Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perdita Durango (Rosie Perez) je pěkně ostrá Mexičanka, jež právě přijela do města rozprášit po hřbitově popel své sestry. Při večerní procházce potkává chlapíka podle svého gusta Romea Dolorosu (Javier Bardem), amatérského voodoo čaroděje, jenž právě vykradl banku a ještě při tom stihl podrazit svého parťáka. Ti dva pro sebe zřejmě byli stvořeni a vydávají se na dlouhou cestu plnou sexu, drog, násilí a jednoho kamionu s lidskými embryi. (J.Connor)

(více)

Recenze (19)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teprve když se chystám psát koment vidím, že nějaký nápaditý retard tenhle film pro naší distribuci překřtil na Pravdivá romance 2. Na to tedy zapomeňte. True Romance "1" byla proti téhle romanci slabý čajíček. Vezměte z "první" Pravdivé romance ty největší magory a nejšílenější scény, přihoďte k tomu ty největší magory a nejšílenější scény z tarantinovek, z Natural Born Killers a z podobných fláků, okořeňte to trochou vúdú a černé magie, bohatě zalijte krvavou mexickou realitou, z toho všeho pak namixujte dvouhodinovou exploatační road movie, a pak můžete mít zhruba představu, jaká je tenhle film třída. Tedy možná jsem se nechal trochu unést literární hyperbolou, zase tak brutální ten film není, nese se totiž navíc ještě v duchu velké nadsázky a nadhledu, na tyhle ingredience jsem nějak zapomněl. Každopádně ale Perdita Durango (přesvědčivá Rosie Perez) je jedna z nejšílenějších a nejzkaženějších filmových čubek jakou jsem kdy viděl a Romeo Dolorosa (fantastický Javier Bardem) je jeden z nejsympatičtějších filmových psychopatů. Z dalších mnoha skvělých a výrazných postav bych rád vyzdvihl aspoň krásnou blonďatou rukojmí se "švédským syndromem" Aimee Graham a černého vúdú pomocníka Screamin' Jaye Hawkinse, jehož závěrečná píseň spolu s plačící Perditou odcházející do záře neonů Las Vegas mě definitivně přesvědčila, abych dal tomuhle skvělému bijáku plný počet. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Český distributor dle svého neomylného "citu" přelouskal Perditu Durango na Pravdivou romanci 2 a jakkoliv nonsensoidní tahle lokalizace je, alespoň naznačí žánr. To ale rozhodně nesnižuje úroveň demence lidí, kteří považují české diváky za tupé stádo, které po té dvojce určitě bez rozmyslu sáhne. Nicméně, abych neztratil nit, señorita Durango má než ke Scottově Romanci mnohem blíže k Stoneovým Zabijákům. Ve srovnání s Natural Born Killers ji bohužel chybí potřebný nadhled, což kompenzuje solidní dávkou násilí, ale bylo by nefér odsoudit tento film jen na základě porovnání s kultovním Stonem. Perdita Durango je sama o sobě po mexicku úchylnou, syrovou a drsnou road movie, s dobře obsazeným ústředním párem (Bardem s hugo účesem rozhodně boduje) a Jamesem Gandolfinim v další perfektní vedlejší roli.70% ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Pohrobek Tarantinovských "zabijáků" a Pravdivé romance odkazující na Zběsilost v srdci (předlohou je také jedna z knih Barryho Gifforda ze série o Sailorovi a Lule) a stojící vedle takové Lásky a pětačtyřicítky či Černého čtvrtku, filmů z Tarantina nepokrytě čerpajících. Čtvrtou hvězdičku si ode mě vysloužil jen proto, že tenhle typ filmů byl kdysi mým koníčkem a znát ho dříve, než jsem díky množství viděných bijáků poněkud okoral, asi by mě vzal mnohem víc. Velmi mě potěšil také bluesový démon Screamin´ Jay Hawkins v roli Bardemova pomocníka Adolfa, kterému bych 70 rozhodně nehádal a jednu z jeho vyhrocených pecek si také poslechneme u závěrečných titulků. Naštěstí to není provařená "I put a spell on you", kterou zpíval Marylin Manson v Lost Highway. Film na Tarantina odkazuje až příliš a podsouvané srovnání pak nemůže unést. Jistě by se daly za originální považovat mexické lokace a ingredience, ale to by tu nesměl být Robert Rodriguez. Kamenem úrazu je pro mě také ústřední dvojice, když Perezové roli femme fatale prostě nemůžu věřit a Bardem ? Koukněte se do zajímavostí u Tahle země není pro starý, kde měl po ostříhání pronést, že s timhle účesem si dva měsíce nezapíchá. Zajímalo by mě, jak dlouhý půst očekával s timhle štýlem :) Svou roli totálního karibskýho magora sice zvládá na výbornou, ale není to hrdina, kterému bych chtěl fandit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ja to taka mexicka variacia Natural Born Killers. Akurat tomu chýba ten satiricky nadhlad a berie sa to velmi vazne. Nie som si isty, ci to bolo priemerne, alebo som uz na taketo filmy stary, ale prilis mi to nesadlo. Vôbec mi to nepripadalo cool. Prave naopak. Hlavna dvojka mi pripadala dost nesympaticka a prial som im bolestivu smrt. Takisto vsetky tie epizodky ktore zazivali mi nepripadali vtipne skôr hnusne. No proste to uz nie je film pre mna. Ale uchylnejsi divaci sa pri tom urcite zabavia ovela viac ako ja. 5/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Trochu něco jako mexický Takoví normální zabijáci. V hlavních rolích tu taky máme zlé postavy, které jsou sice cool, ale potkat byste je nechtěli. Tváří se to sice jako šokantní blbost s náznaky nějakých filosofických úvah (ta scéna s Ježíšem mě vyloženě iritovala). Ale má to pěknou práci s postavama. Mnohem zajímavější, než hlavní drsňácká dvojice je holka rukojmí, která prodělá fakt zajímavý přerod, i když je podaný nenápadně a vyzní tak trochu do prázdna. Jinak je to ale stylová podívaná. Mexiko jak ho máme rádi, bordel, hudba, wrestleři, čarodějové, drogy, voodoo a násilí. A herecky tomu strašně pomáhá psychopatickej Javier Bardem v době, kdy si o Oscarovi mohl jen zdát a přitom ten výkon snad ještě lepší. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama