Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Shit 

všechny recenze uživatele

No fakt trapárna, vůbec sem v některých příbězích nepochopil čim se tvůrci snažili zesměšňovat některý z 10 přikázaní, naprostá dementóza a ty vsuvky Paula Rudda mezi příběhy byly příšerný. Nicméně musim se přiznat, že mě dva příběhy fakt pobavily a to ten s názvem nezabiješ, to bylo fakt strašně vostrý a v roli doktůrka byl super Ken Marino, kterej se snažil u soudu všechny přesvědčit, že to zabití myslel jen jako vtípek a druhej příběh Nepožádáš manželku bližního svého opět s výborným Kenem Marinem a s drsným příběhem z vězení, kde jaksi nejsou žádný manželky, tak se to muselo vyřešit nějak jinak. Ale víc to fakt nemá co nabídnout a u většiny času v ostatních příbězích sem se akorát nudil a řikal si že horší to být už nemůže, jenže bohužel mě každej další příběh ukázal, že může... ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Souhrn nevtipných epizodek, které svým extrémním humorem působily spíš jako parodie, ovšem obávám se, že to tvůrci mysleli naprosto vážně...Celé to působilo jako jedna velká katastrofa, proto mě taky překvapilo kolik známých tváří se tady objevuje... snad jediné co za něco stálo byl závěrečný hudební výstup. ()

Reklama

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem si měl přečíst o filmu víc... Ale stačil mi název a nízké hodnocení, kteréžto obvykle odpovídá křesťanským filmům hodnoceným ateisty. No - spletl jsem se a to hodně - tento film je už od prvních minut naprostým zneuctěním Boha. Kéž Bůh autorům odpustí... Já ho po chvíli vypnul a Tobě doporučuji - zapomeň na něj... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Co těch 35% (ke dni mého hodnocení)? Já se tedy bavil takřka nebesky. Funguje to! Fungují jednotlivé příběhy. Funguje jejich vyznění. Funguje anabáze Paula Rudda, která vyplňuje přechod mezi nimi. Nezaregistroval jsem ani jedenu vyloženě slabou desetinu. Byly slabší (první storka), ale byly také regulérně geniální (Tomografový souboj nebo na dřevě ujíždějící Winona Ryder). Je to nekorektní, ale ne úplně laciné. Má to božské obsazení….znovu budu jmenovat Winonu Ryder, ale tady fakt vaří. Maže to od první minuty po poslední amen. Prostě to není blbé…..ale kdyby se ptal Ježíš, tak ruku na bibli, že se mi to nelíbilo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pfffffff, série nevtipných povídek s nezábavnými dialogy, pitomými pointami (pokud se tak vyústění těchto příběhů vůbec dá říkat) a nulovým čímkoliv, co by se dalo nazvat poselstvím na závěr. Na Desatero mě nalákala hlavně hvězdná jména... A o to více zklamaný jsem. Jediná povídka, která za něco stála, byla Nezabiješ (lékař nechal v pacientce nůžky a i potom, co zemřela, své konání za každou cenu obhajoval "jako fór"), zbytek stál za pendrek. Jedna hvězda za zmíněnou povídku, druhá alespoň z úcty k pohledným herečkám. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Winona Ryder (Kelly La Fondová) se upsala filmu, aniž by četla scénář. Je totiž fanynkou Davida Waina a jeho filmu Léto k nepřežití (2001). (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2007 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Ve filmu si zahráli všichni herci ze seriálu The State (1993). Michael Patrick Jann se nemohl kvůli nabitému rozvrhu natáčení zúčastnit, a tak je v posledním příběhu ukázána alespoň jeho fotka. (HappySmile)

Reklama

Reklama