilovat) (kecám, neslyšela jsem jistě opodstatněné zdůvodnění, protože někdo doma zařval: to už si dělaj...!). Jednou jsme byli na letním táboře, kde studenti točili se 40 dětmi a jejich rodiči amatérský film, jehož scénář vznikal kolektivně ze dne na den. Myslím, že vzniklo výrazně kvalitnější dílo než tahle pitomina. Jedna hvězda za myceliárnost. A exteriéry. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedna z pohádek, která má vlastního vypravěče. V některých pasážích je ale zbytečný. Pohádka je celkově slabá a to včetně hudby. Zasmát se pak lze pouze, když Pavučinec tančí. Na druhé straně se točilo v krásných exteriérech, ale to samo o sobě na kvalitu vůbec nestačí. Tím spíše, když je to zbytečně natažené. ()

Reklama

jjituska 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych od toho něco čekala. Scénář je i na pohádku až k uzoufání předvídatelný a režijní zpracování je dost chabé. Spíš mě zajímaly herecké výkony. Musím uznat, že Jiřímu Dvořákovi i Braňovi to v divadle sedne lépe. A na Vondráčkovo herectví mám bohužel kopřivku. Na všední den dopoledne se ta pohádka ještě snese. Hlavně aby nikoho nenapadlo dát jí na Jedničce v neděli po obědě... ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorsich pohadek, co jsem kdy videla. Herecke vykony se ani zdaleka nedaji nazvat hereckymi. Naprosto otresne zahrane, naprosto otresna kamera. Jedine, co je tam vylozene nadherne je zamek a okolni krajina. Coz ovsem neni objektivni, jelikoz tam bydlim a na zamek Nachod se divam primo z okna. Teplicko-Adrspachske skaly jsou unikatni a Broumovske jakbysmet, ale ty uz byly v mnoha pohadkach. Krajina uzasna, pohadka priserna. Dve hvezdy jsou pouze za pribeh, ktery se mi jevi jako opravdu pohadkovy a vicemene pekny, ovsem to by to do ruky museli vzit odbornici a ne odpornici :) .. vsichni herci vypadaji jako z ustavu pro labilne chore. ()

Maica 

všechny recenze uživatele

Ani nevím čím mě tahle pohádka zaujala. Vlastně ani nevím co se mi na ní líbilo, ale něčím mě prostě chytila za srdce. Jestli to bylo vcelku příjemným hlereckým obsazením (Pavučinec), nebo velkou částí filmu točenou v lese.... Každopádně se mi příběh celkem líbil i když by to tedy mohli udělat lépe, ale jestli budu mít možnost, tak se na tu pohádku znovu ráda podívám. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Když pronásleduje družina krále Jaroslava (Jiří Dvořák) bílého jelena, dostane král do ruky kuši. V dalších záběrech už ale kuši nikde nemá. (rakovnik)
  • Když Klárka (Tereza Hladišová) ke konci filmu tančí před Pavučincem s rukama nad hlavou, má v jednom podpaží velkou díru, ve druhém ne. (Clar)

Reklama

Reklama