Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 2

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 087)

Morien 

všechny recenze uživatele

On: "Stop the truck." Ona: "What?" On: "Stop the fucking truck." Pauza. On: "I thought I saw something." Ona: "Get in the truck." On: "What?" Ona: "Get in the fucking truck." ->>> Ou jé, já vím, proč studuju na scenáristu, protože to je tak strašně kůůůl jím být! ------ Můj zájem opadl s odchodem Bena Fostera ze scény, protože to vám řeknu, to je ostudné takto zacházet s tak zajímavě vypadajícím motivem. Některé frustrace si pomocí filmů navozuji schválně a mám z nich orgastické stavy, ale tato frustrace mě teda rozčílila. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

David Slade natočil solidní horor s dobrým scénářem a děsivou atmosférou zimní třicetidenní noci. Když jsem slyšel, že zde bude hrát Josh Hartnett tak jsem měl trošku obavy, ale nakonec jsem byl mile překvapen z jeho výkonu. Rozmýšlím se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale za pěkně ztvárněné upíry a Hartnettovu sekeru dávám čtyři :-)...... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Efektní jízda s upíry, kteří se probudili, aby vyprázdnili jedno malé město kdesi na Aljašce. V něm hrdý strážce zákona s tváří Joshe Harnetta chrání zbytky civilizace v noční zasněžení krajině, všechny své příbuzné, svou bývalou přítelkyni a každého, kdo nechce jeho krev. David Slade natočil horor plný zajímavých a skoro až úchvatných obrazů, které jsou silnější než celek, ale každý vás dokáže okouzlit. Upíři nikdy nebyli tak slizcí a nechutní, východ slunce nad zasněženou plání nebyl nikdy tak barevný a sníh od krve mi nepřipadal nikdy tolik děsivý. Určitě se nejedná o horor plný logiky a nepředvídatelných zlomů (i když jeden se tu jistě najde...) a je také škoda, že nebylo vysvětleno vše okolo upírů , ale přesto pro milovníky hororu jde o jasnou volbu na páteční večer. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zbytočne dlhé a za niektoré úseky scenára by som okamžite staval k múru, ale tá ATMOSFÉRA, tie infarktové ľakačky a tie nekompromisné gore efekty (snežné rýpadlo a odtínanie hlavy sekerou nad drvičom jasne vedú) mne osobne stačia k pocitu, že som videl jeden z najlepších hororov za posledných 5 rokov. Fyzická intenzívnosť hodná Snyderovho Úsvitu mŕtvych. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $39,568,996Tržby Celosvetovo $75,505,973Tržby za predaj DVD v USA $26,877,175 //počet predaných kusov 1,422,435║ Potenciál filmu slušný ale nie úplne využitý, zamrzí hlavne príbehová plochosť a jednotvárnosť, poslabšie vykreslenie charakterov, mierne plus je napätie a nejaké tie lakačky. Určite som ale čakal viac než všedný aj keď príjemný priemer. /65%/ ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pred koncom filmu, keď Jake Oleson (Mark Rendall) pozerá z okna, je možné na zemi stále vidieť krv z prvých dní, a to aj napriek tomu, že ustavične snežilo. (FromHell)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama