Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (572)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsou Lovci pokladů ptákovinka od amerického orla až ke kolibříkovi... Ačkoli Cage připomíná výrazovými mimikry maniodepresivního mamuta... Ačkoli Diane Krueger coby muzeální Barbie plní jen funkci cupitajícího věšáku... Ačkoli jsem se v rádobynapínavých scénách hihňala nad přehráváním herců, pokročilou demencí scenáristů a melodramatickou hudbou...Ačkoli se zajímám o americkou historii...přesto jsem si k Lovcům vytvořila ideální guilty-pleasure vztah. A na další příšerné pokračování se, Lincoln mě netrestej, těším. IQ to má na úrovni béčka Šifry, zápletku pro Indyho-céčko a znalost historie na úrovni bengálského batolete se zálibou v pyromanii. Uvidíme se na straně 47. AK:) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Turteltaubova družina v čele se zářícím Cagem zařazuje oproti už tak dost solidní jedničce vyšší rychlost, žene se za dalším pokladem a tentokrát i spravedlností a i přes občasné zaváhání slečny logiky se všechno děje v tak zabijáckém tempu, že jsem nestačil dýchat. Chci věřit, že i přes mnohaleté odklady to Gatesovi dotáhnou i do třetího dílu. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Teda tak jedničku sem považoval za přeplácanej kravinec, ale co mám napsat o dvojce? To fakt hollywoodští filmaři nemůžou vymyslet něco míň stupidnějšího a infantilního? Proč jednou nenatočit film, kterej má hlavu a patu? Tohle hraní si na supermany, superarcheology bez špetky nadsázky, jako je tomu v Indiana Jonesovi, je totálně zbytečné. Určitá část filmů (rozhodně ne všechny) nás má jen bavit, ale i bavit se musí umět, vážení...a rozhodně toho nedosáhnou příběhem z prvné bé základní školy a topornými herci. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím zmínit nejlepší scénu filmu. Diana Kruger oblbuje ňoumu v oválné pracovně Bílého domu naprosto dokonale. Tu moje očíčka koukají do jejího vystříhu, tu na její prdelku. Krása krás prostě. Se nedivím, že ten pohunek, když viděl vnady Diane Kruger, tak tam ze sebe začal dělat debila. Na mě kdyby Dianka našpulila tu svou prdelku tak do minuty udělám z oválné pracovny Bílého domu, pracovnu hranatou. Myšlenka únosu prezidenta je pro Čechy dost na hovno, protože kdo by chtěl unášet Klause a pak poslouchat, že ledovce tají jen v knihách Al Gora. Unášet Bushe je zase na hovno, co bych si s ním jako počal. Jedině že bych na něj balil holky,"pojd ke mě do pokojíčku děvčátko, ukážu ti svýho bu bu bu Bushe." Jako celek však působí film dost natahovaně a to spolehlivě zatlouká zábavnost a tempo do ztracena. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednička se ještě dala. Tenkrát si pamatuji, jak jsem si ji půjčilv půjčovně a žral ten příběh, protože přesně takové příběhy o hledání pokladů jsou něco pro mě. Jenže druhý díl o knize tajemství mě hrozně ubíjel. Od začátku jsem se příšerně nudil a ani samotný průběh mě nedokázal nijak napumpovat. A to se točí už trojka. To je teda skutečně hezký, doufám, že si s tím tvůrci dají alespoň více záležet než s Knihou tajemství, ta opravdu nemá co nabídnout, spíše unudí k smrti, když už nic jiného. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Při honičce prchají hledači pokladů stříbrným Mercedesem a pronásleduje je, mimo jiné, i černý Range Rover, který o něco málo později naboří levým předním rohem do náklaďáku s pivem. Když hledači uniknou pronásledujícímu náklaďáku, vyřítí se opět před Range Rover, který je však nyní zcela nepoškozen. (pjotri)
  • Riley (Justin Bartha) si v Zlatom meste vezme veľkú tehlu zlata a poľahky si ju strčí do batohu. Za predpokladu, že by nebola dutá, by takáto tehla vážila zhruba toľko ako človek. (Hodnotim)
  • Jon Turteltaub byl rád, že se film natáčel i ve Francii, mohl tak oprášit své jazykové znalosti. (Pumiiix)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama