Reklama

Reklama

První sníh

Trailer

Obsahy(1)

Jimmy Starks (Guy Pearce) měl všechno. Krásnou holku, super práci a talent ošulit i toho nejprotřelejšího gaunera. Klidně plynoucí životní pouť mu rozházelo až setkání s Vacarem, který mu předpověděl tajemné nebezpečí, které se začíná přibližovat. Nezná jeho povahu, ale jedno ví jistě - Jimmy může být v klidu jen do chvíle než napadne první sníh. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád mysteriózne filmy, kde sa základom stáva osudovosť a nejasná hrozivá predtucha tragédie, ktorej by sa chcel človek vyhnúť no nedá sa. Z tohto pohľadu mal snímok skvelo našliapnuté. Príbeh nenudil a bol celkom zaujímavo vymyslený. Len mysteriózna atmosféra sa tu nepodarila navodiť taká, akú by si film zaslúžil - možno bola slabšia réžia, prípadne postavu tajomného veštca by som viac rozvinul. Tiež by som viac času venoval samotnému úniku pred osudom - hľadaní spôsobov, viac konfliktov... Namiesto toho sa tu pomerne veľa času venuje biznisu. A ten koniec v súvislosti s pomstou starého kamaráta ma tiež moc neoslovil. Lepší priemer. 65/100 ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Psycho-drama v podání Guy Pearce to už bylo, akorát v lepší podobě. Tím ovšem nechci říct, že tento film je špatný. Jimmy Starks je úspěšný muž, kterému se cestou pouští rozbije auto. Aby si zkrátil chvíli, navštíví místního věštce, který mu předpoví osud( a že to není nic pěkného). Jaké je pak překvapení, když se věštby začnou naplňovat. O tom, jestli se Jimmy rozhodne akceptovat či neakceptovat svůj osud se už přesvědčte sami. Škoda toho konce, jinak by to byly plné 4, takhle "pouze" 3,5 ()

Reklama

kowalski 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu bych ani nechtěl věřit, že takový arogantní obchodník uvěří takové předpovědi a nevysvětlí si ji jako náhodu. Pak už jen klasická cesta do nikam kdy hlavní hrdina začne kašlat na práci a pomalu blázní až se mu celej život začne rozpadat. Pro mě to je další ponaučení nedávat moc na kvalitu traileru, protože narozdíl od něj je film velice volně (až nudně) plynoucí a předvídatelný. Ty dvě hvězdy dám snad jen za kameru a parádní výběr prostředí společně s hudbou Clifa Martineze. Škoda čekal jsem více. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Silně mi to připomínalo epizodu ze seriálu Odpadlík, možná i díky hlavní postavě, která by Renovi jako z oka vypadla:-) Není to vyloženě nuda, ale děj postrádá jakoukoliv dramatickou scénu(až na tu poslední) a neuškodila by i nějaká ta akce. No, možná, že i ten Reno Raines je lepší...:-) 35% ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Poměrně předvídatelný závěr, poněkud filosofický začátek a k němu se obloukem vracející konec (známý trik pro zvýšení estetické hodnoty výtvoru, užívaný téměř všude), ale ten prostředek byl poměrně nudný. Když nemáte kvalitní scénář, horkotěžko se z toho vytváří něco lepšího - Marcu Fergusovi se to v rámci možností podařilo, nicméně film zůstal u průměru - bez nosné myšlenky, báječných hereckých výkonů i výborného celkového zpracování (taky hudba nic moc) a taky bez osobního dopadu na mě. Škoda, nápad (co udělat před svou smrtí) sice ne nový, ale pojatý pro mě novým způsobem, což je dobře, ale o hodně větší dramatičnost by neuškodila. Slabší tři. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama