Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (996)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Kung Fu Panda by nenakopala zadek ani tomu nejhoršímu animáku z pixarovské dílny. S Auty by si snad mohla potřást rukou, protože stejně jako čtyřkoloví kamarádi od "lampiček" trpí příběhovou chudokrevností a šablonovitými charaktery. A to, že mě Kung Fu filmy nikdy nebraly, rozhodně Pandě nepomáhá. Omalovánky na sobotní odpoledne. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dost povedený animák s hodně průhledným poselstvím. Ano, ano, člověk by si měl věřit a neměl by ztrácet naději, ale nemuseli mi to autoři připomínat každých pět minut. Po zbytek filmu jsem se však královsky bavil (s velkým přispěním nenapodobitelného hlasového výkonu Jacka Blacka), především u bitvy o knedlíčky a u té závěrečné. Panda Po je velký sympaťák a směšná karikaturka, že se člověk tlemí i když dostává pořádně na prdel. Ostatní už tolik prostoru nedostali (což mě mrzí hlavně kvůli provazový most držející kudlance), díky závěrečné bitce jsem však schopen i toto Pandě odpustit. Ale ke špičce žánru přeci jen ještě malinko schází a Pixar se z trůnu sesazuje šíleně těžko, silné čtyři. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tvůrcu Pandy postrádali jednu věc. Což by bylo asi na škodu, kdyby se nejednalo o strach, protože díky tomu vznikl kreativní, přímočarý a hlavně zábavný příběh o nemotorné Pandě, která přišla ke kungu jako slepý k houslím. Dneska co druhý animák, to poučná blbůstka, při které se díváte na hodinky co deset minut. Většinou rozebírá globální témata a stejně se nikam nedostává. Tady to úplně vypustili, Kung Fu Panda si jde přímo za svým a na všechno ostatní kašle, chce hlavně pobavit úplně všechny! Dabing stylový, taky složení Hoffman, Black, Jolie mluví za vše, animace se sice takovému Pixaru nevyrovnává, ale i přesto hodně dobrá. Asijská hudba příjemná a celkový dojem působí opravdu pozitivně, příjemně strávená hodinka a půl. Po dlouhé době zase supr čupr animák o dněkoho jiného, než od Pixaru :-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná nejsou tak dobří jako Pixarovci, ale nemůžu říct, že se kluci v Dreamworks nesnaží. KUNG FU PANDA je skvělý bojový film, pocta starším čínským filmům (mimochodem skvělá scéna s posledním knedlíčkem ;-), ale i príma pohádka o velké, tlusté, hláškující pandě. Navíc kdykoliv se objevil pan Želva (mistr Oogway) byl jsem přímo nadšený. Měl charizma větší než kdokoliv koho znám. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kung Fu Panda je nádherně udělaná. Ne pěkně nebo hezky, ale vážně nádherně. A na mysli nemám jen animaci. Do očí mě praštila hlavně skvělá barevná stylizace každé scény a jejich řešení vůbec. Spolu se Zimmerovou hudbou se tohle všechno postaralo o takřka kouzelný zážitek, nebýt... Příběhu. Ten je totiž prachsprostě obyčejný. Moula se pravděpodobně stane hrdinou, ačkoliv to nečeká nikdo z jeho okolí, ani on sám. Doufal jsem proto alespoň v hodně fórů, ale ani těmi Panda zrovna nehýří. Naštěstí jsou tu ovšem sympatické postavy (mnohem milejší než hlavní hrdina mi byl jeho mistr dabovaný Dustinem Hoffmanem) a svižně a vtipně natočené bojové scény (bitva "o knedlíček" vede na plné čáře). Tři a půl hvězdičky... A právě jsem se rozhodl je zaokrouhlit nahoru. Jen tak. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Všechny bojové styly použité ve filmu, vycházejí ze skutečných bojových umění. Odborníci označili animované bojové styly za velmi věrohodné. (Rodriguez)
  • Počítačová animácia, ktorá bola použitá vo filme, bola v tom čase oveľa zložitejšia ako čokoľvek predtým. Supervízor spoločnosti DreamWorks Markus Manninen sa údajne po prečítaní návrhu smial a zaželal tvorcom veľa šťastia s výrobou. (Greenpeacak)

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama