Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Že princové osvobozují zakleté princezny, to je v pohádkách záležitost zcela běžná. Pokud se jim to podaří, vezmou si obvykle dotyčnou princeznu za ženu a pohádky je konec. Jenže hrdina našeho příběhu, princ Myšlenka z Našeho království (J. Dolanský), je z jiného těsta – je totiž profesionální osvoboditel, byl už prakticky všude a jeho sláva se šíří na všechny strany. Zachráněných princezen má už na kontě téměř sto a jen jedna chybí, aby jeho matka (I. Svobodová) mohla začít s pořádnou oslavou. Jako naschvál se ale zdá, že všechny princezny jsou už osvobozené! Nakonec se přece jen jedna najde, jenže ta je zrovna ze Sousedního království, se kterým Naše království nemá právě nejlepší vztahy. Myšlenkovi nezbude než v převlečení za zahraničního reportéra zjistit, proč princezna Serafína (V. Kubařová) přestala mluvit, kam zmizel král Hudra a co je zač ten podivný rádce Scuccetti (P. Kříž). V osvobozovací misi mu pomohou nejen tři kouzelné dary od jeho otce krále Mudry (V. Preiss) – chytrá čokoláda, pravdivé buchty a zamilované víno, ale také nešťastný princ Semrád (M. Novotný) ze Sousedního království. Ten se z tajného Myšlenkova obdivovatele změní v jeho dobrého přítele a kdo ví, jestli si nakonec nějakou tu princeznu také sám neosvobodí… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Dobrý: Celkový námět, stylizace a la 20. léta (sic!), levharto-zebří královský ohoz, princezna Serafina, oba princové a královniny kozy. Špatný: Celkové provedení, hrabě rozvalující se na královském trůně, princezna-komorná s vizáží a projevem laciné modelky a zase mimoňský král vynalézající vynálezy. Komentáře: Závažné otázky a upozornění přináší PollyJean. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Absolutní dno českých pohádek, tedy pokud se tohle ještě dá nazvat pohádkou. Pohádku to připomíná snad jen tím, že se to natáčelo na zámku a vystupuje tam nějaký hrabě a princezna. Jinak je to totální debilita, kterou natočili za pár korun ve výpůjčených kostýmech, které do sebe ani nezapadají (princezna s hraběnkou v kostýmu swingových zpevaček, hrabě vypadá jak čert, princ osvoboditel s brýlemi na motorku a Novotný vypadá jak Columbo s čepičkou Emila Holuba). Vůbec nechápu, že v tom hraje tolik známých herců. Tak Dolanský s Kubařovou byli na začátku kariéry. Ale Freimanová s Preissem v tomhle braku? Proč? [282. hodnocení, 19. komentář, 50%] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Značně ztřeštěná nadsázka. Paf jsem byl z poprsí Ilony Svobodové, v rámci neprozkoumané cesty mezi kozy se ze mě stal Skoumal. Určitě i zbytek dámského osazenstva (pevně) stál za průzkum. Anna Suchánková v roli komorné uzemnila milovníky blonďatých hlav, Veronika Kubařová z dob, kdy ji ještě neobdělával Khek, poslední do dámské party byla Veronika Freimanová, upřímně nikdy nebyla můj typ a ani po tomhle jejím účinkování nepřehodnotím svůj výběr. Nejzábavnějším z celé party byl ráčkující čaroděj Pavel Kříž. Herecky se neztratil celkově nikdo. Snesitelní a v mnohém atypičtí princové Jan Dolanský a Michal Novotný utvořili posléze originální dvojici. Relevantní zápletkou tenhle počin zrovna neoplývá. Ovšem tropí si legraci ze zaběhaných pohádkových klišé, úmyslně se v něm přehrává a v závěru si dokonce troufá na četná nečekaná odhalení. Jaroslav Hanuš si s realizací scénáře Egona Tobiáše poradil zdatně a jejich společná sázka na pohádkovou legraci, která je dokonale odvázaná a nemálo ztřeštěná, vyšla. Pokud jste ovšem milovníci tradičních pohádek a zastáváte ustálené pravidlo, že princové mají být charismatičtí krasavci s kvalitní tělesnou konstitucí, pak raději zůstaňte u pohádkové klasiky. 8/10 ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

V hodnocení této pohádky souhlasím se svým oblíbeným uživatelem Amper01. Příjemná oddychová pohádka na nedělní odpoledne. Příběh byl velice zdařilou "moderní" autorskou pohádkou, která paroduje obvyklé pohádkové postupy (spousty hádanek, "vysvobozování" ad absurdum, spousta kouzel a čarování...). Nechybí mu ale pohádkovost a vše nakonec dobře dopadne - nepřátelé se smíří, zlý čaroděj se stává sluhou hodného krále, princové slaví svatbu s princeznami... Příběh je zasazen do období secese, čemuž odpovídají rekvizity i kostýmy. Velice příjemné je herecké obsazení vedlejších rolí, především králů a královen. Mně osobně se nejvíce líbil Viktor Preiss. Pohádka je svým charakterem určena spíše starším dětem a dospělým, kteří se u ní mohou příjemně pobavit... Zajímavé komentáře: Amper01, Jezinka.Jezinka, slunicko2, eagle-eye, suntaja ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se bavil. Skutečně jde spíše o parodii na pohádky, zabalené do hávu 30. let minulého století, s motocyklem, novinami, telefony apod. Ale o parodii překvapivě vtipnou, chytrou, domyšlenou, logickou, a dokonce se zajímavým příběhem, i když samotná zápletka není až tak složitá. Pavel Kříž si zde bere hodně pro sebe a svou postavu, evidentně si ji užívá, ale pozadu není ani Dolanský. Možná by mne zajímal prequel, protože nápad zachraňování princezen jakožto výdělečného podniku je dokonalý. Spíše pro dospělé diváky, ale syn se také docela bavil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na zámku Líšno pri Benešove. (dyfur)

Reklama

Reklama