Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (996)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Plakáty nelhaly - je to pandastická podívaná! A to navzdory faktu, že je vystavěna kolem dost triviálního příběhu, seřízeného podle formulky "from zero to hero". Nebál bych se zajít tak daleko a nominovat Pandu na nejlepší hned v několika kategoriích, především ale na jeden z nejnabušenějších akčních filmů roku. Tak adrenalinově a nápaditě natočená akce, kterou se může Panda pyšnit, se jen tak nevidí. Rozhodně nejlepší a nejpromakanější animák z provenience Dreamworks (Shreku, je mi líto), pro mě též jeden z TOP animáčů obecně. A vyplatí se v kině posedět u vizuálně výživných titulků a neodcházet před jejich koncem. Je to špatný zlozvyk. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jonathan Aibel, Glenn Berger .. Když pominu PIXAR (krále animované zábavy) tak musím smutně konstatovat, že konkurenční studia rezignovala na jakoukoliv originalitu a cit pro příběh a ve snaze vytřískat jakkoliv peníze své produkty povětšinou cílí pouze na děti s tím, že od dospělých jim stačí prachy za doprovod ratolesti, ale na oplátku jim takřka nic nedávají. A jelikož došla inspirace v domácích vodách, obrací se do cizí, třeba asijské kung-fu mytologie. Co naplat, že je výsledek infantilitou nasáklý, PO je tragéd a tragicky nezábavné jsou jeho eskapády. Hlavně, že kasička chrastí. Pro mě zbytečný, plochý animák, který mi nic nedal, spíše vzal. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu mi vždycky připomenou, jak moc jsem neohebný tvor. To, že i panda dokáže udělat solidní provaz, aniž by se nějak rozcvičovala, jsou pro mě děsivý výjevy. Snad až...no, to je jedno__ Myslím, že je to asi půl roku zpětně, co jsem viděl Osborneovo More a to na mě udělalo obrovský dojem. Panda tedy byla docela očekávaným animákem. Pak přišel do kin, můj zájem z nepochopitelnýho důvodu opadl a až teď jsem se odhodlal změřit síly s obyvateli buší a pustin. K.O bohužel pro zvěř. Mám rád, když film má spád (to panda má), ale problém je v Po / pandě. Bude to znít divně, když řeknu, že mě tam vytáčela? Můj názor znáte. Co se ovšem týká animace, tak byla nádherná. Prostředí bylo taky sympatické, ale prostě když hlavní postavě (navíc roztomilé postavě) přejete smrt, je to bizarní...A jdu metat bullet-time na zahradu! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý nápad dát animák do prostředí Číny a dokonce se zvířaty zastupujícími lidi. Jack Black jako tlustá panda, která sní o tom, že se stane hrdinou takového formátu jako legendární pětka, se po několika shodách náhod, jako obvykle velice vtipných a držkopádových, ocitne přesně tam, kde chtěla. A začíná tvrdý výcvik na válečníka. Úvodní scéne vytvořena neobvyklou animací je asi jedna z nejlepších ve filmu, postava pandy tam vyčerpává značnou část své přitažlivosti, naštěstí po celý další průběh příběhu občasnými a přesně strefovanými vtípky zůstává dostatečně přitažlivá. Ostatní hrdinové ukazují repertoár svých schopností, které se jim jistě budou hodit při souboji s dávným nebezpečným nepřítelem, leopardem Tai Lungem, který je mnohem silnější, než kdokoli čekal. A scéna jeho útěku z vězení je tak skvěle udělána, že by se mohli mnozí akční režiséři učit. Ono je celkově v tomto filmu strašně moc nezapomenutelných choreografických divů.. Například takový souboj o kousek jídla pomocí hůlek je tak nápaditý a pěkně vymyšlený, že vlévá do žil opravdu hodně adrenalinu. DW ukazuje, že stále neztrácí na své síle a dokáže jak pobavit, tak uchvátit.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ihneď to zahoď! Odtiaľto si žiadne suveníry neodnesieš. Len odreniny a otvorené zlomeniny.“ Mám rád kreslené filmy, ktoré sa netopia v otravných pop-kultúrnych odkazoch (PRÍBEH ŽRALOKA, MADAGASCAR, SHREK 3), takže okrem príjemne „čistých“ snímok, ako sú napr. všetky pixarovčiny alebo ZA PLOTOM, ma sympaticky pobavila aj táto drzá panda Jacka Blacka („Nezjeme niečo?“). Nie je to zázrak, ale je to svižné, atmosférické, vizuálna stránka je zaujímavo „skreslená“, jednotliví hrdinovia majú niečo do seba, miestami je to dokonca pôsobivé (útek z väzenia, z ktorého sa nedá utiecť), má to humor, dojatie, výborné akčné scény, farebný čínsky svet, pestré zvieratá s filozofiou... mňa to bavilo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Neohrabaný hlavní hrdina Po (Jack Black) by ve skutečnosti vážil 118 kilo. (Pumiiix)
  • Jack Black (Po) k herecké práci na animovaném velkofilmu řekl: „Je to super. Jednou za pár týdnů přijdete do studia, den tam blbnete a dobře se bavíte, a za dva roky máte vlastní animáč…“ (NIRO)
  • Počítačová animácia, ktorá bola použitá vo filme, bola v tom čase oveľa zložitejšia ako čokoľvek predtým. Supervízor spoločnosti DreamWorks Markus Manninen sa údajne po prečítaní návrhu smial a zaželal tvorcom veľa šťastia s výrobou. (Greenpeacak)

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama