Reklama

Reklama

Příběhy lásky plné

(TV film)
  • Československo Hry lásky plné
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jeden z nejstarších dochovaných zábavných pořadů režiséra Zdeňka Podskalského z počátků televizní tvorby u nás. Rozmarné vyprávění o lásce s hranými pasážemi nám zprostředkuje Vlasta Chramostová, která je hrdinkou všech ženských rolí. V prvním zastavení se mladý chlapec na návštěvě u dívky natřásá a naparuje, když se ale domnívá, že se vracejí rodiče, raději uteče. V povídce druhé se žena zbavuje neodbytného nápadníka tím, že si vymyslí, že manžel boxuje. V další situaci intelektuál svádí ženu svými znalostmi a vysmívá se obyčejným lidem, nakonec se ukáže jeho pokrytectví… Různé situace a scénky vygradují v překvapivé finále. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Galerie nezdárných mužských nápadníků v podání populárních herců ve věku jejich mladosti. Některé pasáže dokáží pobavit i dnes (Nesvadba), jiné už tolik ne, což je vzhledem k době vzniku zcela pochopitelné. Čím tento patrně nejstarší dochovaný záznam z počátků televizního vysílání překvapí, je jeho vynikající obrazová i zvuková kvalita. Téměř neuvěřitelné. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Pobavilo i po těch letech, obvzláště lstivý Rudolf Hrušínský. Není to vlastně feministické dílko? Vždyť mužové jsou zde vyktresleni jako chvástavci, pokrytci, nedovtipové, loudilové a vůbec jako bytosti takřka neschopné samostatného života. Slabé, ale čtyři hvězdičky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pět anekdotických povídek je skvělým svědectví doby, přinejmenším té nebudovatelské a nepolitické tváře, reálií i mladistvých hereckých tváří. 32letý Miloš Kopecký, 24letý půvabný Josef Vinklář, 28letá pěkná Vlasta Chramostová a další sympaťáci deklamují text scenáristické prvotiny tehdejšího studenta dramaturgie na FAMU 25letého Jaroslava Dietla pod režijní taktovkou 31letého Zdeňka Podskalského staršího, pro něhož po návratu z Vysoké filmové školy v Moskvě to byla první nebo druhá televizní příležitost. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Zajímavé možná svou historickou hodnotou, protože se jedná o jeden z prvních TV filmů u nás, ale jinak maximálně tak na pokrčení rameny. Větší emoce to nevzbudí. Mají to být takové střípky z namlouvání, ale jsou dost krátké a s nijak údernou pointou. Asi jednou jsme se zasmál. Překvapivé finále je hodně slabé. Musím ale pochválit, v jaké kvalitě se to zachovalo a jak to vypadá. I některé snímky z 90. let jsou v na mnohem horší obrazové a zvukové úrovni než tohle. Jediný důvod proč to vidět je asi jen pokud člověk chce vidět, jak vypadali někteří herci, známí spíš z pozdějších dob, za svých mladších let. 40 %. ()

Reklama

Reklama