Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V thrilleru Zjevení se setkáváme již poněkolikáté (Memento, Hledá se Nemo) se ztrátou krátkodobé paměti. Tentokrát jí trpí krásná americká turistka Casie. Na křižovatce v malém britském městečku jí srazilo auto a po tomto indicentu se jí vymazaly veškeré vzpomínky. Naštěstí se jí dočasně ujala rodina řidiče, který jí do tohoto "jiného" stavu dostal. Casie však vůbec netuší, jak se do tohoto zapadákova dostala a navíc jí začínají pronásledovat hrůzné vize, které odkazují na její minulost nebo budoucnost (to si nepamatuje). A když na ní ještě začnou na ulici útočit podivná individua ví, že jediné co by jí pomohlo, je si vzpomenout. Ale to je právě to, co nedokáže. Do poklidného maloměsta se postupně vkrádá stín strachu a neznámé hrozby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

ric 

všechny recenze uživatele

"Konečně" tu máme řádně vykradený Šestý smysl, i když je to variace na trochu jiné téma. Zpracování vůbec neodpovídá žánru, což by snad nebylo na škodu, kdyby to nevypadalo jako televizní dokument ála Strážce duší. Lehce napínavé finále si vysloužilo jednu * navíc. Škoda toho námětu, ten není vůbec špatný. Musel by se toho ujmout ale někdo výrazně schopnější. ()

endymion 

všechny recenze uživatele

Christina je sice pěkná, ale její postava je poněkud mdlá. Ostatní postavy jsou jen zástup v pozadí. Pointu lze díky přirovnání k "Šestému smyslu" a "Těm druhým" na přebalu videokazety odhalit už po pěti minutách - tedy v době kdy Casie sejme auto na komoru a ona vyvázně téměř bez škrábnutí. Škoda, z námětu i Christiny Ricci šlo určitě vymáčknout mnohem víc. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Nápad so stratou pamäti hlavnej hrdinky je triviálny, stokrát obohratý a už nudný. Jediné, čo ma ako tak zaujalo, boli "čumilovia", ktorí sa takto dívali už na Ježišove ukrižovanie a nič proti tomu neurobili, takže sa musia odvtedy objavovať pri každej "nepríjemnej" udalosti. Za tento nápad som ochotný udeliť toľko hviezd, koľko je prstov na stolárovej pravej ruke. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jakmile začnete přemýšlet nad nelogičností děje před polovinou filmu, něco je špatně. Zde je to po mém soudu o to horší, že prapůvodní námět by se mi i líbil - pseudonáboženská tematika, to je moje. Jenže ejhle, snímek by mohl nést podtitul "bezbřehá samoúčelnost", neboť to charakterizuje většinu scén. Film je zkrátka o bandě "čumilů" a zhruba tak nebezpečný, oslovující a napínavý, jak se jen znuděný čumil může tvářit. Navíc k tomu přihoďte "duchařinu", která pracuje s tímto pojmem velmi různorodě dle potřeby scénáristy amatéra, a máte velmi průměrný opus, který mohl být zajímavý, kdyby si někdo dal více práce... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, který měl opravdu dobrý potenciál, ale celkově se propadl. Stala se z něj postupně marná fraška s pokusem o solidní lekací drama, ale nezdařilo se. Dějová linie byla naprosto zmatená a záběry byly poskládány velmi hanebně. No zklamání je opravdu veliké. Nezbývá, než to shrnout a ohodnotit velmi slabě. 35% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Brian Gilbert obdržel cenu Fantasporto v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Na francouzském filmovém festivalu Gérardmer získal snímek Zvláštní cenu poroty. (Terva)

Reklama

Reklama