Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 1

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 087)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Niles, Stuart Beattie, Brian Nelson .. Stupiditou nasáklá sračka nedozírných rozměrů!! 113 minut utahaná, směšná, ba debilní komerční upířina. Zatraceně ubohá je jak její atmosféra tak zvláště pekelně hloupé dialogy, rádoby cool zpracování a především celý ehm propracovaný příběh. Styl je efektní, ale pořád JEN průměrný a jediný by se dal považovat za "pozitivní." Jinak NIC! __ Ještě, že jsme šli po kině na pivko (nejedno:-)), jinak bych měl totálně zkažený celý večer... ___ Vztyčený prostředníček pro všechny "podplacené" recenzenty! :´( ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat moderní akční horor, který se nebojí učit od klasik. Atmosférou to osciluje někde mezi kultovní Věcí a Silent Hillem, dravost upírů se vyrovná těm nejrychlejším zombie mrchám, a jejich vizuál je tak „krásně hnusný“, že upřímně doufám, že se mi o těch parchantech nebude zdát. David Slade dokázal přetavit komiks do naprosto hladké adaptace, v které se sice občas postavy přesouvají podezřele rychle v ději, ale tempo ani minutku nesleví a to je to podstatné. Navíc je to rozkošně krvavé a politicky nekorektní, ani jednou však rušivým způsobem. Výborná věc pro dlouhé zimní večery, kdy neplánujete jít spát;) A jestli někdy v zimě potkám večer venku holčičku v květinových šatech, budu se modlit, aby byla po ruce sekera! ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nesmírně efektní a krvavá řezničina, avšak dějově nic neříkající a poměrně prázdná. Nedovzíme se vlastně vůbec nic podstatného. Odkud se upíři vzali, jak přežívají, kde se ukrývají, kdo byl jejich vyslanec, kde se vzal najednou z ničeho nic jen kousek od městečka, kolem kterého nebylo živé duše na 100 kilometrů a další a další otázky, na které se těžko hledá odpověď (a mezi řádky určitě není). Monstra jsou bezduché pořvávající obludky, z kterých jde strach jen díky dobrému timingu scén a strhující sněhové atmosféře. Nicméně ocenit se musí tvrdý rating, drsný Hartnett (!) a docela solidní spád. Ale jinak je to především přehlídka krvavých efektů a usekaných končetin. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto nás nemôže vystrašiť.“ – „No, mňa možno trocha áno...“ Hoci som od začiatku vedel, o čo v príbehu pôjde, bol som napnutý, bavil som sa, tešil som sa a možno som sa miestami aj bál, čo je v dnešnej ére (hororov, ktoré nie sú strašidelné) vec, ktorú si vážim. Poctivý upírsky horor (a to upírov nemám rád), ktorý sa môže pochváliť prekvapivo kvalitným hereckým obsadením (predovšetkým strapatý Mark Boone Jr. v nečakane kladnej úlohe), vynikajúcimi „minimalistickými“ maskami (vampíri vyzerajú desivo aj bez toho, že by to maskéri s líčením zbytočne preháňali), príjemne hardcore scénami (sekera) a originálnym umiestnením deja do fascinujúceho aljašského mestečka, noriaceho sa do 3O dní trvajúcej noci. Občasná absencia logiky (naozaj sa v závere pozornosť od horiaceho auta nedala odlákať jednoduchším spôsobom?) mi neprekážala až tak, ako v iných filmoch. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Just because something stopped Bela Lugosi doesn't mean it can stop these things.“ aneb kašlete na česnekovou plantáž a zřiďte si domácí pěstírnu marihuany.. Má očekávání byla nekompromisně bodnuta dřeveným kůlem přímo do srdce. Logika zamrzlá v permafrostu, nepochopitelné skoky v ději, upíří kvičící jak prase, které vyvádí z chlívku k plnění tlačenky a jejich pobledlý guru plný hlubokých keců, ale plytkých činů. Řemeslně nadprůměrná gore jednohubka s anémií příběhu. Nemáte někdo číslo na zubaře Bena Fostera..? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Do niektorých kín šiel film pod názvom "Red Impression". (genetique)
  • Tetování na pravé ruce upíří holčičky je logo německé industriální skupiny Einstürzende Neubauten. (-bad-mad-wolf-)
  • Řada záběrů vznikla metodou "day-for-night" (u nás se vžil název "americká noc"), při níž se za denního světla natáčí noc. (Chatterer)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno