Reklama

Reklama

Válečníci

  • Hongkong Tau ming chong (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Film se odehrává v Číně uprostřed povstání kolem roku 1870. Generál Pang stěží přežil masakr svých vojáků. Nyní se připojuje ke skupině banditů, kterou vedou Er Hu a Wu Yang. Tito tři muži složí přísahu a stanou se pokrevními bratry…  V Číně kolem roku 1870 byla moc zkorumpované dynastie Qing ohrožena vzestupem revoluční armády, jíž vedl náboženský fanatik, a občanská válka trhala zemi na kusy. Pang, dobrý muž bojující na straně Qinga je jedním z mála přeživších krvavé bitvy mezi revolucionáři a Qingovými vojsky. Hledá, kde by složil hlavu a útočiště nachází u krásné sedlácké ženy Lian. Pang s Lian stráví noc, jeden druhému v náručí a Pang se do své hostitelky zamiluje.
Pang se vydává na cestu domů, na níž se spřátelí se dvěma bandity, Zhaem a Jiangem. Když Jianga přepadnou ze zálohy, Pang mu zachrání život a všichni tři spolu uzavřou pokrevní bratrství. Pang své nové bratry přesvědčí, aby společně bojovali proti revolucionářům. Je přesvědčen, že s pomocí těchto dvou přátel se mu podaří zvítězit. Jenže sny o slávě potlačí jejich zdravý rozum a vzájemný smysl pro loajalitu, Zhao s Jiangem přestanou věřit v jejich alianci. A vše se ještě zhorší, když vyjde najevo, že Lian je Zhaova žena… (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jak jsem na to koukal, tak mi to stále připadlo víc a víc jako remake hongkongské klasiky Ci ma/Blood Brothers z roku 1973, která se mi líbila víc ... Tohle je dobré, ale trochu přeplácané, prodlužované a atmosférou a hereckými výkony na původní verzi to nemá. Ale jinak dobrý film... ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak to dělají. Většina Čínských válečných filmů, má takovou úžasnou výpravu, velkolepé bitvy a když něco takového točí Hollywoood vznikne z toho další bullshit. Tau Ming Chong je skvělý válečný film, se spoustou bitev a je hlavně zaměřen na skupinové souboje s meči a Jet Li tu jako sám moc nebojuje,ale je na každém záběru. Film si vás hned zmilujete a vtáhne vás do děje.Má pár hluchých míst a trchou nudí, ale i tak je to jeden z nejlepších Čínských velkofilmů.85% ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nevadí, že je příběh v jádru prostý, ale časové skoky nám zabraňují si užít potencionálně zajímavější situace a vytvořit si k postavám hlubší vztah. Herecké výkony jsou naštěstí více než slušné. Film má tak největší šanci zaujmout bitevními scénami, resp. pouze jednou (kompletní, zbytek je spíš takový sestřih) bitevní scénou, která je ale perfektně natočená a takový Jet Li zde opět dokazuje, proč je jedním z největších mistrů bojových umění. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobným scénářem a zároveň výpravou dneska bohužel točí jen Čína a Korea. A ačkoli mám asijský styl kinematografie moc rád, dost často se mi u těhle filmů stane, že ztrácím úplný přehled nad dějem. Možná to je tim, že úplný přehled neměl od začátku nikdo? Rámcově ale děj pochopit jde a celek pak vychází na čisté 4*. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám bitevní scény - krásné, velké, přehledné, krev stříká na všechny strany a končetiny létají vzduchem. Hlavní trojka přátel, která se spojí krevním poutem, aby nakonec dosáhla slávy a velkého vítězství a přesto dospěla k tragickému konci, je velmi dobře obsazena. Jet Li je přesvědčivým a nemilosrdným vojevůdcem, Andy Lau nesmírně charismatickým, dobrým a poctivým velitelem a Takeshi Kaneshiro krásně naivním a slepě důvěřivým chlapcem. Je tam pár ne zcela jasných scén a nelogičností, ale 127 minut mi uteklo ani nevím jak, takže jasná 4*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Filmári mali k dispozícii až 500 koní. (m.a.t.o.)
  • Hlavná postava mala byť pomenovaná Ma Xinyi (podľa vojenského generála neskoršej dynastie Qing, ktorý žil v rokoch 1821-1870). Nakoniec scenáristi zmenili meno postavy na Pang Qingyun kvôli tomu, aby sa nedostali do konfliktu s Maovými potomkami, ktorí sa domnievajú, že ich predok bol dobrý človek. (m.a.t.o.)
  • Hlavná bojová sekvencia bola v scenári podrobne popísaná na 20 stranách a natáčala sa súčasne na 8 kamier. (m.a.t.o.)

Související novinky

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama